R5 3600X ısınma sorunu

O zaman R5 Tam Performans kullanmak için CPB açık şekilde Sıvı soğutma şart.
Şuan cpb kapalı güç amd balance 70 dereceyi görmedi.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama kaliteli bir kule tipi soğutucu alsanız bile işinizi çok rahat görür. Malum doların artması ile piyasa yerinde durmuyor ne yazık ki.

Örnek olarakk : Arctic Freezer 34 Esports DUO Kırmızı CPU Soğutucu Fiyatı

XIGMATEK WINDPOWER PRO INTEL/AMD 2x120mm ARGB FAN İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar

Bu ürünlere bakabilirsiniz. 120mm sıvı soğutmaya para vermektense bunları almak daha mantıklı hocam. Kullanan arkadaşlarımda var.

3900X ile aynı değerleri alıyordum. Corsair sıvı soğutmaya geçtim. Boşta 36-38 derece. Stres testininde 70 dereceyi geçmedi. Güç tasarruf modunda işlemcin performansı çok düşer. 2.2 GHZ civarı çalışacağı için oyunlarda takılmalara sebep olur. Yalnız sessizlik istiyorsan 280 MM ya da 360 MM olan sıvı soğutculara yönel.

3900X ile aynı değerleri alıyordum. Corsair sıvı soğutmaya geçtim. Boşta 36-38 derece. Stres testininde 70 dereceyi geçmedi. Güç tasarruf modunda işlemcin performansı çok düşer. 2.2 GHZ civarı çalışacağı için oyunlarda takılmalara sebep olur. Yalnız sessizlik istiyorsan 280 MM ya da 360 MM olan sıvı soğutculara yönel.

Şuanda AMD Balance'da kullanıyorum tek yaptığım işlem CPB kapatmak oldu.
Sıvı soğutmaya yöneldim. (Corsair Hydro H100X)

Şuanda AMD Balance'da kullanıyorum tek yaptığım işlem CPB kapatmak oldu.
Sıvı soğutmaya yöneldim. (Corsair Hydro H100X)
Corsair güzeldir hem yazılım olarak hem işlemcini serin tutma konusunda. Yalnız sessizlik gibi bir takıntın varsa 240lık modelleri ciddi sesli. Fakat bu model'de MAX. 1700 RPM olarak gözüküyor. Diğer modellere göre sessiz olacağını düşünüyorum. Performans olarak ise tatmin eder mi bilmiyorum. İnternetten detaylı testlere bakmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı