R5 3600X - RTX 2060 sistemde Hogwarts Legacy düşük performans veriyor

Alperclktp

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimde Hogwarts Legacy oynamaya çalışıyorum benchmark ile önerilen sistem ayarlarını yapmama rağmen hala ara ara kasmalar donmalar ve FPS düşüşleri yaşıyorum ama sistemimin bu oyun için yeterli olduğunu düşünüyorum bana önerilen ayarlarda dahi bile takılması mantıklı gelmiyor sistemim şu;

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
Ekran kartı: RTX 2060.
RAM: Corsair DDR4 3600MHz 8x2 RAM.
Anakart: TUF B450M-PRO Gaming.

Şöyle bir problemim var ama benim RAM'lerim 3600MHz olmasına rağmen default olarak 2133MHz gelmişti bende BIOS'tan onu 3133MHz'ye çektim. 3600'e çektiğimde bilgisayar açılmıyordu BIOS ekranına geri girip düzeltmek zorunda kalıyordum ama araştırdığım kadarıyla benim anakartım 3600MHz bir RAM'i destekliyor olması gerekiyor.

1677517550993.png

Ama CPU-Z'den baktığımda böyle görünüyor.

1677517577368.png

Oyun acaba bundan dolayı kasıyor olabilir mi?

Oyun MHz'den dolayı kasmaz. RAM'deki 16 GB yetmezse kasar. Ekran kartındaki 6 GB yetmezse kasar. En düşük ayarlarda oynamayı dene. Bu şekilde oyun içi değerleri gösteren resim atarsan iyi olur.

RE Village 1080p Maximum.jpg

Oyun MHz'den dolayı kasmaz. RAM'deki 16 GB yetmezse kasar. Ekran kartındaki 6 GB yetmezse kasar. En düşük ayarlarda oynamayı dene. Bu şekilde oyun içi değerleri gösteren resim atarsan iyi olur.

Eki Görüntüle 1684405

Eki Görüntüle 1684405
Bunu değerlere hangi program ile erişebilirim?

Eki Görüntüle 1684405

1677521446381.png

RAM kullanımım 15.5'e kadar çıktığını gördüm FPS de çok kalablık yerlerde ve de açık dünyada 65-70 arası seyrediyor hatta bazen süpürge ile uçarken 15-20'lere kadar düşebiliyor, fight esnasında da oldukça düşüyor ve donuyor en düşük ayarlara da alsam pek bir şey değişmiyor.

RAM ve VRAM kullanımı yüksek. Bu konuda yapabilecek pek bir şey yok. Düşük ayarlarda ufak takılmalarla oyuna devam edebilirsin. Olmazsa bir de 1280x720 denersin.

Anladım, yani 16 GB RAM yeterli gelmiyor mu ben bunu 32'ye çıkartırsam sorun ortadan kalakcak mıdır?
32 GB RAM kesin yeter ama bir de işin ekran kartı tarafı var. Ekran kartının 6 GB belleği yetmezse aynı durumu yaşarsın. Bence sistemi hiç elleme, o şekilde düşük ayarlarda devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı