R5 3600X ve RX 5700 XT SE için PSU ve Kasa tavsiyesi

Aynı buildi ben diziyorum şu anda ben kasa olarak 13 fanlı tam bir F/P ürünü olan Gamepower WarCry kasa alıyorum sanada tavsiye ediyorum dostum değerlerine baktığımız zaman gayet güzel bir kasa 13 fanlı nereye koyarsan ona göre performans alabileceğin bir kasa türü PSU olarak Cooler Master MPE-7001-ACABW-EU MWE 700W 80+ 2xEPS, Aktif PFC, Fanlı PSU, 120 mm: Amazon.com.tr: Zoccoshop bunu alabilirsin dostum.

Çok fanli olması iyi soğuma anlamına gelmiyor. Bu kasa tamamen gösteriş amaçlı bir kasa. Konu sahibi de fiyat aralığı verirse ona göre kasa tavsiyesinde bulunabiliriz.

Aynı buildi ben diziyorum şu anda ben kasa olarak 13 fanlı tam bir F/P ürünü olan Gamepower WarCry kasa alıyorum sanada tavsiye ediyorum dostum değerlerine baktığımız zaman gayet güzel bir kasa 13 fanlı nereye koyarsan ona göre performans alabileceğin bir kasa türü PSU olarak Cooler Master MPE-7001-ACABW-EU MWE 700W 80+ 2xEPS, Aktif PFC, Fanlı PSU, 120 mm: Amazon.com.tr: Zoccoshop bunu alabilirsin dostum.
Her tarafı kapalı kasada 13 tane değil 23 tanede fan olsa ısınma problemi yapacak bir kasa.

Arkadaşlar;
ASUS TUF Gaming X570-PLUS Wi-Fi AM4 ATX
AMD Ryzen™5 3600X
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit
Sapphire RX 5700 XT SE Nitro+ 11293-05-40G 8 GB GDDR6 256Bit DX12 RGB
XPG Spectrix S40G AS40G-2TT-C 2TB

Sistem toplamak istiyorum. Fakat kasa ve PSU konusunda aklım çok karışık. Ekran kartı sığar mı? PSU kaçlık yeterli olur?
Sizden istediğim PSU için 80+ Gold sertifikalı önermeniz, kasa için her türlü öneriye açığım.

Gold'dan önce dikkat etmen gereken bir şey varsa o da PSU'nun korumalarının tam olmasıdır. Günde 3 saat oyun oyanayan biri, 700W PSU'yu tam yükte kullanıyor diyelim. 1 ayda Gold ile Bronze arasındaki fark, 4.4kWh olacaktır. Yani yaklaşık ayda 2₺. Hiçbir şey. Bronze veya gold'dan önce OCP, OVP, UVP, SCP, OPP, OTP korumalarının kaç tanesini barındırıyor buna bakmak lazım.

Bütçe belirtmemişsin, PSU için 800 lira bütçe varsa, FSP Hydro G 750W öneririm, Hem 80+Gold hem de bahsettiğim korumaların tamamı var.

O kadar bütçem yok dersen, sadece aşırı sıcaklık koruması bulunmayan geri kalan OCP, OVP, UVP, SCP, OPP korumaları bulunduran bir PSU, Gigabyte P650B öneririm. 650W 80+ Bronze.

1583395290533.png

Kasa olarak da, iki seçenek;

Arkadaşlar;
ASUS TUF Gaming X570-PLUS Wi-Fi AM4 ATX
AMD Ryzen™5 3600X
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit
Sapphire RX 5700 XT SE Nitro+ 11293-05-40G 8 GB GDDR6 256Bit DX12 RGB
XPG Spectrix S40G AS40G-2TT-C 2TB

Sistem toplamak istiyorum. Fakat kasa ve PSU konusunda aklım çok karışık. Ekran kartı sığar mı? PSU kaçlık yeterli olur?
Sizden istediğim PSU için 80+ Gold sertifikalı önermeniz, kasa için her türlü öneriye açığım.

Ekran kartı Sapphire Nitro SE mi?
Yoksa MSI Gaming X mi?

Gold'dan önce dikkat etmen gereken bir şey varsa o da PSU'nun korumalarının tam olmasıdır. Günde 3 saat oyun oyanayan biri, 700W PSU'yu tam yükte kullanıyor diyelim. 1 ayda Gold ile Bronze arasındaki fark, 4.4kWh olacaktır. Yani yaklaşık ayda 2₺. Hiçbir şey. Bronze veya Gold'dan önce OCP, OVP, UVP, SCP, OPP, OTP korumalarının kaç tanesini barındırıyor buna bakmak lazım.

Bütçe belirtmemişsin, PSU için 800 lira bütçe varsa, FSP Hydro G 750W öneririm, Hem 80+Gold hem de bahsettiğim korumaların tamamı var.

O kadar bütçem yok dersen, sadece aşırı sıcaklık koruması bulunmayan geri kalan OCP, OVP, UVP, SCP, OPP korumaları bulunduran bir PSU, Gigabyte P650B öneririm. 650W 80+ Bronze.

Eki Görüntüle 509583

Kasa olarak da, iki seçenek;

Merhabalar,

Sharkoon 650W SHP650 V2 80+

Bu güç kaynağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

R5 3600
MSI 5700XT Gaming X ( Sapphire Nitro+ SE seçeneği de var ama MSI daha yatkınım düşünceniz nedir)

Ekran kartı Sapphire Nitro SE mi?
Yoksa MSI Gaming X mi?

Merhabalar,

Sharkoon 650W SHP650 V2 80+

Bu güç kaynağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

R5 3600
MSI 5700XT Gaming X ( Sapphire Nitro+ SE seçeneği de var ama MSI daha yatkınım düşünceniz nedir)

Dostum bu konuyu daha önce konuşmuştuk, aşağıdan bakabilirsin. Sharkoon SHP 650V2 önermiyorum, o fiyat bandında Gigabyte P650B 80+Bronze varken o PSU alınmaz. Korumaları eksik, üniteleri çok eski. Alttaki konuyu komple oku.

Gaming X varken ben, Shappire almazdım. O biraz sana bağlı. Performansları çok yakın, soğutmaları da yakındır, ama malzeme kalitesi anlamında MSI gaming X önde.

Dostum bu konuyu daha önce konuşmuştuk, aşağıdan bakabilirsin. Sharkoon SHP 650V2 önermiyorum, o fiyat bandında Gigabyte P650B 80+Bronze varken o PSU alınmaz. Korumaları eksik, üniteleri çok eski. Alttaki konuyu komple oku.

Gaming X varken ben, Shappire almazdım. O biraz sana bağlı. Performansları çok yakın, soğutmaları da yakındır, ama malzeme kalitesi anlamında MSI Gaming X önde.

Teşekkür ederim yorumunuz için fakat durumumu açıklayayım.

Hazır bir sistem alıyorum yükseltmelerle birlikte ve fiyatı çok uyguna denk geliyor. 6500 civarı MSI Gaming XT ve R5 3600 hali ile. Anakart B450M'a Pro Max.

PSU'da yükseltme seçeneği yok maalesef SHP 650V2 var. Eğer çok vasat değil birkaç ay idare edebilirsiniz diyorsanız bu şekilde alayım birkaç ay sonra ekstradan PSU alayım. Cevabınızı bekliyorum

Kasa olarak Corsair 465X olabilir çok güzel bir model bence. Aercool Airhawk Duo kasamı satıp onu mu alsam diyorum hatta o kadar beğendim ki ben :)
PSU olarak kendi kullandığım bu modeli öneririm;
Eğer bütçe çıkarsa Corsair, Seasonic tarzı markalar da olabilir. Ekran kartı olarak neden Nitro+ değil de Nitro+ SE düşünüyorsunuz? Aradaki tek fark RGB fanlar ve 25MHz frekans farkı. Ekran kartını dikey konumlandırmayacaksanız bir anlamı yok zaten o fanların da. Ben Nitro+ kullanıyorum ve memnunum öneririm.
@dkusbazoglu Nitro+ 5700XT'ler arasında "high end" modeldir alabilirsiniz. Gaming X ile aşağı yukarı aynı kartlar diyebiliriz. Ben estetik olarak daha iyi diye Nitro+ aldım, memnunum.

PSU olarak kendi kullandığım bu modeli öneririm;
Eğer bütçe çıkarsa Corsair, Seasonic tarzı markalar da olabilir. Ekran kartı olarak neden Nitro+ değil de Nitro+ SE düşünüyorsunuz? Aradaki tek fark RGB fanlar ve 25MHz frekans farkı. Ekran kartını dikey konumlandırmayacaksanız bir anlamı yok zaten o fanların da. Ben Nitro+ kullanıyorum ve memnunum öneririm.
@dkusbazoglu Nitro+ 5700XT'ler arasında "High end" modeldir alabilirsiniz. Gaming X ile aşağı yukarı aynı kartlar diyebiliriz. Ben estetik olarak daha iyi diye Nitro+ aldım, memnunum

Teşekkür ederim öneriniz için. Çok özür dilerim şimdi kontrol ettim SE modeli değilmiş. Nitro + modeliymiş.
MSI modeli ile arasında 15 TL fark var oyüzden MSI'yı tercih etmek istedim. Gaming X modelleri kendini yeterince kanıtlamış model olduğunu düşünüyorum.

PSU'da yükseltme seçeneği yok maalesef SHP 650V2 var. Eğer çok vasat değil birkaç ay idare edebilirsiniz diyorsanız bu şekilde alayım birkaç ay sonra ekstradan PSU alayım?

Teşekkür ederim öneriniz için. Çok özür dilerim şimdi kontrol ettim SE modeli değilmiş. Nitro + modeliymiş.
MSI modeli ile arasında 15 TL fark var oyüzden MSI'yı tercih etmek istedim. Gaming X modelleri kendini yeterince kanıtlamış model olduğunu düşünüyorum.

PSU'da yükseltme seçeneği yok maalesef SHP 650V2 var. Eğer çok vasat değil birkaç ay idare edebilirsiniz diyorsanız bu şekilde alayım birkaç ay sonra ekstradan PSU alayım?
Nitro+ da kendini fazlasıyla kanıtlamış bir modeldir o konuda şüpheniz olmasın. Yabancı kaynaklarda fazlasıyla öneriliyor Red Devil ve Nitro+ modeli, tabi yine de tercih sizin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

PSU idare edilebilir bence. Hazır sistem yerine ayrı ayrı toplamayı deneyin fiyat olarak yakınlarsa ayrı ayrı alın bence. Hazır sistemlerde bir şey iyi olurken diğer şeyi berbat yapıyorlar. PC sistemlerinde her şey dengeli olmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı