R5 3600X ve RX5600XT sistem için yükseltme tavsiyesi

Bütçe
11000
Merhaba, sistemimi yükseltmek istiyorum Valorant da 360FPS'nin altında almak istemiyorum.

Şu an güncel sistemim;
R5 3600X, RX 5600XT.
MSI B450 Max Tomahawk.
16 GB 3600MHz DDR4 Corsair RAM.
SilverStone Strider +80P Essential 600W
Kasa; Aerocool One E-Clipse.

Bu sistemime boş kasa, işlemci, sıvı soğutma ve alacağım işlemciyi PSU desteklemiyorsa PSU alacağım.
Ne önerirsiniz bana anakartım Max hangi işlemciyi destekliyor?

İlk olarak kesinlikle en az Ryzen 7 bir işlemci almalısın çünkü rekabetçi oyunların çoğu işlemci ağırlıklı oyunlardır ve senin de amacın 360 FPS'nin altına düşmemek. Kasa olarak da NZXT H510 öneririm. Ekran kartı şimdilik iyi görünüyor ama onu da elindekini satıp en az RX 6700 ve üstü alarak yenileyebilirsin. Böylelikle bütçe içerisinde ekran kartına çok daha az para vermiş olacaksın. Sıvı soğutma yerine kaliteli kule tipi bir hava soğutucu alabilirsin. Kimi kule tipi hava soğutucu, sıvı soğutmadan daha performanslı oluyor.

İlk olarak kesinlikle en az Ryzen 7 bir işlemci almalısın çünkü rekabetçi oyunların çoğu işlemci ağırlıklı oyunlardır ve senin de amacın 360 FPS'nin altına düşmemek. Kasa olarak da NZXT H510 öneririm. Ekran kartı şimdilik iyi görünüyor ama onu da elindekini satıp en az RX 6700 ve üstü alarak yenileyebilirsin. Böylelikle bütçe içerisinde ekran kartına çok daha az para vermiş olacaksın. Sıvı soğutma yerine kaliteli kule tipi bir hava soğutucu alabilirsin. Kimi kule tipi hava soğutucu, sıvı soğutmadan daha performanslı oluyor.

Ekran kartı için şu an bütçem yok lakin 3070 Ti düşünüyorum 2.el olarak.
PSU ekran kartı şu an almayacağım için yeter mi acaba hocam?

R5 5600 + RX 6700 XT güzel olabilir

Ekran kartı şimdi alamayacağım, onun dışındakileri alacağım.
PSU yeterli olur mu R5 5600 işlemciye keza anakartım destekliyor değil mi söylemiş olduğunuz işlemciyi?
Ve input lag da çok iyi olan NVIDIA düşünüyorum ekran kartı için.

Son düzenleme:
Ekran kartı için şu an bütçem yok lakin 3070 Ti düşünüyorum 2.el olarak.
PSU ekran kartı şu an almayacağım için yeter mi acaba hocam?
360 Hz için diyorsan ne yazık ki yeterli değil. İşlemciyi en az Ryzen 7 almalısın ki onda da en az Ryzen 7 5800X'i öneririm. Anakarın soket olarak destekliyor ama BIOS güncel değilse güncellemelisin. Aksi halde Ryzen 5 5600 de alsan işlemciyi taktığında görüntü alamazsın. Güç tüketimi olarak şu anki güç kaynağı ve ekran kartı iyi ama 3070 Ti alacaksan en az 750W bir güç kaynağı almalısın.

Ve Max 5600 destekliyor değil mi bu anakart?

Kendi sitesinde Ryzen 9 5950X'e kadar desteklediği yazıyor. Amacın sabit 360 FPS ise Ryzen 5 5600 yeterli olmayacaktır Valorant için.

Ne alabilirim o zaman keza bu videoda verebildiğini görüyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne alabilirim o zaman keza bu videoda verebildiğini görüyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı RX 6600. RX 5600 XT'den daha güçlü bir kart ama videoda da Valorant'ın işlemci ağırlıklı bir oyun olduğunu söylemiş. Bunu galiba 3. yazışım, Ryzen 7 5800X veya 5800X3D alabilirsin. Zaten sıvı soğutma almak istediğini söyledin, bahsettiğim iki işlemciyle de iyi gider eğer kaliteli bir soğutucu alırsan.

360 Hz için diyorsan ne yazık ki yeterli değil. İşlemciyi en az Ryzen 7 almalısın ki onda da en az Ryzen 7 5800X'i öneririm.

Ryzen 5 5600 ile bir fark yok bu işlemcinin 10 FPS oynuyor sadece aralarında.
AM5 çıktı şimdi Max güçlü olan AM4 Soketli işlemci almak saçmamı olur sizce?
OC yapıp 5600 en az 360 ile kullanamaz mıyım?
Elime iyi bütçe geçince de DDR5 RAM, Anakart ve AM5 işlemci dizerim mantıKlı mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı