R5 5500 1660 Super sistem oyun oynarken kapanıyor

haohmaru

Decapat
Daha fazla  
Oyun oynarken yaşıyorum belli bir süre oynadıktan sonra bilgisayarı kapanıyor. Boştayken başıma gelmedi, tekrar açmaya çalıştığım zaman sadece kasa ışıkları yanıyor. Ne monitör, ne klavye, ne de fare ışıkları yanıyor sadece kulaklığa güç gittiği için yanında ışığı yanıyor kulaklığın ve kasanın ışıkları yanıyor. Sorun neden olabilir yardımcı olacak var mı? Bozmak istemiyorum sistemi.

Sistemim:
R5 5500.
GTX 1660S.
Gigabyte A520M-H
16 GB DDR4 RAM.

Sistem yeni olduğuna göre donanımsal bir probleminiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullandığınız PSU kalitesiz. Sorunun yüksek ihtimal ile PSU'dan kaynaklandığını düşünerekten OCCT üzerinden PSU testi yapmanızı öneriyorum.

Reis PSU değerlerin yazıldığı yerde 12v yazacak altında da boşlukta bir rakam yazar. Oradaki yazan rakamı söyler misin?
usta yukarıdaki arkadaşın önerdigi program ile test yapıyorum şuan hata bulunamadı diyor şuanlık görselde ekledim tüm degerler test sırasında gözüküyor

Sistem yeni olduğuna göre donanımsal bir probleminiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullandığınız PSU kalitesiz. Sorunun yüksek ihtimal ile PSU'dan kaynaklandığını düşünerekten OCCT üzerinden PSU testi yapmanızı öneriyorum.
görsel burada usta geforce ekran kaydetme özelligini açmıştım acaba bu sebepten yapar mı oynarken önemli anları kaydetsin diye

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    247,1 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    247,1 KB · Görüntüleme: 41
Hocam işlemci boşta ve oyunlarda kaç derece olduğunu söylermisiniz yükteyken 95 derece olması normal stok fan ise eğer önemli olan oyundayken ne kadar ısındığı.Eğer oyunlarda da %60 kullanımda bile 95 dereceleri görüyorsa sıkıntı vardır.Ama olacağını tahmin etmiyorum.

İşlemciniz aşırı sıcak. Sorun orada. İşlemci soğutucusunun oturup oturmadığını kontrol edin.
Hocam işlemci boşta ve oyunlarda kaç derece olduğunu söylermisiniz yükteyken 95 derece olması normal stok fan ise eğer önemli olan oyundayken ne kadar ısındığı.Eğer oyunlarda da %60 kullanımda bile 95 dereceleri görüyorsa sıkıntı vardır.Ama olacağını tahmin etmiyorum.
Hocam işlemci bostayken sıkıntı yok ekran kartında da aynı şekilde birkaç benchmark testi indirdim denemeler yaptım aynı zamanda oyunlar da da benchmark testlerde de değerler çok normal stock fan olmasına rağmen sıcaklık değerleri asla kırmızıya dönmüyor görev yöneticisinde biraz daha oyun oynayıp deneyeceğim 3. Sefer olursa ciddi bir problem var demektir bir de kablo bağlantılarını kontrol etmem gerekecek bunları deneyip tekrar yazacağım umarım bir sorun yoktur

Sorunun kaynagı Geforce exprience programında ki ekran kaydı alma eklentisi, bunu açtıgım zaman ekran kaydı yapmasa bile sistem kendini kapatıyor. Ne alaka çözemedim ama şuana kadar hiçbir problem olmadı açınca tekrar yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynagı Geforce exprience programında ki ekran kaydı alma eklentisi, bunu açtıgım zaman ekran kaydı yapmasa bile sistem kendini kapatıyor. Ne alaka çözemedim ama şuana kadar hiçbir problem olmadı açınca tekrar yapıyor.
Sanmıyorum, ısı sorunu çözsen iyi olur.

Usta hunharca oyun oynadım gün boyu bana mısın demedi ısınma problemi yok ki sistemde
Yüklediğiniz ekran görüntüsünde işlemciniz 95 derecede çalışıyor. Bu derece işlemcinin çalışabileceği maksimum sıcaklık olarak gözüküyor. İşlemci frekans kısarak sıcaklığı düşüremezse zarar gelmemesi için kendini kapatır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı