Daha fazla
Voltaj düşürmek performans düşürmüyor ki. İyi bir kule tipi soğutucu alana kadar sıvı soğutma da alınıyor. Ayrıca atıyorum AMD 5600 işlemci alana kadar belki de soğutucuya vereceğiniz parayla 7600 alabilirsiniz, demek istediğim özetle bu ama siz tabi aman benim sistemim serin çalışsın yüksek voltaj yesin ben psikolojik olarak tatmin olayım derseniz tercih sizin tabi ki. Ben son topladığım sistemde kule tipi soğutucuyla maksimum 10~ derece düşürebilmiştim, buda beni tatmin etmemişti, ayrıca çok çirkin duruyordu. Satıp voltaj düşürdüm param da cebimde kaldı. Bundan sonra bu yüzden soğutucuya para vermeyi pek düşünmüyorum. Voltajı sistem reset atmayacak ve stabilitesi bozulmayacak şekilde düşürebildiğiniz kadar düşürün. CPB falan kapatmayın. İlla soğutucu diyorsanız da kasa içi havalandırmanızı iyileştirin. Yine herkesin kendi tercihi, siz bilirsiniz.Hava soğutucu aman aman iş yapmıyor diyen birini de gördüm ya şu forumda daha başka birşey istemem, zaten Forumda hava soğutucu alanlar olarak hepimiz boşa para verdik sağolun hocam bize hatırlattınız bunu.
Yük altında 80-85 dereceleri gören işlemciler soğutucuyla 60-65 lere düşüyor , 20-25 derece ne ki gerçi ağzımızla üfleyerek daha çok soğuturuz
Konuya gelelim
Undervolt yaparak veya cpb kapatarak ısı değerlerini düşürebilirsiniz hocam, fakat ben performans kaybı yaşamamak adına ayarlarla hiç oynamamanızı tavsiye ederim, arkadaşın tavsiye ettiği perfan 120h veya 214 XT soğutucusunu alabilirsiniz.