Çözüldü R5 3600X, soğutucuya yapıştı ve çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1.3vvti

Hectopat
Makaleler
1
Şu Cooler Master'ın yanında gelen macun sertti pek beğenmemiştim. 8-9 ay oldu benim klasik temizlik zamanım geldi. Söktüğümde soğutucu işlemciye yapışmıştı. Dikkatlice söktüm. Görünürde pinlerde vs. hata gözükmüyordu. Wipaste ile yeniledim. Maalesef bilgisayarda hiç tepki yok. BIOS da gelmiyor. Ne yapmam gerekir nerede hata olmuş olabilir? Hiç bilemedim.
Anakart: Gigabyte B450M S2H
İşlemci: Ryzen 5 3600X

Dosya Ekleri

• IMG-20251213-WA0004.jpeg
    IMG-20251213-WA0004.jpeg
    90,4 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20251213-WA0002.jpeg
    IMG-20251213-WA0002.jpeg
    94,9 KB · Görüntüleme: 28
Çözüm
İşlemcinin pinleri düzeltidi. Anakartın soketi kaymış. Tamiri daha zor. B450M S2H'a veda edip sıfır A520 aldım. 2.el B450 pek yoktu. Sahibinden satan arkadaşlarda sıfır fiyatı istiyor maşallah. Sıfırı da çok yok. Sevdiğim bir hocamın yönlerdirdiği arkadaş işlemci pin tamiri ve temizlik macun vs işlemlerine para almadı neredeyse. 3500'e hallettik. İşlemci ekran kartı kombinasyonu beni minimum 2 yıl daha götürür. B450 bulsam daha mutlu olurdum tabii ama abartısız fiyata hallettiğime mutluyum.
Belkide sorun işlemcide değildir RAM'larin slota takıldığından emin ol BIOS pilini tak çıkar son olarak işlemciyi değiştirerek sistem açılıyor mu kontrol et.

Belkide sorun işlemcide değildir RAM'larin slota takıldığından emin ol BIOS pilini tak çıkar son olarak işlemciyi değiştirerek sistem açılıyor mu kontrol et.

Yedek işlemcim yok. Dediklerinizi yapayım. Doğru RAM'lere bayağı yakın. Çıkmış vs olabilir.
Olumsuz senaryoda hem anakart hem işlemci çöp olacağından elimde sadece RAM ve ekran kartı kalıyor :(

sıcak buharlı suyun üstünde biraz bekletirsen macun erimeye başlayacaktır işlemciyi öyle çıkarabileceğinizi umuyorum.

İşlemciyi söküp temizleyip değişimi yaptım. Orada sorun olmadı hocam.

Anakartın yandığını pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık bilgisayarcıyım genelde RAM'i takamıyor kullanıcı hem üst hem altta Click sesi gelmesi lazım.

Gene haberdar edersen çözüldü diye işaretliyelim.

Anakartın yandığını pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık bilgisayarcıyım genelde RAM'i takamıyor kullanıcı hem üst hem altta Click sesi gelmesi lazım.

Gene haberdar edersen çözüldü diye işaretliyelim.
Ramda sorun yok. Yanma değil mevzu. İşlemci yuvası kilitliyken işlemci geldi. Pinler kırıldı sanırım.

Okuduğuma üzüldüm hocam. RAM'lerin sadece bir tanesini takıp deneyebilir misiniz? Eğer boot etmezse yine Single RAM slot değiştirerek deneyin derim. Aklıma gelen tek çözüm bu zaten diğer çözümleri de denemişsiniz.

Her şeyi denedim, olmadı. Bilgisayarcıya götüreceğim pazartesi. Pinlerde veya yuvada hata olup düzeltilebilir bir şey ise tamir edip 2 sene daha kullanırım. R5 3600X ve 2060 Super 8 GB bana hayli hayli yetiyor. Üzüldüm böyle olduğuna. 7 yıldır her türlü cefamı çekti. Tamir olamayan durumsa yeni bilgisayar almam gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı