R5 3600X sistemden i7 9700K Sisteme Geçiş Kararsızlığı

Ben size deneyimlerimi aktarayım;
2017 yılında 2500 tl i7 7700K aldım ve msi z270 m5 (dönemin en kaliteli 2. anakartı) ile sistem dizdim, sistemi imzamdaki sıvı soğutucu ile tam performansta 4.8 ghz de kullandım, işlemci sıcaklığı render alırken 2. dk'de 94 dereceleri gördü, AC oyunlarında işlemci sıcaklığı sabit hızda %100 kullanımda ısı değerleri 80 civarındaydı. Yabancı forumlarda araştırmalarım sonucu bu sayılar komik ama "herkes normal ne bekliyordun ki diyorlardı". Şimdi İntel kalkmış 10. Nesilde artık delide ihtiyacınız yok Lehimlicez işlemcileri diyor bu güzel birşey, ancak 10. Nesil öncesini sen çöp etmiş oluyorsun...

i7 7700K döneminin en pahalı işlemcisiydi, 4 Çekirdek 8 Mantıksal İşlemci ile geliyordu şimdi adamlar Ryzen ile kapışmak için bu özelliği i3 10. Nesile vermiş, yani şuan 10. Nesil öncesi alınmaz adamlar resmen "biz dandik bi termal macunla işlemcileri kapatıyorduk, bu sebeple millet hep delid yaptı artık bundan vazgeçtik çünkü insanlar artık işlemcilerimizi tercih etmiyor, en övündüğümüz şey O.C fakat ısı değerlerindeki olumsuz stabilizasyon sebebi ile insanlar doğru düzgün O.C bile yapamıyorlar. Bizde pahalı olan lehim teknolojisine geri döndük" dediler.

Bu site technopat tarafından yasaklandı. Lütfen Youtube'de oyun farklarını görebileceğiniz çok fazla canlı oyun testi mevcut izleyebilirsiniz, ayrıca bu performans artışı 1080p'de oyunlarda oluyor render vb işlemlerde Ryzen önde şuan için.

Üstadım ben bu denli bir kayıt tutmadım açıkcası senin kadar da bilgili değilim ve önünde bilgi düzeyinde ceketimi iliklerim. Dediğim gibi ben çok memnun kaldığım için intel tarafında fikrimi beyan ettim. Wv Passat ile Mercedes C180 gibi, ikisi de alman ve çok iyi araçlar ama Mercedes pahalı farkı yıldızı gibi.

Ben size deneyimlerimi aktarayım;
2017 yılında 2500 tl i7 7700K aldım ve msi z270 m5 (dönemin en kaliteli 2. anakartı) ile sistem dizdim, sistemi imzamdaki sıvı soğutucu ile tam performansta 4.8 ghz de kullandım, işlemci sıcaklığı render alırken 2. dk'de 94 dereceleri gördü, AC oyunlarında işlemci sıcaklığı sabit hızda %100 kullanımda ısı değerleri 80 civarındaydı. Yabancı forumlarda araştırmalarım sonucu bu sayılar komik ama "herkes normal ne bekliyordun ki diyorlardı". Şimdi İntel kalkmış 10. Nesilde artık delide ihtiyacınız yok Lehimlicez işlemcileri diyor bu güzel birşey, ancak 10. Nesil öncesini sen çöp etmiş oluyorsun...

i7 7700K döneminin en pahalı işlemcisiydi, 4 Çekirdek 8 Mantıksal İşlemci ile geliyordu şimdi adamlar Ryzen ile kapışmak için bu özelliği i3 10. Nesile vermiş, yani şuan 10. Nesil öncesi alınmaz adamlar resmen "biz dandik bi termal macunla işlemcileri kapatıyorduk, bu sebeple millet hep delid yaptı artık bundan vazgeçtik çünkü insanlar artık işlemcilerimizi tercih etmiyor, en övündüğümüz şey O.C fakat ısı değerlerindeki olumsuz stabilizasyon sebebi ile insanlar doğru düzgün O.C bile yapamıyorlar. Bizde pahalı olan lehim teknolojisine geri döndük" dediler.

Bu site technopat tarafından yasaklandı. Lütfen Youtube'de oyun farklarını görebileceğiniz çok fazla canlı oyun testi mevcut izleyebilirsiniz, ayrıca bu performans artışı 1080p'de oyunlarda oluyor render vb işlemlerde Ryzen önde şuan için.

Çok teşekkürler üstad. Kararsızdım açıkçası. Şu an ana kartla ramları değiştirmeye daha yakınım açıkçası.

Ryzen 5 ile i7 karşılaştırıyorsanız iş bitmiştir bence. Düşünülecek bir şey kalmamıştır.
çok anladığım alanlar olmadığından daha yeni yeni aşina oluyorum üstad. Bunu neden söylediniz neden karşılaştırmak saçma.
Çok pardon, evet yanlışlık oldu. Az da olsa önde değil mi :) :)
Zaten önde olduğunu kabul ediyorum. Fakat fiyat farkı iki katı olmasına karşın performans farkı 3 puan.

çok anladığım alanlar olmadığından daha yeni yeni aşina oluyorum üstad. Bunu neden söylediniz neden karşılaştırmak saçma.
Sence rakipler mi birbirlerine? Ryzen 5'in rakibi i5 işlemciler. Eğer Ryzen 5'le i7 kıyaslanıyorsa bu AMD'nin koşulsuz galibiyetine işaret değil midir?

Sence rakipler mi birbirlerine? Ryzen 5'in rakibi i5 işlemciler. Eğer Ryzen 5'le i7 kıyaslanıyorsa bu AMD'nin koşulsuz galibiyetine işaret değil midir?
Çok teşekkür ediyorum yorumun için. Yalnız asıl amaç aslında karşılaştırmak değildi üstadım. Ben intel sevdalısı değilim açıkçası. Burda karşılaştırma aslında geçmeye değer mi değmezmiydi. Ama tabi konu iki rakip işlemci olunca farklı yerlere gidiyor.

Çok teşekkürler üstad. Kararsızdım açıkçası. Şu an ana kartla ramları değiştirmeye daha yakınım açıkçası.
Yanlış anlaşılma olmasın AMD fanı değilim babamın oğlu değil basit bir kullanıcıyım, hatası yok mu? dersen hemen yapıştırırım, Ryzen 7 serisinde kullanılan stok fanlar kaliteli iken Ryzen 5 serisinde kullanılan stok fanlar yetersiz, işlemciler akıllıdır ısındıklarında kendilerini frenlerler ve bu da doğrudan performansa etki eder. Ayrıca O.C konusunda AMD'nin daha 40 fırın ekmek yemesi gerek, İntel'in teknolojisi güzel ancak kullanıcıya bunu vermiyor... yeni bir teknoloji eklememesine rağmen -sözde- "yeni teknolojiye hazırlık" adı altında her sene soket değiştiriyor bu nedir ya...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı