R5 3600X için 240mm Radyatör Push vs Push-Pull

331494

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. R5 3600X işlemcimle birlikte Cooler Master Masterliquid ML240 V2 RGB sıvı soğutucusunu kullanıyorum. Kasamın üst tarafına push olarak taktım. Fanlar kasa içerisindeki havayı radyatörden geçirterek dışarı atıyor. Elime aynı fanlardan 2 tane daha geçti, bu fanları da pull olarak eklesem push-pull daha iyi bir verim alabilir miyim yoksa gerek yok mu?

İşlemci: Ryzen 5 3600X
Kasa: Phanteks P500A DRGB

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasada yeterli alan varsa denemekten zarar gelmez. Fakat fotolardan gördüğüm kadarıyla ramlere değer gibi geliyor bana fanlar.

Soğutucuyu öndeki kasa fanlarının arkasına pull-push şeklinde takıp elindeki fazla fanları kasanın üstüne egzoz olarak takabilirsin.
Kasa içi sıcaklık yükselecektir. Buda ekran kartına etki edecektir. Pek önerilen bir kullanım şekli değil kasa önü radyatör konumlaması.

Kasada yeterli alan varsa denemekten zarar gelmez. Fakat fotolardan gördüğüm kadarıyla ramlere değer gibi geliyor bana fanlar.
Kasada yeterli alan var. Ramlere kesinlikle değme yapmaz çünkü P500A gayet geniş bir kasa, ramler ile şuanki radyatör arasında 5 cm kadar mesafe var. Fanlar da 3cm kadar kalınlıkta olduğundan push/pull olarak takılabilir.
Soğutucuyu öndeki kasa fanlarının arkasına pull-push şeklinde takıp elindeki fazla fanları kasanın üstüne egzoz olarak takabilirsin.
Kasamın ön tarafında 3 tane 140mm lik fan var. Radyatör ise 240mm lik. Yani 2 tane 120 lik fan takılabiliyor. Bu yüzden push/pull olarak fanlar birbirini tam karşılamayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı