R5 3600X sistemde darboğaz var mı?

Hayır sanırsam olmuyor çok bir Oyun'da deneme şansım olmadı ama Valorant'da olmuyor hocam Warzone'da oluyor.
Başka oyunlarda olmuyorsa çok da kasma bence, 75 FPS Warzone'da sistemin için kötü bir değer ancak oynanabilir yine de. En azından Valorant'ta FPS değerlerin normaldir diye umuyorum. Bu arada Warzone'da FPS 75'e sınırlı değildir umarım, böyle basit bir hataya düşmeyelim :D

Başka oyunlarda olmuyorsa çok da kasma bence, 75 FPS Warzone'da sistemin için kötü bir değer ancak oynanabilir yine de. En azından Valorant'ta FPS değerlerin normaldir diye umuyorum.

300FPS Valorant'da oynuyorum ama şu sorunu nasıl halledeceğim ya anakart ile alakalı dediler değiştireceğim anakartı :(

300FPS Valorant'da oynuyorum ama şu sorunu nasıl halledeceğim ya anakart ile alakalı dediler değiştireceğim anakartı :(
Bu arada Warzone'da FPS 75'e sınırlı değildir umarım, böyle basit bir hataya düşmeyelim :D
Anakartla alakalı olduğunu kim söyledi? Sanmıyorum, şöyle olabilir belki işlemcinin GHz'i bir değerde sınırlanmış olabilir. Arkada oyun açıkken görev yöneticisinden işlemci GHz'ine bakabilir misin? Eğer normalin epey bir altındaysa güç seçeneğini yüksek performansa veya nihai performansa almayı deneyebilirsin.

R5 3600X RTX 2070 Super'i rahat besler. Bende de o işlemci var, RTX 3060 Ti ile kullanıyorum besliyor. Ekran görüntüsüne baktığımda GPU kullanımı düşük fakat işlemci kullanım yüzdesi de düşük bence oyundan kaynaklı. Diğer oyunlarda durum nasıl? Bir de arka planda başka uygulamalar çalışıyor mu?

Anakartla alakalı olduğunu kim söyledi? Sanmıyorum, şöyle olabilir belki işlemcinin GHz'i bir değerde sınırlanmış olabilir. Arkada oyun açıkken görev yöneticisinden işlemci GHz'ine bakabilir misin? Eğer normalin epey bir altındaysa güç seçeneğini yüksek performansa veya nihai performansa almayı deneyebilirsin.

4, 20GHz'de falan çalışıyor oyundayken hocam
R5 3600X RTX 2070 Super'i rahat besler. Bende de o işlemci var, RTX 3060 Ti ile kullanıyorum besliyor. Ekran görüntüsüne baktığımda GPU kullanımı düşük fakat işlemci kullanım yüzdesi de düşük bence oyundan kaynaklı. Diğer oyunlarda durum nasıl? Bir de arka planda başka uygulamalar çalışıyor mu?

Yani bir şey çalışmıyor ıslc diye RAM uygulaması var o çalışıyor sadece.

4, 20GHz'de falan çalışıyor oyundayken hocam

Yani bir şey çalışmıyor ıslc diye RAM uygulaması var o çalışıyor sadece.

Arama kutusuna MSConfig yaz. Başlangıçta senin göremediğin uygulamaları çalıştırıyor olabilir bilgisayar. Bunun dışında dediğim gibi diğer oyunlara da bakman gerek tek bir oyun ile anlayamayız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı