R5 5500 başarısız overclock

QuantumF

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ryzen 5 5500 & HD 7850 & 16 GB RAM & B450M K 2 bulunan bir sistemim var. İşlemcime OC yapmak istedim fakat yapınca hemen sistem kendini kapatıyor ısındığı için. Bunun nedeni ekran kartı düşük olduğundan dolayı olabilir mi? Aralarında bir bağ var mı?

1685825799268.png

Ekran kartıyla bir bağlantısı olamaz. Belirttiğiniz gibi ısıdan kaynaklı kapatıyordur kendini. Tabi RAM Mhz değerlerine ellemediyseniz. İşlemciyi overclock yapmanız aşırı gereksiz olmuş. Overclock amacı ekran kartının işlemciye göre yüksek olması durumunda arasındaki performans uyumunu yakalayabilmek amaçlı yapılır. Size tavsiyem Sağ Altta belirtilen Reset tuşuna basmanız. Halâ daha kapanmaya devam ediyorsa termal macunu yenilemeniz gerekir. Kolay gelsin.

birde voltaj değerleri çok yüksek ondan ısınıyor olabilir
Ekran kartıyla bir bağlantısı olamaz. Belirttiğiniz gibi ısıdan kaynaklı kapatıyordur kendini. Tabi RAM Mhz değerlerine ellemediyseniz. İşlemciyi overclock yapmanız aşırı gereksiz olmuş. Overclock amacı ekran kartının işlemciye göre yüksek olması durumunda arasındaki performans uyumunu yakalayabilmek amaçlı yapılır. Size tavsiyem Sağ Altta belirtilen Reset tuşuna basmanız. Halâ daha kapanmaya devam ediyorsa termal macunu yenilemeniz gerekir. Kolay gelsin.
Bu arada söylemeyi unuttum ayarlari uygulayinca kapanmiyor ama stress testine sokunca 1 saniye içinde kapanıyor.
Birde kasam baya eski hava sirkülasyonu yok diyebiliriz ondan isiniyor olabilir mi? Çünkü ssd ve ekran karti disinda butun parçalar 0.

Bu arada söylemeyi unuttum ayarlari uygulayinca kapanmiyor ama stress testine sokunca 1 saniye içinde kapanıyor.
Birde kasam baya eski hava sirkülasyonu yok diyebiliriz ondan isiniyor olabilir mi? Çünkü ssd ve ekran karti disinda butun parçalar 0.
Kasa ile alâkalı olacağını sanmıyorum. Kasanız aşırı ısınır, performansı düşürür ama kapatacak kadar olmaz. Eğer şüpheniz var ise kasanın yan kapağını açık bir şekilde tekrar stress testine sokabilirsiniz. Eğer durum tekrarlarsa termal macunu yenilemenizi öneririm.

Stres testindeki değerleri (En Güveniliri Furmark) paylaşabilirseniz, yorumlamaya çalışırım.

Ryzen 5 5500 & HD 7850 & 16 GB RAM & B450M K 2 bulunan bir sistemim var. İşlemcime OC yapmak istedim fakat yapınca hemen sistem kendini kapatıyor ısındığı için. Bunun nedeni ekran kartı düşük olduğundan dolayı olabilir mi? Aralarında bir bağ var mı?

Eki Görüntüle 1805953
Voltaj değerlerin çok yüksek..bu voltajla 130w üzeri TDP çektiğinden yüksek ısı oluşmakta..voltajı defaulttan kademe kademe artır..auto modunda birakma

Probleminin tek nedeni yüksek voltaj kaynaklı ısı . dolayısıyla diğer bileşenlerinde problem arama..

Kasa ile alâkalı olacağını sanmıyorum. Kasanız aşırı ısınır, performansı düşürür ama kapatacak kadar olmaz. Eğer şüpheniz var ise kasanın yan kapağını açık bir şekilde tekrar stress testine sokabilirsiniz. Eğer durum tekrarlarsa termal macunu yenilemenizi öneririm.

Stres testindeki değerleri (en güveniliri FurMark) paylaşabilirseniz, yorumlamaya çalışırım.

Prime95 testi yapayım dedim bir süre sonra 94 derece oldu normal değil diye düşünüp durdurdum.

1685879418256.png

@crc20

Prime95 testi yapayım dedim bir süre sonra 94 derece oldu normal değil diye düşünüp durdurdum.

Eki Görüntüle 1806592

@crc20
Benim 5600 defaultta 140 w TDP çekiyor.( vcore 1.29v) vcore değerlerimiz neredeyse benzer..
Benim test 99 dereceden aşağı düşmüyor..
Dolayısıyla vcore i auto dan manuele alıp voltaj düşürmen gerekiyor şayet düşük ısı değeri istiyorsan..
Default ta ısı düşürmek içinse 360lik soğutucu almalısın..altı kurtarır mı emin değilim

95 derece yüksek bir değer. Ben de 5500 işlemci kullanıyorum, uncharted 4 oyunu işlemci kullanan bir oyun ve 80 seviyelerinde oluyor ortalama işlemci sıcaklığı. Sıvı soğutma veya kule tipi fan kullanmanızı öneririm. O.C yapmamanız da önemli bir etken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı