R5 3600X sistemden i7 9700K Sisteme Geçiş Kararsızlığı

aGrasiwe

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba

Mevcut sistemim;

- İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X 3, 8 GHz
- Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 Super Advanced Edition 8 GB
- RAM'lar: İki farklı model 3000 MHz'de çalışıyor şu anda.
- SSD: 720 + 120 GB iki farklı model
- Ana Kart: ASUS B350M-E
- PSU: Frisby 650W - 80+

Bu sistemi yeni topladım sayılır fakat halen içime sinmediğinden içimde Intel bir sisteme geçme isteği var, o da aklımdaki sistem şu, sadece kırmızı olanları değiştirmem gerekiyor sanırım. Fikirlerinizi merak ettim açıkçası. Değer mi değmez mi, oyunlarda etkisi ne gibi olur.

Toplamak istediğim sistem;

- İşlemci: i7 9700K
- Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 Super Advanced Edition 8 GB
- RAM'lar:
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z 4133MHz
- SSD: 720 + 120 GB iki farklı model
- Ana Kart: MSI MAG Z390 Tomahawk Intel
- PSU: Frisby 650W - 80+

Şimdiden teşekkürler fikir veren herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence isteğiniz son derece mantıklı. 9.Nesil İ7 işlemciler performans açısından son derece önemli bir işlemci. Yüksek işlemci frekansı 4,9 seviyesinde, düşük gecikme süresi ve Hız Aşırtma özellikleri var bir kere. Gerek oyunlar da gerekse diğer işlemlerde çok daha hızlı ve etkili olacağı düşüncesindeyim.

Şu İntel işlemcilerde hız aşırtma diyorlar ya gülüyorum, delid işlemi yapılmadan intel 10. nesil işlemciler hariç diğer nesillere O.C yapamazsınız, intel kendi ayağına sıktı 10. Nesilde lehim teknolojisini geri getirdi, i7 7700K'dan r7 3700x'e upgrade yapmış biri olarak kesinlikle önermem. 2-3 sene daha beklenmeli şuan intel pazar alanını kaptırdığı için telaşta ne yaptıkları belli değil henüz geçtiğimiz günlerde yeni açıklamaları bile yalan dolu.

Bence isteğiniz son derece mantıklı. 9.Nesil İ7 işlemciler performans açısından son derece önemli bir işlemci. Yüksek işlemci frekansı 4,9 seviyesinde, düşük gecikme süresi ve Hız Aşırtma özellikleri var bir kere. Gerek oyunlar da gerekse diğer işlemlerde çok daha hızlı ve etkili olacağı düşüncesindeyim.

Üstad fiyat farkı şu anki işlemcim ile iki katı fark var, ama performans olarak yüzde 10 iyi ayrıca, oyunlarda 3600x daha önde gösteriyor incelemelerde. Benim geçmek istememin sebebi psikolojik biraz. Hani intel iyidir mantığı. Ana kartı ve ramleri değiştireceğim için direk intele geçmek mantıklımı olur.

Üstad fiyat farkı şu anki işlemcim ile iki katı fark var, ama performans olarak yüzde 10 iyi ayrıca, oyunlarda 3600x daha önde gösteriyor incelemelerde. Benim geçmek istememin sebebi psikolojik biraz. Hani intel iyidir mantığı. Ana kartı ve ramleri değiştireceğim için direk intele geçmek mantıklımı olur.
Yapmayın hocam, %10 performans veriyor(bu sizin iddianız testleri incelenmeli) sadece 1080p oyunlarda bunun karşılığında yüksek sıcaklık değerleri ve işlemcinin çok büyük bi alanını kullanıyor.

Yani bir mantık oturmuş genelde İntel pahalı diye ancak bunun bir karşılığı var usta. Hem performans hem de kalite.Bence her anlamda bir çok karşılaştırmada da İntel önde. Yoksa İntelmiş AMD imiş bana şahsi bir yararı yok ama iki işlemciyi de kullanmış biri olarak ben İntel derim. Kafam rahat, sıkıntısız bir sistem bu. Dediğin gibi ana kart ve ram değişmeyeceği için de bence seni zorlamayabilir. Zorladığı ölçüde de çok çok rahat eder ve mutlu olursun bence.
Yapmayın hocam, %10 performans veriyor(bu sizin iddianız testleri incelenmeli) sadece 1080p oyunlarda bunun karşılığında yüksek sıcaklık değerleri ve işlemcinin çok büyük bi alanını kullanıyor.
Hangi testlerden bahsediyorsun hocam, birbirinden farklı ve bağımsız yurt dışı ve içi testlere bakınca zaten herşey net. Ama yok yanlı yerlere bakarsan o zaman tabi ki resim değişiyor.

Yani bir mantık oturmuş genelde İntel pahalı diye ancak bunun bir karşılığı var usta. Hem performans hem de kalite.Bence her anlamda bir çok karşılaştırmada da İntel önde. Yoksa İntelmiş AMD imiş bana şahsi bir yararı yok ama iki işlemciyi de kullanmış biri olarak ben İntel derim. Kafam rahat, sıkıntısız bir sistem bu. Dediğin gibi ana kart ve ram değişmeyeceği için de bence seni zorlamayabilir. Zorladığı ölçüde de çok çok rahat eder ve mutlu olursun bence.
intel ve AMD tarafında hangi işlemcileri hangi anakartlar ile kullandınız, O.C deneyimleriniz nasıldı? Sıcaklık değerlerinden memnun muydunuz? Detaylı açıklama verebilir misiniz? Ben çok şaşkınım şuan hele hele 10. Nesil tanıtımını izledikten sonra.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı