R5 3600X Sıcaklık Değerleri

gokhankalafat

Kilopat
Corsair Masterliquid 120 sıvı soğutma sistemi var bende. PUBG gibi ağır oyunlarda CPU sıcaklığı 80 dereceleri görüyor. Ayrıca sistemin içerisinde 3 adet RGB fan var. Sizce bu değerler normal mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

1 X Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk
1 X Cooler Master Masterliquid Lite 120 120MM İşlemci Sıvı Soğutucu
2 X Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
1 X Sistem Montaj Hizmeti
1 X AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7NM İşlemci MPK
1 X Thermaltake 750W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
1 X MSI Radeon RX 5700 MECH OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
1 X MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Ayrıca oyunun ortasında kasanın çalışıp ekranın no signal vermesinin sebebi nedir?
Ekran kartının ısınıp gücü kesmesi diye yazmışlar internette ama tam anlayamadım. Galiba sıvı soğutucu iş görmüyor diye düşünüyorum.
Son olarak işlemcinin stok fanı da elimde var sıvı soğutucuyu söküp fanı taksam daha mı iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair Masterliquid 120 sıvı soğutma sistemi var bende. PUBG gibi ağır oyunlarda CPU sıcaklığı 80 dereceleri görüyor. Ayrıca sistemin içerisinde 3 adet RGB fan var. Sizce bu değerler normal mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

1 X Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk
1 X Cooler Master Masterliquid Lite 120 120MM İşlemci Sıvı Soğutucu
2 X Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
1 X Sistem Montaj Hizmeti
1 X AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7NM İşlemci MPK
1 X Thermaltake 750W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
1 X MSI Radeon RX 5700 MECH OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
1 X MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

Ayrıca oyunun ortasında kasanın çalışıp ekranın no signal vermesinin sebebi nedir?
Ekran kartının ısınıp gücü kesmesi diye yazmışlar internette ama tam anlayamadım. Galiba sıvı soğutucu iş görmüyor diye düşünüyorum.
Son olarak işlemcinin stok fanı da elimde var sıvı soğutucuyu söküp fanı taksam daha mı iyi olur?
Aynı problem bende de var. OCCT yi burdan indirip. Power testi yapabilirmisiniz ?

Cevaplarınız için teşekkürler. 120lik soğutmayı iade edemem şuan için. Anladığım kadarıyla bir bios güncellemesi gelmesi gerekiyor sistemin daha stabil çalışabilmesi için. Yarın bakıcam bulabilirim diye düşünüyorum CPB kapatmayı. Peki sormak istediğim şu CPB’nin kapanması herhangi bir probleme sebep olur mu? Stock fan takılsa durum nasıl olur? Sıvı soğutmanın gücü yetmiyor olabilir mi?

Her ne kadar CPB açık olsada 80 dereceler biraz fazla. Kontrol eder misiniz soğutucu bloğunun işlemciye tam oturup oturmadığını? Cooler Master120 lite blok üstünde termal macun yok sizin sürmüş olmanız lazımdı sürdünüz mü? Sürdüyseniz nasıl bir macun sürdünüz? (kutu içeriğinden çıkmış olmalı). Elinizde ki soğutucunun overclock yapılmış videolarında bile 75 derecelere çıkıyor maksimum.

Birde sürekli 80 derecede mi anlık olarak 80 olup düşüyor mu? Eğer anlık olarak 80'e çıkıp düşüyorsa sorun yok. Normal çalışma seyrinde.

CPB işlemcinin maximum boost frekansına çıkmasına olanak veriyor. Kapatırsanız temel hız frekansı ne ise sabit olarak onda çalışacak. Sıcaklık değerleriniz normalleşir daha dengeli düşer yükselir ama oyunlarda bir tık performans kaybı yaşayabilirsiniz. Ama dert edecek bir performans kaybıda olmaz diye düşünüyorum.

Sistemin montajını yapan arkadaş sürmüştür diye düşünüyorum. CPB’yi kapattım biraz daha iyi sıcaklıklar şu an için.

Oyunlarda kademeli olarak 80 dereceye kadar çıkıyordu. Birden değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı