R5 4500 - GTX 1650 sistemde değiştirilmesi gereken bir parça var mı?

aureyn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sistem şu şekilde;
GTX 1650.
AMD Ryzen 5 4500 3.6GHz
Kingston 1TB SSD.
16 GB RAM DDR4 3200MHz.
Ve yanlış hatırlamıyorsam anakart ASUS A320 M-K, bilgisayardan çok anlamıyorum fakat iyi bir performans aldığımı düşünmüyorum. Birden fazla program açtığımda oyunlarda FPS düşmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Hangi parçaları değiştirmem gerekir.

Yada bilgisayardan daha iyi verim alabilmem için önerebileceğiniz bir yöntem varmıdır

Son düzenleme:
Merhaba sistem şu şekilde;
GTX 1650.
AMD Ryzen 5 4500 3.6GHz
Kingston 1TB SSD.
16 GB RAM DDR4 3200MHz.
Ve yanlış hatırlamıyorsam anakart ASUS A320 M-K, bilgisayardan çok anlamıyorum fakat iyi bir performans aldığımı düşünmüyorum. Birden fazla program açtığımda oyunlarda FPS düşmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Hangi parçaları değiştirmem gerekir.

Yada bilgisayardan daha iyi verim alabilmem için önerebileceğiniz bir yöntem varmıdır
Ekran kartı değiştirebilirsiniz.

Birden fazla program açtığınızda performans kaybı yaşıyorsanız sorununuz muhtemelen yetersiz RAM veya işlemcidir. Ancak salt oyun odaklı bir parça değişimi düşünüyorsanız yerinizde olsam ilk ekran kartını değiştirirdim. 1650'nin 4 gb vram'i günümüz için yetersiz bir noktada.

İşlemci değişmeyi düşünüyordum ama ekran kartımı değişmeliyim diyorsunuz yani peki bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz RTX'ya da GTX serisi olursa güzel olur.

İşlemci değişmeyi düşünüyordum ama ekran kartımı değişmeliyim diyorsunuz yani peki bu sisteme hangi ekran kartını önerirsiniz RTX'ya da GTX serisi olursa güzel olur.

Ne tür oyunlar oynuyorsun? Grand strateji ya da açık dünyalı büyük harita yükleyen oyunlar iyi bir işlemciye ihtiyaç duyar. Ama 4500 şimdilik bunun altından kalkamayacak bir işlemci değil. i5 12400f'ün eş değeri.

Bütçe nedir? Almışken darboğazı fazla kafaya takmadan en iyisi en yenisini alman hayırlısı olur. Çok uygun fiyata sıfır RTX 4060 kartlar var 8 gb vram'li, 1080p oyunculukta seni iki üç sene götürecektir. Yüksek Hz'lı bir monitörün varsa 4000 serisi kartlar DLSS 3 ve Frame Gen ile aldığın FPS miktarını epey arttırır. 2k için TI modeli ve mümkünse 16 gb vram'li olanlarına bakmanda fayda var. Ya da biraz daha koyup 4070 de bakılabilir, bütçene bağlı. İstiyorsan 5000 serisini de bekleyebilirsin, eli kulağında.

Fazla bilgisayardan anlamayarak işlemcinin iyi olduğunu varsayıyorum ekran kartı için bütçem 1 ay daha maaşı beklersem 20k ayırabilirim ama hepsini de ekran kartına verirsem aç dolaşırım 1 ay yani 10-15 bin TL arasında bir ekran kartı alabilirim monitörümde 200Hz bu arada şu anlık Valorant LoL oynuyorum sadece ama hikayeli bayağı oyun oynadım yine oyun almak gibi de planlarım var sadece Valorant ve LoL oynıcağımı sanmıyorum 4060 4070 temizinden o fiyata bulabilir miyim bilmiyorum ki aklımda yine birkaç şey alma planı daha var oyuncu koltuğu vs.

Fazla bilgisayardan anlamayarak işlemcinin iyi olduğunu varsayıyorum ekran kartı için bütçem 1 ay daha maaşı beklersem 20k ayırabilirim ama hepsini de ekran kartına verirsem aç dolaşırım 1 ay yani 10-15 bin TL arasında bir ekran kartı alabilirim monitörümde 200Hz bu arada şu anlık Valorant LoL oynuyorum sadece ama hikayeli bayağı oyun oynadım yine oyun almak gibi de planlarım var sadece Valorant ve LoL oynıcağımı sanmıyorum 4060 4070 temizinden o fiyata bulabilir miyim bilmiyorum ki aklımda yine birkaç şey alma planı daha var oyuncu koltuğu vs.

Tamamen bütçene bağlı. Galax'ın 8 gb vram'li 4060 TI kartı var 15k altına, ona bakabilirsin, kullananlar soğutmasından gayet memnun.

Ama bundan önce, en önemlisi, alacağın kartı seçmeden önce PSU'nun çekebildiği watt değerini ve kalitesini kontrol etmen olur. 1650 yanlış bilmiyorsam 75 watt tdp'lik bir kart, 4060 110 watt, 4060 ti 160 watt çekiyor maksimum yükte. PSU'nun bunu karşılayacağından emin olmadan alacağın kart, yeni PSU masrafı çıkarabilir sana.

Sanırım sahip olduğum PSU bu hatta sanırım değil evet bu anlamadığım için soruyorum bahsettiğini RTX 4060 ekran kartını taksam sorunsuz çalışır mı bu işlemci bu PSU ve bu anakarta.

Bir de bir şey daha soracağım sanırım ekran kartını PSU'ya bğalıyan bir güç kablosu gibi bir şey oluyor ama şu an kullandığım GTX1650 ekran kartında böyle bir bağlantı olmadığı için kabloyu tedarikmi etmem gerekiyor ne yapacağım bilmiyorum.

Son düzenleme:

Sanırım sahip olduğum PSU bu hatta sanırım değil evet bu anlamadığım için soruyorum bahsettiğini RTX 4060 ekran kartını taksam sorunsuz çalışır mı bu işlemci bu PSU ve bu anakarta.

Bir de bir şey daha soracağım sanırım ekran kartını PSU'ya bğalıyan bir güç kablosu gibi bir şey oluyor ama şu an kullandığım GTX1650 ekran kartında böyle bir bağlantı olmadığı için kabloyu tedarikmi etmem gerekiyor ne yapacağım bilmiyorum.

Bu bileşenler ile kullanabilirsiniz fakat en kısa sürede PSU değiştirmenizi tavsiye ederim. PSU'nuzda 8 pinli halihazırda kablo olması gerekiyor onu bulmanız lazım ekran kartı için.

Tamamdır teşekkür ederim şu anlık ekran kartını değiştirmem yeterli midir iyi bir performans alabilmek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı