R5 4500 vs i5-10400F

RX 5700 XT veya onun gücünde bir şey takacağım. İkinci el fiyatları düşmüş bayağı. 3000 TL civarına 2. el hangi ekran kartlarını önerirsiniz?

Evet fiyatlar bayağı düştü ama 5000 serisi kart önermem cok fazla WattMan oluyor diyorlar ikinci el temiz 6600 bulursaniz temiz olur.

Evet fiyatlar bayağı düştü ama 5000 serisi kart önermem cok fazla WattMan oluyor diyorlar ikinci el temiz 6600 bulursaniz temiz olur.

WattMan biraz da şans işi.

Darboğaz vs. var mıdır? Bir de, WattMan hatası veya driver sıkıntınız var mıdır ekran kartında?

WattMan veya herhangi bir driver sıkıntısı yaşamıyorum.
10400F, 2133MHz 8x2 RAM'lerle birlikte kullanıyorum.
ETS 2 gibi ekran kartına binen oyunlarda sıkıntı yok.
Battlefield 5 Ultra ayarlarda resolution scale %100 iken darboğaz yapıyor.
%150 ve üstüne çektiğim zaman darboğaz azalıyor veya bitiyor direkt.

WattMan veya herhangi bir driver sıkıntısı yaşamıyorum.
10400F, 2133MHz 8x2 RAM'lerle birlikte kullanıyorum.
ETS 2 gibi ekran kartına binen oyunlarda sıkıntı yok.
Battlefield 5 Ultra ayarlarda resolution scale %100 iken darboğaz yapıyor.
%150 ve üstüne çektiğim zaman darboğaz azalıyor veya bitiyor direkt.
% Rahatsız edecek kadar oluyor mu darboğaz?

% Rahatsız edecek kadar oluyor mu darboğaz?

Olmuyor hala akıcı gayet ama kartın tam gücünü kullanamamak üzüyor insanı 🙃
Tüm oyunlarda yaşanmıyor, dediğim gibi Battlefield gibi hem işlemciye hem de karta ağır yük bindiren oyunlarda daha fazla yaşanıyor.
Almışken ve uzun süre kullanacaksanız kesinlikle Ryzen 5 5600 öneririm. Ben de 5600 ya da 5700X'e geçmeyi düşünüyorum.

Olmuyor hala akıcı gayet ama kartın tam gücünü kullanamamak üzüyor insanı 🙃
Tüm oyunlarda yaşanmıyor, dediğim gibi Battlefield gibi hem işlemciye hem de karta ağır yük bindiren oyunlarda daha fazla yaşanıyor.
Almışken ve uzun süre kullanacaksanız kesinlikle Ryzen 5 5600 öneririm. Ben de 5600 ya da 5700X'e geçmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler. Şu anda R5 5600 gibi işlemcileri alacak, yanına onun gibi bir ekran kartını almaya bütçem kesinlikle yok. Ama zaten 10400F bile büyük bir geliştirme benim için. (i5 2400)

Anakart biraz eski.

Eski olması bir sorun çıkarır mı?

Aslında internetten aynı işlemci ve anakart 3.300 tl civarına denk geliyor...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı