R5 3600X soğutucu önerisi

Yer
Ankara
Daha fazla  
İşlemciyi aldım gelmesini bekliyorum. Fakat daha önce bu işlemci ile ısınma sorunu yaşayan çok fazla kişi gördüğüm. Boşta 50 derece yükte 90 derece gibi sıcaklıklar. Aşağıdaki videoda gösterilen ayarları yapmam doğru olur mu? Veya 3600 için ince ayar var mı? İleriki zamanlarda güzel bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3600X'in stok soğutucusu ne ki, 3600 aldım ben Stealth geldi. Bana yetiyor. Hatta fan ses yapıyor diye sessiz modda kullanıyorum genellikle.

İşlemciyi aldım gelmesini bekliyorum. Fakat daha önce bu işlemci ile ısınma sorunu yaşayan çok fazla kişi gördüğüm. Boşta 50 derece yükte 90 derece gibi sıcaklıklar. Aşağıdaki videoda gösterilen ayarları yapmam doğru olur mu? Veya 3600 için ince ayar var mı? İleriki zamanlarda güzel bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OC yapmayacaksanız, soğutucu almanızın gereği yok.

R5 3600X'de Wraith spire soğutucu geliyor Stealth'den biraz daha iyi bir performans sergiliyor tabii bir kule soğutucu tadında değil. Eğer yüklenmeyeceğim diyosanız işlemciye render falan ufak bir voltaj ayarıyla sizi bir süre götürür tabii ki önerim kule soğutucudan yana olur. Anakartlar hiç ellemesseniz işlemciden işlemciye fark olduğu için oldukça fazla voltaj veriyor 1.478 veriyordu ben biraz deneme yaptım kendim ideal 1.325 voltaj 4.2GHz'da kitledim ancak günlük ihtiyaçlarınız sadece hafif oyunlar ve dizi film falansa Core Boost'u kapatın direk 1.05V da serin serin kullanın.

R5 3600X'de Wraith spire soğutucu geliyor Stealth'den biraz daha iyi bir performans sergiliyor tabii bir kule soğutucu tadında değil. Eğer yüklenmeyeceğim diyosanız işlemciye render falan ufak bir voltaj ayarıyla sizi bir süre götürür tabii ki önerim kule soğutucudan yana olur. Anakartlar hiç ellemesseniz işlemciden işlemciye fark olduğu için oldukça fazla voltaj veriyor 1.478 veriyordu ben biraz deneme yaptım kendim ideal 1.325 voltaj 4.2GHz'da kitledim ancak günlük ihtiyaçlarınız sadece hafif oyunlar ve dizi film falansa Core Boost'u kapatın direk 1.05V da serin serin kullanın.

Ara sıra GTA V oynuyorum en çok da CS oynuyorum Core Boost'u kapatırsam problem yaşar mıyım?

Ara sıra GTA V oynuyorum en çok da CS oynuyorum Core Boost'u kapatırsam problem yaşar mıyım?

Hocam ben karantinada biraz fantezi yaptım bu iki oyunu bende oynuyorum hatta 3600 olan diğer arkadaşımda oynuyor bugüne kadar hiç sıkıntı çıkmadı tabii ki yüksek FPS isterseniz biraz olabilir. Mesela GTA'da 144Hz monitörünüz var ve 144FPS almak isterseniz biraz sorun yaratabilir veya CS:GO'da 300 FPS üzeri isterseniz ben 250-350 arası değişken FPS alıyorum GTA'da ise 100-120 civarı bana yetiyor.

Ben de Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Tarayıcı açık 5-6 sekmeyle birlikte ve Word programı kullanarak yazı yazıyorum. Şu an bu durumda işlemcim 55 derece ve stok fan takılı. Kasada 4 adet fan var. 2'si yukarıda, sıcak havayı dışara atıyor, biri önde ve biri arkada olmak üzere de içeriye hava alan fanlar takılı. Ayrıca Full Speed olarak ayarladım tüm kasa fanlarını Stok fan da dahil. Herhangi OC işlemi yapmadım. Yakın zamanda Arctic Freezer 34 almayı düşünüyorum. Oyun oynarken 80-85 dereceleri buluyor Ultra ayarlarda, ve pek istediğim bir değer değil. CBP açık da olsa, kapalı da olsa, sıcaklık değerlerim aynı..Tavsiyem stok fandan kurtulmanız..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı