Çözüldü R5 3600X ve RTX 2060S sistemde tüm oyunlarda 60 FPS limiti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atlas0120

Centipat
Arkadaşlar sistem AMD 3600X işlemci, MSI 2060 Super Gaming X ekran kartı. Bütün oyunlarda 60 FPS alıyorum. Nereden kilitli bulamıyorum.
1-Windows'ta Xbox Game bar kapalı.
2-Oyunlarda v-Sync kapalı.
3-NVIDIA denetim masasında dikey senkronizasyon yok. Bende düşey senkronizasyon var. Kapadım onu da.
4-3D ayarlarının yönetilmesinde sağda program ayarı var burada oynadığım oyunu seçip düşey senkronizasyonu kapatıyorum.
5-FreeSync ya da G-Sync etkin değil, kapalı.

Bütün bunları internet sitelerinde buldum. Hepsini denedim ama 60 FPS kilidi kalkmıyor. Bu nasıl oluyor bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
G241 monitör DP kablosu bağlı 144 Hz çalışıyor.
@Recep Baltaş cevap verebilir mi?
Şimdi bunu bilen yok mu?
Sorunu kendim çözdüm.
GeForce Experience uygulamasına girin ayarlarda oyun içi yer paylaşımını kapatın. Resim atıyorum bulamayanlar bakabilir.
Samet'in belirttiği gibi windows içinden değiştiriyorsun. Kartın Nvidia ise nvidia denetim masası/ekran sekmesi/çözünürlük değiştirme seçeneğine gelince çözünürlük seçeneklerinin yanında "yenileme hızı" olarak görünüyor. Monitörünün desteklediği 60hz üstü seçenekleri deneyerek bu kısıtlamadan kurtulabilirsin.

G241 monitör DP kablosu bağlı 144 Hz çalışıyor.
@Recep Baltaş cevap verebilir mi?
Şimdi bunu bilen yok mu?
Sorunu kendim çözdüm.
GeForce Experience uygulamasına girin ayarlarda oyun içi yer paylaşımını kapatın. Resim atıyorum bulamayanlar bakabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-10-23 070506.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba bende RTX 2060 kart kullanıyorum. Mordhau CS:GO GTA gibi birçok oyunda aynı sorunu yaşıyorum. Ayarları düşüğe bile çeksem FPS aynı kalıyor. Mesela Ultra'da 100 FPS alıyorsam lowdada 100 FPS alıyorum. Aynı sorun muydu? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz acaba cünkü yer paylaşımıyla pek bağlantısı yok gibi durumun.

)) Ben bilgisayrı yeni topladım çok oyun kurdum oynadım ve denedim sizin söylediğiniz şeyi bende yaşadım bilgisayarı garantiyemi yollasam acaba, ekran kartımı bozuk diye düşündüm sonra bu FPS sorununu RDR2 kurup oynayınca çözdüm daha doğrusu anladım size açıklayayım. Şöyle bir durum var GeForce Experience kullanıyorsan bu ekran kartının yazılımı oyunu sen açınca kendi optimize ediyor ve ideal ayarlarda oynuyorsun. Birçok oyun bu ayarlarda Youtube'den inceleme ayarlarına bakarsan görürsün 2060 Süper ekran kartı 60 FPS'de oynatıyor ve nasıl oluyorsa sanki 60 FPS'ye sabitlemiş gibi FPS hiç kımıldamıyor. Oyunu düşük ayarlarda açıyorsunuz nasıl oluyor bilmiyorum ama gene 60 FPS'de oynatıyor. Bunun bir sebebi oyunun çok hafif bir oyun olmaması aslında. Her neyse siz Crysis gibi bir oyun açıp ve GeForce Experience'nin otomatik grafik ayarlarını kapattıktan sonra görürsünüzki FPS çok yükseklere çıkacak, oyunu düşük ayarlarda açınca tabi. Kısaca özetleyeyim, aslında 60 FPS sabit değilsin ama başka oyun dene ve GeForce Experience otomatik ayarları kapat. Bendede aynı şey oldu çok şaşırdım ve başka oyunlarda deneyince anladımki 60 FPS kilitli değil.

60 FPS kilitli değil de birçok oyunda denedim yüksek ayarlar ve düşük ayarlar hemen hemen aynı oluyor FPS çok ilginç yani.

Evet bende onu anlattım yukarıdaki mesajda. Bu nasıl oluyor bende anlamış değilim ama şu kadarını söyleyeyim tamamen oyundan kaynaklanıyor. Yani cCaysis 1 oynadım onda ayarları düşürünce FPS 1000 oluyor. Ama ayarlrı yükseltince hemen düşürüyor. Demekki yani oyunların düşük ayarları bile iyi ekran kartları istiyor tek açıklaması bu. Fakat garip olan 2060 Super düşük ayarları daha yüksek FPS'de oynamalı. Sonuç olarak FPS sizde kilitli değildir ama kilitli sanmanıza sebep olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…