R5 3600X ile VirtualBox Catalina kurulumu nasıl yapılabilir?

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhaba.

Küçüklükten beri hep içimde kalmıştır bir macOS işletim sistemim olsun diye. Ben de madem işim yok, şu anlık neden bunu yapmayayım diye düşündüm. 10.15 Catalina sürünümü en güncel sürünüm sanırım. Bu yüzden bunu VirtualBox üzerinden yüklemek istiyorum. Daha önce hiç VirtualBox'a macOS yüklemedim. Yardımcı olur musunuz? İşlemcim R5 3600X, ekran kartım RX 5700XT.

Son düzenleyen: Moderatör:

Fakat sisteminiz son derece uyumlu, o yüzden Hackintosh yapmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığım link sanal olduğu için çok verim alamazsın. Hackintosh yaparsan, sanal kuruluma göre kat ve kat daha fazla verim alırsın. Dual Boot yapıp hem Windows'u, hem de macOS Catalina'yı kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıyeten Catalina bir macOS sürümü. Hackintosh ise Apple olmayan bir bilgisayara macOS yükleme işlemine deniliyor kısaca.

Attığım link sanal olduğu için çok verim alamazsın. Hackintosh yaparsan, sanal kuruluma göre kat ve kat daha fazla verim alırsın. Dual Boot yapıp hem Windows'u, hem de macOS Catalina'yı kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıyeten Catalina bir macOS sürümü. Hackintosh ise Apple olmayan bir bilgisayara macOS yükleme işlemine deniliyor kısaca.

Dediğiniz gibi yapacağım madem verimli değil. Yardımcı olması adına bir yol gösterici link yazabilir misiniz?

Güncel imajı kullanarak bu rehbere bakabilirsin. Bu rehberde Dual Boot Catalina kurulumu yapmıştım:

Güncel imajı kullanarak bu rehbere bakabilirsin. Bu rehberde Dual Boot Catalina kurulumu yapmıştım:

Hocam kurulumu yapıyorum sonrasında kurulum bitiyor ama bende macOS installer gibi bir seçenek gelmiyor. Direkt olarak windows a boot ediyor. USB den boot edip açsamda tekrar öyle bir seçenek gözükmüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı