R5 3600X İçin Anakart Seçimi

Gaviria

Hectopat
Merhaba, kasam mid Tower olacak kucuk olmayacak fakat butce denklestirme acisindan 650 TL’ye ASUS B450M Prime-K m-ATX 4400MHz dusunuyorum. İslemcim AMD 5 3600X ve ekran kartim da 2080 Super olacak. Bu anakart beni uzer mi? Sorun yaratır mı m-ATX oluşu?

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuz B anakartı al geç. En iyi b ile en kötü b arasında overclock sınırlarını zorlarken 0.1 ghz fark görürsün anca. 65w işlemci zaten.

Ben de bu sekilde dusunuyordum sadece mikro anakart olusu bir sorun yaratir mi ona emin olamamistim. Cok tesekkur ederim

Alabilirsin güzel anakart ve 3 yıl garantili diye biliyorum. Bütçe yükseltebilirseniz size önerim

MSI B450 GAMING PLUS MAX AMD B450 4133MHZ DDR4 AM4 ATX ANAKART

Evet, 3 yil garantili. Ya disardan alabilsem dun Tomahawk 950’ye inmisti onu almak isterdim ama hepsini tek bir yerden toplayip montajlatmak istiyorum kendim beceremeyecegim icin. Bir tek ekran kartini baska yerden alacagim geri kalanin hepsini su an Sinerji dusunuyorum o yuzden sizin tavsiye ettiginiz anakarta muhtemelen 100-200 lira fazla eklerler arada 500 lira oynar alacagim kartla..

Ben de bu sekilde dusunuyordum sadece mikro anakart olusu bir sorun yaratir mi ona emin olamamistim. Cok tesekkur ederim

Evet, 3 yil garantili. Ya disardan alabilsem dun Tomahawk 950’ye inmisti onu almak isterdim ama hepsini tek bir yerden toplayip montajlatmak istiyorum kendim beceremeyecegim icin. Bir tek ekran kartini baska yerden alacagim geri kalanin hepsini su an Sinerji dusunuyorum o yuzden sizin tavsiye ettiginiz anakarta muhtemelen 100-200 lira fazla eklerler arada 500 lira oynar alacagim kartla..
Hiçbir şekilde en ufak sorun söz konusu değil. İsterseniz A takın sırf A kullandınız diye herhangi bir arızayla 10 yıl bile karşılaşmayacaksınız. Ben abime b450m h r5 3600 2070s pc topladım 8200e. Bütçe arttırsak gider işlemciyi yükseltirdik anakartı değil.

Hiçbir şekilde en ufak sorun söz konusu değil. İsterseniz A takın sırf A kullandınız diye herhangi bir arızayla 10 yıl bile karşılaşmayacaksınız. Ben abime b450m h r5 3600 2070s pc topladım 8200e. Bütçe arttırsak gider işlemciyi yükseltirdik anakartı değil.

Cok tesekkur ederim cok rahatlattiniz icimi cok sag olun. A olanin farki nedir acaba ? Size zahmet onu da cevaplar misiniz K ile A arasindaki farki ?

Bence B550 anakartları bekleyin. Sizin için çok daha iyi olur.

Ya beklemeyi isterdim de laptop’imi dun sattim simdi bilgisayarsiz kaldim bi de bu kurlarin fiyatlarin ne olacagi belli degil simdi bile siparis versem 2 haftayi bulur her seyin tamamlanmasi o yuzden almak istiyorum bir an once..

Hiçbir şekilde en ufak sorun söz konusu değil. İsterseniz a takın sırf a kullandınız diye herhangi bir arızayla 10 yıl bile karşılaşmayacaksınız. Ben abime B450M H R5 3600 2070S PC topladım 8200E. Bütçe arttırsak gider işlemciyi yükseltirdik anakartı değil.
Çok saçma düşünüyorsunuz. Anakart'ı düşük tutmak hiçbir zaman mantıklı değildir.
Giriş seviyesi A Chipset'li anakart alındığı zaman, 2 sene sonra "Aa anakartım bunu desteklemiyormuş" diyeceksiniz. Tüm bütçeyi işlemci ve ekran kartına yatırmak yerine tüm bileşenleri eşit oranda yükseltmeyi tercih ederim.

Çok saçma düşünüyorsunuz. Anakart'ı düşük tutmak hiçbir zaman mantıklı değildir.
Giriş seviyesi a Chipset'li anakart alındığı zaman, 2 sene sonra "Aa anakartım bunu desteklemiyormuş" diyeceksiniz. Tüm bütçeyi işlemci ve ekran kartına yatırmak yerine tüm bileşenleri eşit oranda yükseltmeyi tercih ederim.
A al demedim zaten B en düşüğü şu an en mantıklısı. 550 gelecek zaten. Şöyle bi 3800x yoksa elimde b450m s2h dışında bi anakart almam.
Cok tesekkur ederim cok rahatlattiniz icimi cok sag olun. A olanin farki nedir acaba ? Size zahmet onu da cevaplar misiniz K ile A arasindaki farki ?

Ya beklemeyi isterdim de laptop’imi dun sattim simdi bilgisayarsiz kaldim bi de bu kurlarin fiyatlarin ne olacagi belli degil simdi bile siparis versem 2 haftayi bulur her seyin tamamlanmasi o yuzden almak istiyorum bir an once..
A alırsanız overclock yapamazsınız. B ile arasında 100 lira var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı