R5 3600X ve RX 5700 XT SE için PSU ve Kasa tavsiyesi

Her tarafı kapalı kasada 13 tane değil 23 tanede fan olsa ısınma problemi yapacak bir kasa.

O kasa koyduğun konuma göre fanların dizaynına göre çok değişir çok fazla değişken etken var bence.
Çok fanli olması iyi soğuma anlamına gelmiyor. Bu kasa tamamen gösteriş amaçlı bir kasa. Konu sahibi de fiyat aralığı verirse ona göre kasa tavsiyesinde bulunabiliriz.

Yani evet fiyat aralığı iyi olabilir aslında ama yani bilemedim şu anda gösteriş kasasıda olabilir ama soğutma bakımından'da iyi olabilir kullanınca nasıl bir kasa olduğunu bildiririm buraya.

Nitro+ da kendini fazlasıyla kanıtlamış bir modeldir o konuda şüpheniz olmasın. Yabancı kaynaklarda fazlasıyla öneriliyor Red Devil ve Nitro+ modeli, tabii yine de tercih sizin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

PSU idare edilebilir bence. Hazır sistem yerine ayrı ayrı toplamayı deneyin fiyat olarak yakınlarsa ayrı ayrı alın bence. Hazır sistemlerde bir şey iyi olurken diğer şeyi berbat yapıyorlar. PC sistemlerinde her şey dengeli olmalı.

Tek tek toplasam gerçekten daha fazlaya gelir. Şu şekilde fiyatı 6590 TL.
MSI alırsam da 15 lira fark ediyor pek bir değişiklik yok. SSD için ideal olan bu, birkaç ay sonra M.2 SSD eklemeyi düşünüyorum. Kasa da rankerin 3 seçeneği vardı ve bu kasa önü komple mesh o yüzden bunu tercih ettim. Benim düşünceme göre kalitesiz pek bir şey yok gibi sizinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450M-A PRO Max 3466MHz(OC) M.2 AM4 mATX
XPG 16 GB(2x8) Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4
Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ RGB 8 GB GDDR6 256 Bit
Kingston 480GB A400 Okuma 500 MB-Yazma 450 MB SATA SSD
Ranker Cygnus Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming
Sharkoon 650W SHP650 V2 80+

O kasa koyduğun konuma göre fanların dizaynına göre çok değişir çok fazla değişken etken var bence.

Yani evet fiyat aralığı iyi olabilir aslında ama yani bilemedim şu anda gösteriş kasasıda olabilir ama soğutma bakımından'da iyi olabilir kullanınca nasıl bir kasa olduğunu bildiririm buraya.
Gamepower markasına o fiyatlar verilmez bence. Bir de fansız satılıyor. Onun yerine daha kaliteli markaların daha iyi hava akışı olan modelleri alınabilir.

Gamepower markasına o fiyatlar verilmez bence. Bir de fansız satılıyor. Onun yerine daha kaliteli markaların daha iyi hava akışı olan modelleri alınabilir.
Fansız satılmasının nedeni bunu incehesaba sordum bana verdikleri cevap şuydu hazır sistemlerde fanlılarından koyuyoruz dedi adamlar ama tekil satışlarda satmıyorlarmış sordum özellikle

MSI alırsam da 15 lira fark ediyor pek bir değişiklik yok. SSD için ideal olan bu, birkaç ay sonra M.2 SSD eklemeyi düşünüyorum. Kasa da rankerin 3 seçeneği vardı ve bu kasa önü komple mesh o yüzden bunu tercih ettim. Benim düşünceme göre kalitesiz pek bir şey yok gibi sizinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim
AMD Ryzen 5 3600
Yerinizde olsam 1080P oyunculuk içi 5700XT'den ziyade 5600XT tarzı modellere yönelirim kalan parçaları güçlendiririm. Anakartın VRM'leri çok zayıf, CPU Power bile 4 pin. 4 pinle güç beslemesi yıllar öncesinde kaldı. Bu anakarta 3600 takacaksınız ne de olsa. En azından B450M S2H tarzı modellere yönelmenizi öneririm. RAM frekansı olarak bence 3200MHz CL16'nın altına düşülmemeli. 3200MHz CL16 bile 71-72ns gecikme süresine sahip oluyor. Sırf bu yüzden 3800MHz CL16'ya OC'ladım kendi RAM'lerimi. Diğer parçalar güzel. Kasanın markasını pek bilmiyoruz ama önü mesh en azından her türlü iş görecektir diye düşünüyorum. bu PSU ile alakalı çok bilgim yok o yüzden yorum yapamam. Ama dediğim gibi 5700XT 1080P kartı değil pek. Kendim kullandığım için söylüyorum bunu. PUBG'de kendi ayarlarımda kart zorlanmadığı için frekansını 1200MHz'lere kadar düşürdüğü oluyor. dolayısıyla FPS 120-130'lara düşüyor bazen. CS GO'yu falan söylemiyorum bile, kart fan açmıyor :D

Yerinizde olsam 1080P oyunculuk içi 5700XT'den ziyade 5600XT tarzı modellere yönelirim kalan parçaları güçlendiririm. Anakartın VRM'leri çok zayıf, CPU Power bile 4 pin. 4 pinle güç beslemesi yıllar öncesinde kaldı. Bu anakarta 3600 takacaksınız ne de olsa. En azından B450M S2H tarzı modellere yönelmenizi öneririm. RAM frekansı olarak bence 3200MHz CL16'nın altına düşülmemeli. 3200MHz CL16 bile 71-72NS gecikme süresine sahip oluyor. Sırf bu yüzden 3800MHz CL16'ya OC'ladım kendi RAM'lerimi. Diğer parçalar güzel. Kasanın markasını pek bilmiyoruz ama önü mesh en azından her türlü iş görecektir diye düşünüyorum. Bu PSU ile alakalı çok bilgim yok o yüzden yorum yapamam. Ama dediğim gibi 5700XT 1080P kartı değil pek. Kendim kullandığım için söylüyorum bunu. PUBG'de kendi ayarlarımda kart zorlanmadığı için frekansını 1200MHz'lere kadar düşürdüğü oluyor. Dolayısıyla FPS 120-130'lara düşüyor bazen. CS GO'yu falan söylemiyorum bile, kart fan açmıyor :D

Merhaba,

RAM hakkında dediklerinize katılıyorum. 5700XT'yi tercih edeceğim 2K monitörüm var. Anakart doğrudan 3000 serisi için uyumlu bir anakart buna karşılık S2H modelini önermeniz sanki yanlış oldu gibi. Gibi diyorum çünkü araştırmalarıma göre konuşuyorum. S2H model seçeneği de var hatta şu anki anakarttan 80 lira daha ucuz onu da alabilirim

not: 5700xt driver durumları nasıl ? Eskisi kadar sorunlu mu

AMD Ryzen 5 3600
seninle benim kuracağım setup arasındaki aynı noktalar şunlar ekran kartı ve işlemci yani ben o kasayı tercih etttim gönlüne yatan ne varsa onu al bence.

Merhaba,

RAM hakkında dediklerinize katılıyorum. 5700XT'yi tercih edeceğim 2K monitörüm var. Anakart doğrudan 3000 serisi için uyumlu bir anakart buna karşılık S2H modelini önermeniz sanki yanlış oldu gibi. Gibi diyorum çünkü araştırmalarıma göre konuşuyorum. S2H model seçeneği de var hatta şu anki anakarttan 80 lira daha ucuz onu da alabilirim

2K monitörünüz varsa güzel bir sistem, hayırlı olsun şimdiden. S2H Ryzen 3000 serisini destekliyor.
C22C1CD9-C1C1-4B46-B910-576C5ED286FB.png

Benim önerim kesinlikle S2H. Bu fiyat bandına göre VRM’leri iyi ayrıca VRM soğutması var. Bence bu modeli tercih etmelisiniz. 5700 XT driverlarına gelirsek ben sistemi ilk topladığımda yani yaklaşık 1 ay önce son sürümü kurmuştu Sinerji Bilgisayar. O sürümde bazı oyunlarda oyundan atma sorunlarıyla karşılaşınca 19.9.2 sürümüne geçtim onda hiç sorun yaşamadım. Bir kaç gün önce çıkan 20.2.2 sürümünü denemek amaçlı kurdum ve bu sürümü günlerdir kullanıyorum hiç bir sorunu yok. Hatta ekran kartı biraz daha stabil olmuş gibi. Daha yüksek frekans değerlerinde daha az güç çekerek çalışıyor gibi geldi bana. Eskiye oranla ısınma konusunda da biraz iyileştirme var gibi. Zaten ısınmıyordu ama şuan daha iyi gibi geldi bana.

Merhaba,

Bir şeyler sormak istediğinizde yeni konu açın. Ben sizi konu sahibi arkadaş sanıp cevap vermiştim. Şu an arkadaşın konusu çöp oldu. Anakart, RAM, ekran kartı+ sorunları. Her konuya girmişsiniz, olmaması gereken yerde.

Bir şeyler sormak istediğinizde yeni konu açın. Ben sizi konu sahibi arkadaş sanıp cevap vermiştim. Şu an arkadaşın konusu çöp oldu. Anakart, RAM, ekran kartı+ sorunları. Her konuya girmişsiniz, olmaması gereken yerde.

Bu sorularımın sizin için ne sakıncası var acaba? Arkadaşta hemen hemen benimle aynı sistemi toplayacakmış ve benim sorduğum her bir sorunun onun içinde faydası var. Bir konuda ikimize birden fikir vermiş oldun. Konunun çöp olduğuna katılmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı