R5 3600X ve RX 5700 XT sürekli reset atma sorunu

scorpo903

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, yeni bir sistem topladım. Tüm parçaları sıfır aldım. Bilgisayarı iki aydır kullanıyorum, ilk haftalarda bir problem yoktu, daha sonrasında oyunlara The Witcher 3, ATS ve ETS 2'ye girerken bilgisayar reset atmaya başladı, resetten sonra oyunu açıyordu. Oyunları Ultra ayarlarda rahat oynatıyor, kasma ve donma olmuyor. Sorun PSU'da olabilir diye PSU'da değiştirip denedim ama yine olmadı. Tekrar sıfırdan Windows 10 kurdum ve güncelleştirmeleri yaptım halen aynı hata alıyorum. Herhangi bir virus koruma programı yok. Bunların harici parçaları söktüm yeniden taktım, RAM'lerin yerini değiştirdim, halen sorun devam ediyor. Şimdi oyunlara tıkladığımda bir saniye sonra oyunu durum çubuğuna atıyor, görev yöneticisinden sonlandırıyorum ve bazen reset atıyor bazen de monitöre görüntü vermiyor. Testlerde falan her şeyi normal. Ben sorunumun çözümünü bulamadım, herhangi bir fikri olan tavsiye verebilir mi?
  • MSI B450 Tomahawk Max
  • AMD R5 3600X
  • Sapphire 5700RX Pulse
  • 16 GB Corsair 3200 MHz Vengeance RAM
  • Cooler Master MWE 650W
  • AOC 24G2U 144MHz 1m
  • Gigabyte 512 GB Aorus SSD
  • MSI Vampiric 010
87813979_2547071048897339_7720227199441174528_n.jpg

Hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz.Ilk zamanlarda bende de böyle bir sorun oluyordu.Sorunu bios ayarlarını tek tek deneyerek buldum.Sende değiştirdiğin bir ayar varsa onu eski haline getir.
Ayrıca 650w psudan da kaynaklanabilir.5700 XT çok güç harcıyor.

Kapanma ne şekilde oluyor?
"No Singal" yazıp kasa çalışmaya devam ediyor.
"No Singal" yazıp arkadaki seste donuyor. (dıttt şeklinde)
Görüntü var fakat sistem kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Mavi ekran verip kapanıyor.
Elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor veya reset atıyor.

Bu rehberdeki konuma bakar mısın dosya var mı?
Varsa rehberde yazıldığı şekilde gönder.

Merhaba, CPB hakkında bilgim yoktu. Yarın deneyeceğim. Umarım bir çözümü olur. Sonucu yazarım. Teşekkürler.

CPB kapattınız mı?

Kapanma ne şekilde oluyor?

Bu rehberdeki konuma bakar mısın dosya var mı?
Varsa rehberde yazıldığı şekilde gönder.

Merhaba, kapanma şekli; ilk zamanlar elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor sonra tekrar kendisi açılıyordu. Son günlerde hem bu şekilde hem de oyuna tıkladığımda bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü vermiyor monitörün düğmesi kapanmış gibi, ve 3. kapanma şeklide oyunu görev çubuğuna atıyor çalışıyor görünüyor fakat görev yöneticisinden kapata biliyorum.

Hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz. Ilk zamanlarda bende de böyle bir sorun oluyordu. Sorunu BIOS ayarlarını tek tek deneyerek buldum. Sende değiştirdiğin bir ayar varsa onu eski haline getir.
Ayrıca 650W PSU'dan da kaynaklanabilir. 5700 XT çok güç harcıyor.

BIOS'u son sürüme güncellemiştim, son formattan sonra tekrar BIOS'u yükledim default ayarlara dönsün diye. Sadece RAM hızı 2133MHz'den 3200MHz'ye çıksın diye OC'den A-XMP'den 3200MHz profili seçtim. Harici BIOS ayarlarını ellemedim. Hangi ayarlarla düzelttiniz hatırlıyor musunuz?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-02-24 at 23.09.03.jpeg
    WhatsApp Image 2020-02-24 at 23.09.03.jpeg
    198,4 KB · Görüntüleme: 87
  • WhatsApp Image 2020-02-24 at 23.15.55.jpeg
    WhatsApp Image 2020-02-24 at 23.15.55.jpeg
    65,5 KB · Görüntüleme: 86
  • WhatsApp Image 2020-02-23 at 20.52.27.jpeg
    WhatsApp Image 2020-02-23 at 20.52.27.jpeg
    90,5 KB · Görüntüleme: 88
Merhaba, CPB hakkında bilgim yoktu. Yarın deneyeceğim. Umarım bir çözümü olur. Sonucu yazarım. Teşekkürler.

Merhaba, kapanma şekli; ilk zamanlar elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor sonra tekrar kendisi açılıyordu. Son günlerde hem bu şekilde hem de oyuna tıkladığımda bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü vermiyor monitörün düğmesi kapanmış gibi, ve 3. kapanma şeklide oyunu görev çubuğuna atıyor çalışıyor görünüyor fakat görev yöneticisinden kapata biliyorum.

BIOS'u son sürüme güncellemiştim, son formattan sonra tekrar BIOS'u yükledim default ayarlara dönsün diye. Sadece RAM hızı 2133MHz'den 3200MHz'ye çıksın diye OC'den A-XMP'den 3200MHz profili seçtim. Harici BIOS ayarlarını ellemedim. Hangi ayarlarla düzelttiniz hatırlıyor musunuz?
Bir kere CSM ayarını UEFI'ye çekmelisin. Bende 3200MHz profilinde kullanıyorum o konuda sıkıntı olmaz. AMD 2020 sürücülerinde sıkıntı var. Ben 19.2.1 sürümünü kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. 2020'ye güncellediğim de reset, kasma gibi sorunlar oluyor.

OCCT ile 3D ve Power testi yapar mısın?

Bellekler anakartın kitapçığına göre takılı şekilde değil mi?

Dediğiniz program ile tüm testleri 20 dakika yaptım Power testini de yaptım onun ekran görüntüsünü kaydedemedim. Programda herhangi bir problem görünmüyor.
Daha önce stres testinde de problem çıkmamıştı.

Dosya Ekleri

• 20200225-185020-GPU3D.png
    20200225-185020-GPU3D.png
    49,3 KB · Görüntüleme: 109
  • 20200225-182845-CPULINPACK.png
    20200225-182845-CPULINPACK.png
    59,5 KB · Görüntüleme: 93
  • 20200225-180559-CPUOCCT.png
    20200225-180559-CPUOCCT.png
    50,8 KB · Görüntüleme: 84
  • 20200225-193626-GPUMemtest.png
    20200225-193626-GPUMemtest.png
    51 KB · Görüntüleme: 94
Bir kere CSM ayarını UEFI'ye çekmelisin. Bende 3200MHz profilinde kullanıyorum o konuda sıkıntı olmaz. AMD 2020 sürücülerinde sıkıntı var. Ben 19.2.1 sürümünü kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. 2020'ye güncellediğim de reset, kasma gibi sorunlar oluyor.

Yardımın için teşekkürler.
CSM ayarını UEFI'ye çektim.
AMD Radeon eski güncel programı kaldırdım 19.12.1'e çektim. Görünüm değişti foto ekliyorum.
Witcher 3'de deneme yaptım ilk 5 dk sonra reset attı. Daha sonra 20 dk oynadım problem yaşamadım. Oyunda FPS önceki sürümlere göre düşük maalesef Ultra'da ortalama 120FPS alırken şimdi 90 civarı FPS alıyorum. ETS 2'de yüksek ayarlarda 150 FPS civarı alıyorum.
Birkaç sefer daha test yapmam gerek, maalesef çalıştığımdan fazla zamanım olmuyor.
Sanırım sorun BIOS ayarları ve ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor.
AMD pişmanlık mıdır diye düşünüyorum maalesef.
Tekrar konu altına bilgilendirme yapacağım.

Kasa içinde herhangi bir Sleeve, Riser kablosu var mı?
Belleklerdeki XMP yani DOCP profilini kapatıp sistemi test ettin mi?

Kasayı açıp tekrar kontrol edeceğim. Ama herhangi bir kablo yok.
Bellekler anakart kitapçığına göre takılı.
Belleklerdeki XMP yani DOCP profilini kapatıp sistemi test etmeyi araştırıp yarın deneyeceğim iş dolayısı ile evde fazla kalamıyorum. Durum hakkında konuya bilgi yazacağım.

Sonuç: 3 gündür ara ara bilgisayarda oyun açıyorum herhangi bir problem yaşamadım, yaptıklarım.
  • CSM ayarını UEFI'ye çektim.
  • AMD Radeon eski güncel programı kaldırdım 19.12.1'e çektim.
Bunları yaptıktan sonra şimdiye kadar herhangi bir reset yaşamadım.
Anakart kaynaklı MSI B450 Tomahawk Max ile ilgili sanırım genel bir problem var forumlarda kartla ilgili şikayetler var. Daha iyi uyumluluk için X570 anakart alınabilirdi diye düşünüyorum. Daha performanslı kullanım için Radeon yazılımının güncellemelerini bekleyip deneyeceğim.
Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
@MayCrasH, @Sabnerto, @enes.wtp 🙏

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 88
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı