R5 3600X ve RX 550 sistem yükseltme önerisi

Bütçe
10000
Evet, dediğinize katılıyorum. Bütçenize göre çok üst düzey ekran kartı alamıyorsunuz zaten, o yüzden elinizdeki işlemci, bütçeniz dahilinde alabileceğiniz ekran kartları için yeterli düzeyde. İmkanınız olduğunda monitörünüzü de upgrade edin. Tavsiyelerim bunlar.
Teşekkür ederim tavsiyelerin ve zaman ayırdığın için, iyi sosyaller :)

Bu RAM'den 2 tane al. 1000 TL

Bir de bu ekran kartını al 5250 TL tamamdır. İşlemcin aynı kalsın.

Sonra elindeki Monitörü 2. elde satıp 144/165 Hz bir monitör al üste kalan parayla.

Bu RAM'den 2 tane al. 1000 TL

Bir de bu ekran kartını al 5250 TL tamamdır. İşlemcin aynı kalsın.

Sonra elindeki Monitörü 2. elde satıp 144/165 Hz bir monitör al üste kalan parayla.
@frknsrds Elimdeki bütçeye monitör de alayım diyorsan arkadaşın dediği şekilde RX 6600 almak da mantıklı olabilir. Ama RX 6600 ile 6700 arasında %20 performans farkı var. 6600 bana yeter dersen bu kartı alıp monitör de alabilirsin. Attığı RAM modeli hakkında bilgim yok. 3200 ile 3600 MHz arasında pek fark oluşmuyor oyunlarda. Ben olsam Kingston tercih ederdim CL16 olduğu için.

@frknsrds Elimdeki bütçeye monitör de alayım diyorsan arkadaşın dediği şekilde RX 6600 almak da mantıklı olabilir. Ama RX 6600 ile 6700 arasında %20 performans farkı var. 6600 bana yeter dersen bu kartı alıp monitör de alabilirsin. Attığı RAM modeli hakkında bilgim yok. 3200 ile 3600 MHz arasında pek fark oluşmuyor oyunlarda. Ben olsam Kingston tercih ederdim CL16 olduğu için.
Zaten kingstonda aynı fiyata denk geliyo, ram de tamamım, ama ekran kartı olarak nvidia almak istiyorum, eş değer ve hatta 192bit ve üstü var mıdır bildiğiniz ? Elimdeki ekran kartını da satar üstüne ek yapabilirim ekran kartında fiyat farkı için

Zaten kingstonda aynı fiyata denk geliyo, ram de tamamım, ama ekran kartı olarak nvidia almak istiyorum, eş değer ve hatta 192bit ve üstü var mıdır bildiğiniz ? Elimdeki ekran kartını da satar üstüne ek yapabilirim ekran kartında fiyat farkı için
RX 6600 ile eşdeğer sayılabilen RTX 3060 var, bi tık daha performanslı 3060. Ama fiyat olarak çok daha tuzlu. Hem monitör hem ekran kartı alacaksanız 10 bin bütçeye; 2. el şart Nvidia istiyorsanız.

Bu bütçede en yakın RTX 3060 olur 7600 TL civarına. RTX 3050 de var ama bence fiyatını hakeden bir kart değil.
2. el de alırım dersen 3060/3060ti bulabilirsin bütçe arttırmadan ama dikkatli olman lazım. Çoğu mining çıkması ve garantisi olmayan yurt dışı ürünü. Faturalı, kutulu ve garantili bulabilirsen 1 yıldan az mining yapılmış da alınabilir ama denemeden alma kesinlikle.

Herkese selam, iyi sosyaller.

Şu an ki kasamda bulunanlar;

Gigabyte B450M S2H - anakart.
AMD Ryzen 5 3600X - işlemci.
2400MHz 8 GB DDR4 - RAM.
Sapphire RX550 4 GB 128bit GDDR5 - ekran kartı.
600W Plus +80 oluyor sanırım - PSU.
Standart 60Hz LCD - monitör.

Bu şekilde bir sistemim var, mevcutta son sürüm oyunları kalite çok önemli değil, akıcı şekilde oynatabilen bir sistem yapmak istiyorum, her şeyi yeni mi almalıyım veya elimdekileri Update ederek ne yapabilirim, öneri ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bütçe 10k. Herkese cevapları için teşekkürler. Bu arada ekran kartı ilk tercihim 256bit ve NVIDIA.

Edit; idareten SSD hard diskim var bu arada.

İşlemciniz gayet güzel. Raminizi 16 GB(8x2 3200MHz) yapmalısınız. Ekran kartı olarak da 2060 1660S öneririm.

Bu bütçede en yakın RTX 3060 olur 7600 TL civarına. RTX 3050 de var ama bence fiyatını hakeden bir kart değil.
2. el de alırım dersen 3060/3060ti bulabilirsin bütçe arttırmadan ama dikkatli olman lazım. Çoğu mining çıkması ve garantisi olmayan yurt dışı ürünü. Faturalı, kutulu ve garantili bulabilirsen 1 yıldan az mining yapılmış da alınabilir ama denemeden alma kesinlikle.
Eş değeri bile değilken nasıl radeon kartı bu kadar ucuz olabiliyor ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı