Bir kere CSM ayarını UEFI'ye çekmelisin. Bende 3200MHz profilinde kullanıyorum o konuda sıkıntı olmaz. AMD 2020 sürücülerinde sıkıntı var. Ben 19.2.1 sürümünü kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. 2020'ye güncellediğim de reset, kasma gibi sorunlar oluyor.
Yardımın için teşekkürler.
CSM ayarını UEFI'ye çektim.
AMD Radeon eski güncel programı kaldırdım 19.12.1'e çektim. Görünüm değişti foto ekliyorum.
Witcher 3'de deneme yaptım ilk 5 dk sonra reset attı. Daha sonra 20 dk oynadım problem yaşamadım. Oyunda FPS önceki sürümlere göre düşük maalesef Ultra'da ortalama 120FPS alırken şimdi 90 civarı FPS alıyorum. ETS 2'de yüksek ayarlarda 150 FPS civarı alıyorum.
Birkaç sefer daha test yapmam gerek, maalesef çalıştığımdan fazla zamanım olmuyor.
Sanırım sorun BIOS ayarları ve ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor.
AMD pişmanlık mıdır diye düşünüyorum maalesef.
Tekrar konu altına bilgilendirme yapacağım.
Kasa içinde herhangi bir Sleeve, Riser kablosu var mı?
Belleklerdeki XMP yani DOCP profilini kapatıp sistemi test ettin mi?
Kasayı açıp tekrar kontrol edeceğim. Ama herhangi bir kablo yok.
Bellekler anakart kitapçığına göre takılı.
Belleklerdeki XMP yani DOCP profilini kapatıp sistemi test etmeyi araştırıp yarın deneyeceğim iş dolayısı ile evde fazla kalamıyorum. Durum hakkında konuya bilgi yazacağım.
Sonuç: 3 gündür ara ara bilgisayarda oyun açıyorum herhangi bir problem yaşamadım, yaptıklarım.
- CSM ayarını UEFI'ye çektim.
- AMD Radeon eski güncel programı kaldırdım 19.12.1'e çektim.
Bunları yaptıktan sonra şimdiye kadar herhangi bir reset yaşamadım.
Anakart kaynaklı MSI B450 Tomahawk Max ile ilgili sanırım genel bir problem var forumlarda kartla ilgili şikayetler var. Daha iyi uyumluluk için X570 anakart alınabilirdi diye düşünüyorum. Daha performanslı kullanım için Radeon yazılımının güncellemelerini bekleyip deneyeceğim.
Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
@MayCrasH, @Sabnerto, @enes.wtp