R5 4600H ve GTX1660 Ti GPU darboğazı yaşıyorum

İşletim sistemi
Windows 10

Orxan926

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopumda R5 4600H, GTX1660 Ti, 8 GB RAM, 512 M.2 NVMe SSD var. Bottleneck calculator gibi sitelerden bakdığım kadarıyla %6 GPU darboğazı görünüyor. Kıyaslamalara baktım R5 4600H ı7 - 10750H- i her alanda geçiyor. Çok güçlü bir işlemci. Ama RDR2, NFS Payback, GTA V gibi oyunlarda MSAA açmadığımda GPU kullanımı 80% civarında oluyor bazen 60% a bike düşüyor. CPU kullanımı ise yer yer 70% e çıkıyor. Ama genellikle 50% gibi kullanımda. 1080P çözünürlükte 144 Hz IPS panel var laptopta. Bu durum neredeyse her oyun için böyle. Bunun tam tersi olması gerekmiyor mu? GPU 100% kullanılması gerekmiyor mu? Cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Laptopumda R5 4600H, GTX1660 Ti, 8 GB RAM, 512 M.2 NVMe SSD var. Bottleneck calculator gibi sitelerden bakdığım kadarıyla %6 GPU darboğazı görünüyor. Kıyaslamalara baktım R5 4600H ı7 - 10750H- i her alanda geçiyor. Çok güçlü bir işlemci. Ama RDR2, NFS Payback, GTA V gibi oyunlarda MSAA açmadığımda GPU kullanımı 80% civarında oluyor bazen 60% a bike düşüyor. CPU kullanımı ise yer yer 70% e çıkıyor. Ama genellikle 50% gibi kullanımda. 1080P çözünürlükte 144 Hz IPS panel var laptopta. Bu durum neredeyse her oyun için böyle. Bunun tam tersi olması gerekmiyor mu? GPU 100% kullanılması gerekmiyor mu? Cevap verirseniz sevinirim.

Sisteminiz de darboğaz olmaz. Kafanıza takmayın.

Evet tüm güç ayarlarını yaptım hepsi maksimum performansa yönelik ayarlar. CPU underclock yaparsam (Turbo Boost'u kapatırsam) dengelenir mi?

Undervolt demek istediniz sanırım, bu işlem sıcaklık düşürüp FPS arttırmaya yarıyor.

Sizin sorununuz ise GPU tam kullanılmaması. Oyunlar da sıcaklık değerlerinizi öğrene bilir miyim?

Undervolt demek istediniz sanırım, bu işlem sıcaklık düşürüp FPS arttırmaya yarıyor.

Sizin sorununuz ise GPU tam kullanılmaması. Oyunlar da sıcaklık değerlerinizi öğrene bilir miyim?
GPU max 76 derece CPU genellikle 85-86 derece ama NFS Paybackde 94 dereceyi gördüm. İşlemci sabit 4.0 GHz veremiyor ama 3.9 Ghz sabit verebiliyor.

GPU Max 76 derece CPU genellikle 85-86 derece ama NFS Payback'de 94 dereceyi gördüm. İşlemci sabit 4.0 GHz veremiyor ama 3.9 GHz sabit verebiliyor.

ThrottleStop programı ile işlemci GHz'sini sabitle. Videoyu bırakıyorum, istersen bir dene.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM 8 GB düşük kalmış biraz bundan dolayı yüksek FPS alamazsınız. Dual Channel'a geçin farkı göreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı