R5 5500 CPU 88 derece

srhtt35

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba CPU 88 derecelere kadar cıkıyor daha 1 hafta olmadı termal macunu yeniledim fakat böyle. İşlemcim Ryzen 5 5500 normal midir bu durum? GPU'm genelde 65 70 derece. PC'yi temizlettiğim yerdeki abi de demişti fan yetersiz kalıyor kule tipi takalım demişti taktırmamıştım zararlı mıdır taktırmalı mıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_5277.jpeg
    IMG_5277.jpeg
    246,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi termal macunu sürdü ? Fanın montajını sağlam yapamamış sanırım.
Bakım yapılıp ve termal macunu yenilenmiş 5500, stok soğutucu ile asla bu sıcaklıkları görmez.
Yazın bile çok nadir 80 dereceleri görür.

Son düzenleme:
5500 için stok fan yeterli fakat, kule tipi takılması elbette daha uygun. Fanın doğru oturduğuna emin misiniz? Ayrıca kullandığınız termal macun nedir?

Pcci temizliğe getirdiğini görünce sorduğun bu sorulara kule tipi takalım demiş. Adam ticaretinde işte 300tl lik kule tipiyi 1000 tl kitlicek sana montajdı falandı filan. Bu Esnaf adam için yorumumdu.

Yeni alınmış ürün Cpu 88 derece için biosa girip bakmak lazım. Boost açık mı voltaj değerleri ne durumda undervolt yapmak gerekiyor mu? Aklına bunları getirtmen lazım.

Hangi termal macunu sürdü ? Fanın montajını sağlam yapamamış sanırım.
Bakımı ve termal macunu yenilenmiş 5500 stok soğutucu ile asla bu sıcaklıkları görmez.
Yazın bile çok nadir 80 dereceleri görür.
Hocam ne sürdüğü unuttum aşşagıdakı soğutucu takılı

Pcci temizliğe getirdiğini görünce sorduğun bu sorulara kule tipi takalım demiş. Adam ticaretinde işte 300tl lik kule tipiyi 1000 tl kitlicek sana montajdı falandı filan. Bu Esnaf adam için yorumumdu.

Yeni alınmış ürün Cpu 88 derece için biosa girip bakmak lazım. Boost açık mı voltaj değerleri ne durumda undervolt yapmak gerekiyor mu? Aklına bunları getirtmen lazım.
Valla dostum doğru söylüyorsun pcden anlamıyorum sadece oyun oynuyorum ve bana 1200 tl fiyat verdi yıllardıe pcmi tamir ettirdiğim abi insallah öyle birsey yapmaz

Dosya Ekleri

• IMG_5278.png
    IMG_5278.png
    410,9 KB · Görüntüleme: 45
İnsanlık halidir stok fanı tam sıkmamış olabilir. Sürdüğü termal macun kalitesizse bu da yapabilir.
Üzüldüm açıkçası. Bu kadar para alıyorsa insan bir açar sıcaklıkları kontrol eder.

Merhaba CPU 88 derecelere kadar cıkıyor daha 1 hafta olmadı termal macunu yeniledim fakat böyle. İşlemcim Ryzen 5 5500 normal midir bu durum? GPU'm genelde 65 70 derece. PC'yi temizlettiğim yerdeki abi de demişti fan yetersiz kalıyor kule tipi takalım demişti taktırmamıştım zararlı mıdır taktırmalı mıyım?

İşlemci sıcaklığını ölçtüğünüz uygulamanın adı nedir?

Hocam ne sürdüğü unuttum aşşagıdakı soğutucu takılı

Valla dostum doğru söylüyorsun pcden anlamıyorum sadece oyun oynuyorum ve bana 1200 tl fiyat verdi yıllardıe pcmi tamir ettirdiğim abi insallah öyle birsey yapmaz
1200 mü bide :D yok artık. Dostum o seni gelir kapısı olarak görür yıllardır tamir ettirdiğim abi deme hiçbir manevi değerin yok onda. Maddi değerin var. Şuncacık anlattığın öyküde adamın mevzusunu anladım. İyiki onay vermemişsin. Para kolay kazanılmıyor araştır işlemcinin voltajını düşür boostu kapat biostan.

5500 için stok fan yeterli fakat, kule tipi takılması elbette daha uygun. Fanın doğru oturduğuna emin misiniz? Ayrıca kullandığınız termal macun nedir?
Hafta sonu kule tipi taktırmaya götüreceğim hocam 1 sene önce aldım pcmi ve şuan öğrendim 88derecelere kadar cıktıgını sıcaklıgı hiç kontrol etmezdim normalde şuan takıntı haline geldi 1 senedir bu derecelerde kullanıyordum muhtemelen pcyi

İşlemci sıcaklığını ölçtüğünüz uygulamanın adı nedir?
Core temp

Technopat Haberler

Geri
Yukarı