UmutPerk
Megapat
Daha fazla
- RAM
- Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16
- Ekran kartı
- Galax RTX2060 Super Gamer 8GB (1-Click OC) 256Bit
- Anakart
- MSI B350M GAMING PRO Amd B350 Soket AM4 DDR4 3200(
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB Cache Soket AM4 İşle
Merhaba arkadaşlar, gerçekten oldukça canımı sıkan bir durumdan bahsetmek ve yardım etmenizi istiyorum. Bilgisayarı topladığım günden beri sistemime göre eski kalan bir anakart kullanıyorum (MSI B350M Gaming Pro). Ekran kartım Galax 2060S ve işlemcim ise Ryzen 5 3600X, RAM'lerim de Corsair 2x8 3000 MHz. Anakart eski olduğundan ve RAM'lerle uyumlu olmadığından BIOS'u manuel olarak uyumlu olan başka bir modele geçiş yaptırdım ve bu yeni geçtiğim BIOS'ta ayarları biraz yanlış yaptım çünkü almam gereken performansı alamıyordum çoğu oyunda. Bu şekilde uzun süre kullandım ve en sonunda güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm ve BIOS ayarlarını benim için düzeltmesini istedim. Adam format attı, temizledi ve BIOS ayarlarını benim yanlış yaptığımı ama kendisinin düzelttiğini söyledi. Aldım bilgisayarı 3 gündür kullanıyorum fakat görüyorum ki hiçbir değişiklik yok. Valorant'ta düşük ayarda yüksek ayarda hiç fark etmiyor aynı FPS'i alıyorum (200 civarı eğer sabitse 144) ancak örneğin 144 FPS'e sabitken 139 FPS'e bile düşse inanılmaz bir drop hissiyatı veriyor ve o kadar takıldım ki buna resmen oyunu oynayamıyorum. Aynı şekil Battlefield 1'de de oluyor bu durum. Sonrasında ise çözüm araya başladım ve işlemciyi stres testine soktum 10 dakika boyunca OCCT programı ile ve sıcaklık 70 dereceyi hiç geçmedi. 70 dereceye de sonlarda yaklaştı zaten. Oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım ve kullanımlarım normal. İşlemcimin 3.80 GHz desteklemesine rağmen 4.20'de çalıştığını fark ettim ve bu da işlemcinin kendi özelliğiymiş, kapatmadım bu özelliği ancak kapatınca da pek bir şey fark etmiyormuş çünkü sıcaklıklarım normal. Daha sonrasında 3000 MHz olan RAM'lerimin 2133 MHz'de çalıştığını fark ettim ve 3000 MHz'ye çektim ancak fark etmedi. Sonrasında yine arkadaşımın önerisi üzerine sanal çekirdek özelliğini açtım işlemcinin ancak yine fark etmedi ne yaptıysam hala drop oluyor. Bu kadar uzun yazmamın sebebi sorunun neden kaynaklandığını bulmak istemem. Eğer anakart yüzünden ise yeni bir anakart alacağım çünkü eğer bundan dolayı değilse boşa para harcamak istemiyorum. Aşağıya CPU-Z verilerimi bırakıyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: