R5 3600X - RX 6600 XT sistemde oyunlarda anlık takılmalar

Tüm çekirdekleri sabit değerde tutmak yerine PBO açmanızı öneririm. Bu değerlerin sabit olması CSGO'da bende takılma yapıyordu. O.C stabil olmayabilir.
Şuan ekran kartını bahsettiğiniz gibi güncelledim bir test edeyim. Birde bahsettiğiniz yer tam olarak BIOS'a nereden açılıyor.

Şuan ekran kartını bahsettiğiniz gibi güncelledim bir test edeyim. Birde bahsettiğiniz yer tam olarak BIOS'a nereden açılıyor.
MSI için tam bilmiyorum fakat genelde "Advanced" bölümü altında direkt olarak Precision Boost Override ya da aynı isimle "AMD overclock/overclock" isminin altında yer alabilir. Bunu yapmadan önce diğer yaptığınız çekirdek hızı ayarlarını Auto'ya getirmeyin unutmayın.

MSI için tam bilmiyorum fakat genelde "Advanced" bölümü altında direkt olarak Precision Boost Override ya da aynı isimle "AMD overclock/overclock" isminin altında yer alabilir. Bunu yapmadan önce diğer yaptığınız çekirdek hızı ayarlarını Auto'ya getirmeyin unutmayın.
Dediğiniz gibi yaptım sürücü güncellemeyi şuanlık takılma gitti ama halen işlemciyi tam kullanmaması tuhafıma geldi dediğinizi deneyeceğim.

Ryzen 5 3600X için sizce bu durumun geçerli olma ihtimali yok değil mi?

Arkadaki donanımın durumu önemli. Misal ben 3300X ile sorunsuz kullanıyorum lakin HDD'den bir oyun başlattığımda oyun içi takılmalardan geçilmiyor. Konu sahibi SSD kullandığı sürece (gerçi ona da bir hız testi yapılmalı) benden tek farkı PCIe yolu oluyor.

@Serhat Öndeş sürücü olarak 22.5.1 veya 22.6.1 kurulu olsun, 22.5.2 sakattı.

Dediğiniz gibi yaptım sürücü güncellemeyi şuanlık takılma gitti ama halen işlemciyi tam kullanmaması tuhafıma geldi dediğinizi deneyeceğim.
İşlemciyi tam kullanması genelde istediğimiz bir durum değil zaten. En hafifinden en ağırına hangi oyun olursa olsun. Sizin oynadığınız oyun nedir?

Arkadaki donanımın durumu önemli. Misal ben 3300X ile sorunsuz kullanıyorum lakin HDD'den bir oyun başlattığımda oyun içi takılmalardan geçilmiyor. Konu sahibi SSD kullandığı sürece (gerçi ona da bir hız testi yapılmalı) benden tek farkı PCIe yolu oluyor.

@Serhat Öndeş sürücü olarak 22.5.1 veya 22.6.1 kurulu olsun, 22.5.2 sakattı.
22.5.1 kurdum, takılma yok ama işlemci kullanımı %40, Anakartı arkadaşın dediği gibi yaptım ama sorun aynıydı. Birde SSD veya HDD taşıyıp test edim.

İşlemciyi tam kullanması genelde istediğimiz bir durum değil zaten. En hafifinden en ağırına hangi oyun olursa olsun. Sizin oynadığınız oyun nedir?
Control, Black Ops Cold War.

22.5.1 kurdum, takılma yok ama işlemci kullanımı %40, Anakartı arkadaşın dediği gibi yaptım ama sorun aynıydı. Bir de SSD veya HDD taşıyıp test edim.

Oyun SSD'de takılıyorsa HDD'ye, HDD'de takılıyorsa SSD'ye çek en azından oyun içi performans farklarını test edebiliriz.

HDD'nizde olağandışı bir problem olabilir bad sector gibi. Bence normal bir durum değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı