R5 3600X ve RX 5700 XT SE için PSU ve Kasa tavsiyesi

@volkankara74 önerdiğin modellere baktım. Fiyatlar uçuk bin tl ve üstü, ben 800-850tl civarı arıyorum. İlk mesajda fiyat belirtmemişim kusura bakma

@Karteloviç bütçem 800-850tl üstü beni zorlar.

@TSIRAA önerdiğiniz kasa güzel fakat mesh ızgaraları yetersiz gibi geldi bana ayrıca linkdeki stok yok/ psu için ise 80+ gold arıyordum yinede teşekkürler

@Emirkan Kiraş dostum mesh kasa arıyorum ben bu denli kapalı kasa uzun kullanımda çok toz toplar sıkıntı benim için/ psu ya gelirsek önerin için teşekkürler

@gurkan356 fps psu tam benlik duruyor. Ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkürler, benim o kadar teknik bilgim yok. Bu denli ayrıntı görmek mutluluk verisi
Kasa önerilerin çok iyi kararsız kaldım. İkisi de birbirinden güzel

@dkusbazoglu SE NITRO+ modeli

@Vorplody kasa olarak kullandığın aerocool daha kullanışlı geldi bana ve fiyatı da uygun/ psu f/p gibi duruyor.
Ekran kartına gelirsek ben fps tercihi olarak seçtim. Frekans farklı önemli ayrıca +fps farkı var diye biliyorum.

Not: Arkadaşlar sistem 2K için olucak, bu sebepten dolayı benim için performans daha önemli. Önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.

@metalmen
Aerocool kasa f/p kasası diyebiliriz. Kasaya fazla bütçe ayırmak istemezsen öneririm. Kullanıcı deneyimime buradan ulaşabilirsin;
High Power 750W 80+ Gold PSU f/p olmasının haricinde kaliteli bir PSU. Japon kapasitörleri var, 750W’ın tamamını 12V’tan verebiliyor. Ayrıca korumaları da tam diye biliyorum. PSU için bütçeni arttırabilirsen yukarda arkadaşın biri FSP Hydro G modelini atmıştı, fiyatı iyiymiş ona yönelebilirsin. Corsair modelleri de uygundur onlara da bakabilirsin. Benim önerdiğim PSU’nun tek eksiği modülerlik. Ekran kartına hangi siteden baktığını bilmiyorum, Nitro+ ile Nitro+ SE arasındaki fiyat farkını da bilmiyorum. 200 liradan fazla fark varsa Nitro+ almanı öneririm. Nitro+ 2010MHz boost, Nitro+ SE 2035MHz boost frekansına sahip. Bu performans farkı yaratmaz. Ayrıca son güncellemeyle Nitro+’ın frekans değerleri bir hayli yükseldi. Normalde 1950-2000MHz arasında gidip geliyordu şuan 2000-2040MHz arası gidip geliyor. Nitro+’ı kendim kullanıyorum, tavsiye ederim.

@metalmen
Aerocool kasa f/p kasası diyebiliriz. Kasaya fazla bütçe ayırmak istemezsen öneririm. Kullanıcı deneyimime buradan ulaşabilirsin;
High Power 750W 80+ Gold PSU f/p olmasının haricinde kaliteli bir PSU. Japon kapasitörleri var, 750W’ın tamamını 12V’tan verebiliyor. Ayrıca korumaları da tam diye biliyorum. PSU için bütçeni arttırabilirsen yukarda arkadaşın biri FSP Hydro G modelini atmıştı, fiyatı iyiymiş ona yönelebilirsin. Corsair modelleri de uygundur onlara da bakabilirsin. Benim önerdiğim PSU’nun tek eksiği modülerlik. Ekran kartına hangi siteden baktığını bilmiyorum, Nitro+ ile Nitro+ SE arasındaki fiyat farkını da bilmiyorum. 200 liradan fazla fark varsa Nitro+ almanı öneririm. Nitro+ 2010MHz boost, Nitro+ SE 2035MHz boost frekansına sahip. Bu performans farkı yaratmaz. Ayrıca son güncellemeyle Nitro+’ın frekans değerleri bir hayli yükseldi. Normalde 1950-2000MHz arasında gidip geliyordu şuan 2000-2040MHz arası gidip geliyor. Nitro+’ı kendim kullanıyorum, tavsiye ederim.
Tavsiyelerini dinlicem teşekkürler. Ayrıca fiyat farkını işlemci için sıvı soğutmadan yana kullanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı