R5 3600X ve XFX RX 590 sistem Valorant oynarken kilitleniyor

hiutku

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Valorant karakter seçim ekranında bir anda siyah ekran geliyor ve bilgisayar kilitleniyor. Ekran karardıktan sonra birkaç saniye sesler geliyor, daha sonra kesiliyor, yeniden başlatmadan düzelmiyor. Ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırdım, önerilen versiyonu yükledim fakat çözüm olmadı. BIOS, Win Update, ekran kartı, anakart ve işlemci driverlarının hepsi güncel. Sorunu bulamadım. En kötü ihtimalle ekran kartını garantiye göndereceğim.

• Ekran kartı: XFX RX 590 Fatboy 8 GB.
  • Anakart: B450M S2H
  • İşlemci: Ryzen 5 3600X.
  • RAM: Apache panther 16 GB.

Merhabalar. Bende XFX RX 590 kullanıcısı olarak siyah ekran ve WattMan hataları ile çok uğraştım. Ben sorunu ekran kartı için 20.11.2 sürücüsünü kurup görsele yüklediğim Radeon ayarları ile çözdüm. Belki sizde de çözüm olabilir. Ayrıca Radeon programından yapılan ayarların sıfırlanmaması için yine görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Undervolt 1.PNG
    Undervolt 1.PNG
    106,7 KB · Görüntüleme: 54
  • undervolt 2.PNG
    undervolt 2.PNG
    109,4 KB · Görüntüleme: 66
  • hızlı başlatma.PNG
    hızlı başlatma.PNG
    40,3 KB · Görüntüleme: 63
Önceki konunda tavsiyede bulunmuştum, ona yanıt verecektim fakat yeni konunu gördüğüm için buraya yazayım.

Win10 Olay kaydını buraya atar mısın ? Belki orada görürüz sorunu.

Önceki konunda tavsiyede bulunmuştum, ona yanıt verecektim fakat yeni konunu gördüğüm için buraya yazayım.

Win10 Olay kaydını buraya atar mısın ? Belki orada görürüz sorunu.
CCleaner ile temizledim :(
Merhabalar. Bende XFX RX 590 kullanıcısı olarak siyah ekran ve WattMan hataları ile çok uğraştım. Ben sorunu ekran kartı için 20.11.2 sürücüsünü kurup görsele yüklediğim Radeon ayarları ile çözdüm. Belki sizde de çözüm olabilir. Ayrıca Radeon programından yapılan ayarların sıfırlanmaması için yine görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
Merhaba her ekran kartı problemim olduğunda yetişiyorsunuz :D Teşekkür ederim. Sorunumun ekran kartı kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama son çare olarak deneyeceğim.
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam sizin ekran kartı da aynı sıcaklıkta ama fanınız çalışıyor benimki 0 RPM bir problem var?

Merhaba her ekran kartı problemim olduğunda yetişiyorsunuz :D Teşekkür ederim. Sorunumun ekran kartı kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama son çare olarak deneyeceğim.
Rica ederim. XFX RX 590 olunca dayanamıyorum. :D Ben bizim karta artık alev topu diyorum. Yani ciddi anlamda ısınma problemi de mevcut bu kartta. Benim yaptığım undervolt ayarları da ciddi manada ısınma problemini ortadan kaldırıyor. Undervolt ayarlarından önce 85-90 derece civarlarında değerler alıyordum. Şimdi ise 75-78 derece oluyor. Yani hem FPS düşüşü olmadan ısınma problemine bir nebze çözüm bulmuş oldum hem de WattMan ve siyah ekran hatalarını almamaya başladım. Özellikle RX 500 serisi saçma sapan voltaj ve Frekans Mhz değerleri ile çıktığı için hem fazla ısınıyor hem de bu tarz hatalar olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı