R5 5500 1.4v 4.8 GHz iyi midir?

Daha fazla  
RAM
8+8 1:16 16.0 18 18 38 75 1T
Anakart
B450 M-K II
Arkadaşlar overclock konusunda bilgim var fakat R5 5500'ün güvenilir voltajını internette bulamadım ama işlemci stok halinde 4.2 GHz 1.35 Volt ile çalışıyor.
1.37Volt 4.7GHz
1.4Volt 4.8GHz
Stok soğutucu kullanıyorum kule tipi soğutucu siparişi verdim. CPU-Z "bench CPU" testi ve oyunlarda donma, çökme söz konusu değil. Sıcaklık oyunlarda 53-68 arası CPU-Z "bench CPU" testi kısa sürse de işlemci 85 dereceyi görüyor ve başarıyla geçiyor. R23 ve CPU-Z de tek çekirdek testlerini başarıyla geçti fakat R23 çoklu çekirdek testinde stok soğutucu fazlasıyla yetersiz kalmakta ve testi sıcaklık yüzünden tamamlayamıyor. Kısacası kule tipi soğutucuyu aldıktan sonra düşük sıcaklıklarda 4.8 GHz ve 1.4 Volt bir sıkıntı yaratır mı?

Arkadaşlar overclock konusunda bilgim var fakat R5 5500'ün güvenilir voltajını internette bulamadım ama işlemci stok halinde 4.2 GHz 1.35 Volt ile çalışıyor.
1.37Volt 4.7GHz
1.4Volt 4.8GHz
Stok soğutucu kullanıyorum kule tipi soğutucu siparişi verdim. CPU-Z "bench CPU" testi ve oyunlarda donma, çökme söz konusu değil. Sıcaklık oyunlarda 53-68 arası CPU-Z "bench CPU" testi kısa sürse de işlemci 85 dereceyi görüyor ve başarıyla geçiyor. R23 ve CPU-Z de tek çekirdek testlerini başarıyla geçti fakat R23 çoklu çekirdek testinde stok soğutucu fazlasıyla yetersiz kalmakta ve testi sıcaklık yüzünden tamamlayamıyor. Kısacası kule tipi soğutucuyu aldıktan sonra düşük sıcaklıklarda 4.8 GHz ve 1.4 Volt bir sıkıntı yaratır mı?

İyi hocam stabilse harika kule tipiniz gelince sıcaklıkları paylaşırsınız.

5500'ün 4.8 GHz de çalışmasının imkanı yoktur.

Tabii burada çalışmadan kastım masaüstü almak değil, 7/24 daily Rocksolid'dir.

Ayrıca sabit Vcore ve all Core kullanarak Max 1 aya CPU'yu degeade edersiniz.

Zen 3 CPU kullanıyorsanız PBO2 kullanmayı öğrenmeniz gerekiyor.

All Core 4.8 GHz overclock yapman mümkün değil. Hem de stok soğutucuyla. Ekran görüntülerini at bakalım test yaparken.

@Azure @Amanita

Buyurun bakın bir hata veya gözümden kaçar bir şey var mı diye.
Bu arada 1.3v ile 4.6 GHz oluyor. Asıl Overclock'u soğutucu gelince yapacağım. Şu an verdiğim voltajı düz hesap olarak yaptım fazla uğraşmadım silikon kaliteli çıktı büyük ihtimal.

20221106_173537.jpg

@Azure @Amanita

Buyurun bakın bir hata veya gözümden kaçar bir şey var mı diye.
Bu arada 1.3v ile 4.6 GHz oluyor. Asıl Overclock'u soğutucu gelince yapacağım. Şu an verdiğim voltajı düz hesap olarak yaptım fazla uğraşmadım silikon kaliteli çıktı büyük ihtimal.

Eki Görüntüle 1564840

Hayırlı olsun o zaman nasıl bir silicon denk geldiyse artık. 5600X'i geçmiş oldun. Testleri kaç dakika yapıyorsun ama yani 1 saat yapınca çökmeden duruyor mu? R23 sıcaklıktan dolayı geçemiyor demişsin ama stabil olmadığı için olmasın? Prime95 hiç kaldırmaz muhtemelen.
Oyunlarda vs çökmüyorsa, stress testlerinde çökse de kullanabilir ama 1.4V ile ömrünün pek de uzun olacağını sanmıyorum kaliteli bir soğutucu ile bile.

Hayırlı olsun o zaman nasıl bir silicon denk geldiyse artık. 5600X'i geçmiş oldun. Testleri kaç dakika yapıyorsun ama yani 1 saat yapınca çökmeden duruyor mu? R23 sıcaklıktan dolayı geçemiyor demişsin ama stabil olmadığı için olmasın? Prime95 hiç kaldırmaz muhtemelen.
Oyunlarda vs çökmüyorsa, stress testlerinde çökse de kullanabilir ama 1.4v ile ömrünün pek de uzun olacağını sanmıyorum kaliteli bir soğutucu ile bile.

Testlerde çökmüyor fakat sıcaklıktan dolayı restart atıyor çünkü 15 saniyeden sonra 95 dereceleri geçiyor ve gerçek stabilite testini soğutucu geldikten sonra yapacağım. CPU-Z "bench CPU" kısa sürdüğü için kapanmadan skor tablosunu veriyor. Kim bilir belki soğutucuyla birlikte 1.38 Volt ile 4.8 GHz'i stabil olur veya 1.43-1.45Volt ile 5 GHz. Fazla ümitli değilim tabii ki 5 GHz için ama olsun.

Soğutucunuz gelince sonuçları tekrar atarsanız çok sevinirim.

Bütün testleri ve sonuçları bu konuya veya yeni konu açıp yüklerim sizi de etiketlerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı