RX 580 ve R5 5500 sistem oyun oynarken aniden kapanıyor

ihakanbey

Attopat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3200 ghz
SSD veya HDD modeli
240 SSD
Ekran kartı
Shapphire Rx580 Nitro 8 GB
Anakart
Msi B350 M Pro Vd Plus
İşlemci
Ryzen 5 5500
Herkese merhaba, aynı konu başlığındaki konuları inceledim lakin herhangi bir sonuç elde edemedim, bu yüzden kendi durumumu anlatır bir konu açma gereği duydum.
Bilgisayarımda Sapphire RX580 ekran kartı B350 M Pro VD Plus anakart ve AMD Ryzen 5500 işlemci mevcut. Dün ekran kartımın ve işlemcimin macunlarını Thermal Grizzly hydronaut işlemci macunu ile yeniledim. Dün herhangi bir problem yoktu hem ısı anlamında hem kapanmama anlamında. Ancak bugün Call of Duty Warzone oynarken yaklaşık 5 dk içerisinde bilgisayar elektrik kesilmişcesine kapandı. Ekran kartı ortalama70-75 arası bir ısı işlemci de yine aynı keza 65-70 dolaylarında ısı ile devam ediyordu. Sonrasın da hiçbir şekilde düzen tutmadı ve sürekli kapanmaya başladı. Oyuna her tekrar girmemde aynı şekilde yaklaşık 5 dk sonra kapanıyor. Kaçırdığım bir nokta olabilir mi diye sizlere sormak istedim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi başka ekran kartıyla da deneyip aynı sorunu aldıysanız sorun güç kaynağıdır diye düşünüyorum, emin olmak için OCCT ile PSU testi yapın hocam.
Hem OCCT hemde temiz kurulum yapmayı da deneyeceğim hocam sonucundan bilgi paylaşımında bulunacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı