R5 5500 85 derecede çalışıyor

Yeni işlemciyi taktıktan sonra macun sürmeden fanı taktınız. Yani fanda kalan eski macunla beraber kullanıyorsunuz. Doğru mu anladım?
Hayır Amd hazır macun sürülmüş yeni wraith stealth fan veriyor.
0 aldıysanız üzerinde termal macun sürülü geliyor zaten extra bir şey yapmanıza gerek yok. Stok soğutucu yetersiz, ucuz yollu F/P kule tipi soğutucu kullanarak düşüş elde edebilirsiniz.
Eskiden 2200g kullanıyordum kendi ekran kartıyla beraber üstelik, bu kadar ısınmıyordu.
Üzerindeki termal macun kalitelidir, tabii hata yok ise. Fanda bir problem vardır. Tekrar kontrol edin, tam oturmamış olabilir.
Bir daha sıkayım vidalarını o zaman, başta takamadım geri söktüm fanı macun azcık dağıldı ama geri takarken o kısmı üstüne getirdim boşluk kalmadığını umuyorum.
Stok soğutucuyla normal. 85 dereceyi geçmiyorsa sıkıntı yok. 90'ı geçmeye başlarsa performans kaybı yaşarsınız.
Oyun oynarken mavi ekran aldığım zaman bakayım dedim öyle farkettim çok ısındığını, performans kaybı önemli değil pc yi çökertmediği sürece.
Hocam Ryzen serisi genelde fazla ısınır bende 5 3600 var yazları bayağı işlemci kullanan oyunlarda 85 alıyordum pek sıkıntı yok gibi stok fan bu kadar soğutabiliyor. Eğer çok takıntılıysanız kule tipi soğucu bakabilirsiniz.
Eski ryzen işlemcim böyle olmuyordu o yüzden bir yerde hata mı yaptım diye düşündüm.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim fanı bir kere daha sıkıştırayım eğer devam ederse farklı bir fan arayacağım artık. Bildiğiniz ucuz ama kaliteli bir fan var mıdır? Overclock yap(a)mıyorum o yüzden çok iyi bir şey olmasına gerek yok.

Kime göre yeterli? Neye göre yeterli? Yeterli anlayışın nedir 80 derece mi? 70 derece mi?

Soruya aynı şekilde soruyla cevap vermeniz güzel taktik ancak yeterli anlayışı gayet basit. Yazın sıcak bir şehirde herhangi bir oyunda thermal throttle yemediği sürece yeterli demektir.

Soruya aynı şekilde soruyla cevap vermeniz güzel taktik ancak yeterli anlayışı gayet basit. Yazın sıcak bir şehirde herhangi bir oyunda thermal throttle yemediği sürece yeterli demektir.

Masaüstü işlemcisini notebook işlemcisi ile aynı sıcaklıkta kullarsın o zaman kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı