R5 3600X sistemden i7 9700K Sisteme Geçiş Kararsızlığı

Üstadım ben bu denli bir kayıt tutmadım açıkcası senin kadar da bilgili değilim ve önünde bilgi düzeyinde ceketimi iliklerim. Dediğim gibi ben çok memnun kaldığım için intel tarafında fikrimi beyan ettim. Wv Passat ile Mercedes C180 gibi, ikisi de alman ve çok iyi araçlar ama Mercedes pahalı farkı yıldızı gibi.

Çok teşekkürler üstad. Kararsızdım açıkçası. Şu an ana kartla ramları değiştirmeye daha yakınım açıkçası.

Ryzen 5 ile i7 karşılaştırıyorsanız iş bitmiştir bence. Düşünülecek bir şey kalmamıştır.
çok anladığım alanlar olmadığından daha yeni yeni aşina oluyorum üstad. Bunu neden söylediniz neden karşılaştırmak saçma.
Çok pardon, evet yanlışlık oldu. Az da olsa önde değil mi
Zaten önde olduğunu kabul ediyorum. Fakat fiyat farkı iki katı olmasına karşın performans farkı 3 puan.

çok anladığım alanlar olmadığından daha yeni yeni aşina oluyorum üstad. Bunu neden söylediniz neden karşılaştırmak saçma.
Sence rakipler mi birbirlerine? Ryzen 5'in rakibi i5 işlemciler. Eğer Ryzen 5'le i7 kıyaslanıyorsa bu AMD'nin koşulsuz galibiyetine işaret değil midir?

Sence rakipler mi birbirlerine? Ryzen 5'in rakibi i5 işlemciler. Eğer Ryzen 5'le i7 kıyaslanıyorsa bu AMD'nin koşulsuz galibiyetine işaret değil midir?
Çok teşekkür ediyorum yorumun için. Yalnız asıl amaç aslında karşılaştırmak değildi üstadım. Ben intel sevdalısı değilim açıkçası. Burda karşılaştırma aslında geçmeye değer mi değmezmiydi. Ama tabi konu iki rakip işlemci olunca farklı yerlere gidiyor.

Çok teşekkürler üstad. Kararsızdım açıkçası. Şu an ana kartla ramları değiştirmeye daha yakınım açıkçası.
Yanlış anlaşılma olmasın AMD fanı değilim babamın oğlu değil basit bir kullanıcıyım, hatası yok mu? dersen hemen yapıştırırım, Ryzen 7 serisinde kullanılan stok fanlar kaliteli iken Ryzen 5 serisinde kullanılan stok fanlar yetersiz, işlemciler akıllıdır ısındıklarında kendilerini frenlerler ve bu da doğrudan performansa etki eder. Ayrıca O.C konusunda AMD'nin daha 40 fırın ekmek yemesi gerek, İntel'in teknolojisi güzel ancak kullanıcıya bunu vermiyor... yeni bir teknoloji eklememesine rağmen -sözde- "yeni teknolojiye hazırlık" adı altında her sene soket değiştiriyor bu nedir ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…