R5 5500 işlemcide CPB mi açılmalı manuel frekans girip voltaj mı ayarlanmalı?

Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ryzen 5 5500'den biraz daha iyi bir performans almaya çalışmak istiyorum. 6700 XT ekran kartım var. Sizce CPB mi açmalıyım yoksa elle frekans girip voltaj mı ayarlamalıyım? Önerileriniz nelerdir?

Ryzen 5 5500 + Snowman T4 RGB Kule Tipi İşlemci
6700 XT.
B450M K II anakart.
8x2 GB Dual channel 3600MHz RAM.
700W Zalman PSU.

Son düzenleme:
O işlemciyi Wraith Prism ile kullanıyorum. CPB ve PBO açık, ikincisi tamamen keyfi. Normal durumda torture testte 63 dereceyi geçmiyor ama İzmir sıcağında 74'e çıktığını gördüm. Wraith Stealth kullanıyorsan ikisini de açmamak, stok hızda kullanmak en iyisi.

O işlemciyi Wraith Prism ile kullanıyorum. CPB ve PBO açık, ikincisi tamamen keyfi. Normal durumda torture testte 63 dereceyi geçmiyor ama İzmir sıcağında 74'e çıktığını gördüm. Wraith Stealth kullanıyorsan ikisini de açmamak, stok hızda kullanmak en iyisi.
CBP açacaksan, veya manual frekans gireceksen bence standart fan ile yapma, 90 dereceleri görebilirsin.

Kule soğutma aldım arkadaşlar. Maksimum verim için bu işlemcide hangi ayarı aktif etmek veya yapmak gerekir? Deneyimlerinizi, önerilerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

Kule soğutma aldım arkadaşlar. Maksimum verim için bu işlemcide hangi ayarı aktif etmek veya yapmak gerekir? Deneyimlerinizi, önerilerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.
Bu işlemcide O.C. denemedim. CPB ve PBO açmanı tavsiye ederim. Ayrıca elindeki anakart için VRM'ler açıkta olduğu için O.C.'de sorun çıkartabilir, zarar görebilir falan diyorlardı.

Bu işlemcide O.C. denemedim. CPB ve PBO açmanı tavsiye ederim. Ayrıca elindeki anakart için VRM'ler açıkta olduğu için O.C.'de sorun çıkartabilir, zarar görebilir falan diyorlardı.
Anladım ancak sıcaklık değerleri kule soğutmayla düşecek olması VRM ısınmasını etkilemez sanırım dediğinizden bu sonuç çıkıyor. @Finestriker Ne yapmalıyım siz ne düşünüyorsunuz? 6700XT ekran kartını daha iyi beslemek istiyorum.

Son düzenleme:
Anladım ancak sıcaklık değerleri kule soğutmayla düşecek olması VRM ısınmasını etkilemez sanırım dediğinizden bu sonuç çıkıyor.
Bu sonuca vardıysan yanlış ifade etmiş olabilirim. Kule tipi soğutucu işlemci içindir ve evet, kısmen VRM'lerin ısınmasını etkilemez. Ancak O.C. yapmak istediğinde, işlemciye giden voltajı artıracağın için VRM'ler de doğal olarak ısınır. Birkaç yerde okuduğum kadarıyla ASUS'un bu anakartında en azından pasif bir soğutma bile olmadığı için yanlış bir harekette VRM'ler aşırı ısınıp anakarta zarar verebilirmiş. Tabi yanlış bir davranışta her anakart cortlar ama burada anlatılan bir diğer konuysa O.C.'li kullanılacaksa VRM'lerde soğutma bulunmadığı için uzun vadede de sorun çıkarabileceği yönünde.

Bana soracak olursan kasanın hava akışı iyiyse ve O.C. rekor denemesi kırmayacaksan O.C. yapıp yapmamak sana kalmış. R5 5500 her ne kadar bir üst model olan R5 5600 kadar sağlam olmasa da halen güçlü bir işlemci. Tek başına CPB yeterli olur.

Anladım ancak sıcaklık değerleri kule soğutmayla düşecek olması VRM ısınmasını etkilemez sanırım dediğinizden bu sonuç çıkıyor. @Finestriker Ne yapmalıyım siz ne düşünüyorsunuz? 6700XT ekran kartını daha iyi beslemek istiyorum.
CPB açman yeterli olur ama yinede bi ince darboğaz olur fakat rahatsız etmez. CPB açık AIDA64 ile test yap buraya atar mısın bakalım.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı