R5 3600X ve 1660S Sistem uyumu

Son secenek cok makul aslinda 3600X 2060SUPER guzel gider. Ama 2060SUPER tercih edecekseniz 600 ya da 650 Watt PSU alin bence.

Son secenek cok makul aslinda 3600X 2060SUPER guzel gider. Ama 2060SUPER tercih edecekseniz 600 ya da 650 Watt PSU alin bence.

İnanır mısınız saat kaç oldu ben hala kasa arıyorum bir türlu 600W 80+ güzel bir kasa bulamadım önerdiğinizi beğendim fakat 550W.

Inanır mısınız bende tam bu kasaya bakıyordum ilginç bir teaadüf oldu.
Inanır mısınız bende tam bu kasaya bakıyordum ilginç bir teaadüf oldu.

Artık yazıları okumakda zorlanıyorum anakart uyumunda sorun cekmem herhalde butun hepsiyle uyumlu diye okudum yani herhalde okudum ama islemci uzerinde gelen stok fanı kullanırken sorun yaşar mıyim baktım eteafa ama stok fan kaç mm göremedim bir de sanırım 600W bir tane PSU bulacağım şimdi ıçinde yok.

Atmişsiniz özür dilerim elim yanlışlıkla çarpınca fark ettim çok teşekkür ederim yardınlarınız ıçin gerçrkten çok teşekkürler.

Son düzenleme:
CPU için 3600 yeterli bence. 3600x'e gerek yok. 300-350 TL daha uygun. İncehesap'ta Ryzen 5 3600 varmış mesela, link burada.

Sapphire Radeon Pulse RX 5600XT, link burada. RX 5600XT'ler içerisindeki en iyi modellerden birisi bu. Yorumlarda bir süre bekleyip indirime girince 2060 Super mi alsam demişsiniz de, RX 5600XT ile arasında ~1000 TL fiyat farkı var. Oyun testlerinde gördüğüm kadarıyla 7-8 FPS'lik bir fark mevcut. 8 FPS için 1000 TL ekstradan verilir mi, bilemiyorum. Sizin karar vermeniz gereken husus bu. Ancak RX 5600XT almaya karar verirseniz bu Sapphire'ın Pulse serisi ekran kartı son derece sağlamdır, diğer 5600 XT'lere kıyasla tabii.

PSU için başka ürün bakın. Rampage pek güvenilir değil diye biliyorum. Bilmem kaç bin liralık sistem alıyorsunuz, o sistemi güvenilir bir PSU'ya emanet edin.
Min 650w 80+ sertifikalı olsun. Cougar, Corsair, Seasonic vs vs. bakabilirsiniz bunlar en iyileridir. Benim kendi sistemimde de kullandığım High Power modellerine de bakabilirsiniz, gerçekten 80+ sertifikası olan güvenilir bir markadır. Ürünleri de yukarıda verdiğim diğer 3 firmaya kıyasla daha f/p oluyor genelde. PSU alırken Yarı-Modüler veya Tam Modüler bir ürün bulursanız önceliğiniz olabilir, kasa içerisinde kablo düzenlemesini yaparken çok daha faydalı oluyor.

RAM için şöyle bir şey gördüm, 2x8 16 GB 3200 MHz T-Force Vulcan Z 596 TL. Link burada.

Edit: Ürünleri teknofiyat'ta aratıp buldum, teknofiyat'ın sisteminde olmayan sitelerde aynı ürünleri daha uyguna bulabilirsiniz belki bilemiyorum.

Bu kadar uzun ve güzel yazınız ıçin ne kadar teşekkür etsem azdır sağ olun var olun PSU seçimimi böyle kullandım siz benden daha iyi anladığınız ıçin size de bir danışayım

.
Ekran kartı konusunda Sapphire modelinin en iyisi olduğunu bilmiyordum.

Bunuda çok beğenmiştim aslında tabi size danışmak daha iyi olur siz ne dersiniz Sapphire modelimi yoksa bumu ve CPU seçimim sorun yaratır mı? Yeterli olacağını düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim.

RAM içinde ayriyeten teşekkur ederim bütçemi bayağı rahatlatıcak ve bir de aklıma takılan bişey B450M S2H anakartının 3000 serisi işlemciler için BIOS guncellemesi istedigi BIOS güncellemesi ıçin ne yapmaliyim Ya da böyle bişey doğru mu?

Toplam bütçen ne kadar?

Bir 5-6 civari fakat bunu 2-3 aya yayacağım kasayı ve PSU'yu aldım her şeyi hazırladım fakat Ryzen 5 3000 serisi işlemcinin B450M S2H anakartı için BIOS guncellemesi ıstedigini duydum onun yerine ASUS B450 dragon 4400MHz olanımı alsam o tam uyumlu mudur? Ya da BIOS güncellemesi yaparken zorlanır mıyım?

B450M S2H ASUS Dragon'dan daha iyi bir anakarttir. Yuksek ihtimal BIOS guncellemesi yapilmiş gelir fakat aldiginiz yere sorabilirsiniz BIOS guncel mi diye.

https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-a-pro-max-am4-amd-ryzen-ddr4-3466-o-c-m-2-usb3-2-anakart

html bu anakarta ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…