Yaklaşık 1 yıldır çok nadir de olsa mavi ekran hatası verip restart atıyordu. Fakat son zamanlarda 5 dk da bir mavi ekran vermeye başladı ve restart atıyor hatta bir süre sonra da açılmıyor siyah ekranda kalıyor ara ara. Formatta attık fakat herhangi bir düzelme olmadı.
Son verdiği 5 minidump dosyasını ekte paylaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yaklaşık 1 yıldır çok nadir de olsa mavi ekran hatası verip restart atıyordu. Fakat son zamanlarda 5 dk da bir mavi ekran vermeye başladı ve restart atıyor hatta bir süre sonra da açılmıyor siyah ekranda kalıyor ara ara. Formatta attık fakat herhangi bir düzelme olmadı.
Son verdiği 5 minidump dosyasını ekte paylaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle bu hatanın sebebi Windows 10'un çalışmayı durdurduğu, çünkü bir donanım bileşeninden, sürücüsünden veya onunla ilişkili bir yazılım programından yanıt alamamasından kaynaklanmaktadır . Minidump dosyasını açamıyorum şu an ama genel olarak ilk mavi ekran verdiğinde ki hata ana sebeptir . Onarım ekranının gelme sebebi bilgisayarın aniden kendini kapatması o pek önemli bir şey değil .
2 . Mavi ekran hatası, cihaz sürücüsü, cihazınızın belleği veya bilgisayarınıza yüklü virüsten koruma yazılımı ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Aşağıdakileri deneyebilirsiniz:
En son Windows güncelleştirmelerini denetleyerek sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > Güncelleştirmeleri denetle’yi seçin. Ardından cihazınızı yeniden başlatın. Başlangıç > Güç > Yeniden Başlat'ı seçin.
Cihazınızda en son güncelleştirmelerin yer aldığından emin olun.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
NTFS.sys çökmüş. Çökmesi hayra alamet değildir.
Diskle alakalı bir sorun olduğuna işarettir.
HD Tune indirip "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapmanızı istiyorum.
Her disk için ayrı ayrı testi yapın.
Test sonuçlarının ve Health sekmelerinin ekran görüntülerini paylaşın.
Eğer Health sekmesi boşsa CrystalDiskInfo üzerinden atarsınız.
Ayrıca çok yaptırmasam da DISM aracını çalıştırmanızı istiyorum.
Windows 10'da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin işini yapmasını
www.technopat.net
Dinime küfür eden Müslüman olsa diye bir deyim vardır. Bana prosedür ezberlemişsin diyenler Microsoft makalelerinden yazı çekip buraya kopyala yapıştır yapıyor. Anlayacak olan kişiler anlamıştır. Sözüm konu sahibine değildir.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Windows 10'da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin işini yapmasını
www.technopat.net
Dinime küfür eden Müslüman olsa diye bir deyim var. Bana prosedür ezberlemişsin diyenler Microsoft makalelerinden yazı çekip buraya kopyala yapıştır yapıyor. Anlayacak olan kişiler anlamıştır. Sözüm konu sahibine değildir.
www.technopat.net
www.technopat.net
Dinime küfür eden Müslüman olsa diye bir deyim vardır. Bana prosedür ezberlemişsin diyenler Microsoft makalelerinden yazı çekip buraya kopyala yapıştır yapıyor. Anlayacak olan kişiler anlamıştır. Sözüm konu sahibine değildir.
Ekran kartının driverı zaten yüklenemedi. O yüzden şimdi yüklemeye çalışacağız güvenli modda, disk taramasını da yaptıktan sonra sonucu buraya atacağım.