R5 3600X sistemde işlemci boşta 50-60 derecede çalışıyor

umcopodearroz

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartı
MSI RTX2060S VENTUS GP OC
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 3600X
Hepinize merhaba Technopat Sosyal sizlere bir sorunumu danışmaya geldim. Benim bilgisayarım R5 3600X işlemciye sahip ve RTX2060s bir ekran kartına sahip. Son zamanlarda şunu fark ettim ki sıcaklık değerlerim normalin üstünde gözüküyor ve çözüm olarak ekstra fan taksam bile buna çare olmadı. Boşta iken 50-60 derece işlemcim, yükte ise 82-93 civarı. Aynı şekilde ekran kartım da yükte 80 dereceye ulaşmayı başladı. Bu sıcaklık değlerleri ilk başta daha fazlaydı bir ara 106 dereceye ulaştı işlemcim ama sorunun kaynağının MSI Center da bir bug olduğunu keşfettim ve onu sildikten sonra şu anki sıcaklıklara düştü. Ben de çare olarak normal de ön kısım da 3, üst kısımda 2 egzoz fan ve arkada da 1 egzoz fan olmak üzere stock soğutucuyla beraber toplamda 7 fan kullanacak şekilde sistemi kullanıyordum sonra elime bir fan daha geçti ve üstteki 2 egzoz fandan ön taraftakini havayı alması için ters çevirdim ve diğer elime geçen fanı da ekran kartının tam altına değil onun yan kısmına, üstü boş alana yukarı hava verecek şekilde yerleştirdim. Acaba bu sıcaklık değerlerinin bir süredir böyle ama yine de yerleştirdiğim fan ile bir ilgisi var mıdır yoksa da sorun ne olabilir?

Sıcaklıların pik yaptığı aylara geldik stok fan ve uzun zamandır bakımsız olmasından dolayı olabilir ama stok fan özellikle yazın yetersiz geliyor. Önce macun yenileyip fan ve soğutma bloğu temizliği yapmanızda fayda var.

Dediklerinizi yapmama rağmen sıcaklık değerleri böyle.
Bende yeni am5 sisteme geçtim eski sistemim 3600ü kule soğutucu ile kullanıyordum, sorunsuz. Soğutucuyu yeni sisteme geçirdim ve 3600e stok fan taktım maalesef stok fan yetersiz, klimalı ortamda bile 75 dereceleri görüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı