R5 5500 RTX 3060 sistem için RDR2 grafik ayar önerisi

İşletim sistemi
Windows 10

HakikiMuz

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS: Rtx 3060 Og 16 Gb (Ekran Kartı) - AMD: PRIME B450M-K-II Ryzen 5 5500 (İşlemci) - XPG: 3600 Mhz 1x16 Gb (R.A.M) - LG UltraGear: 27", 2K, 240 Hz, 1 Ms GTG (Monitör)
Meslek
Öğrenci
RAM
1x16 GB 3600 Mhz
Ekran kartı
Rtx 3060 Og 12 Gb
Anakart
PRIME B450M-K-II
İşlemci
Ryzen 5 5500
Çok uzatmayacağım.

RDR2'de Ultra ayarlarda 45-50 FPS alıyorum. Grafiği en minimal şekilde kısarak sistemime uygun ayar nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok uzatmayacağım.

RDR2'de Ultra ayarlarda 45-50 FPS alıyorum. Grafiği en minimal şekilde kısarak sistemime uygun ayar nedir?
Ayarlar kısmını ss olarak atabilir misiniz bir bakmam gerekiyor.

Gölge yi En düşüğe alın bence. Uzak gölge ayarını da en düşüğe alın. Yansımayı Medium'a alın. Aydınlatma ayarını siz kendiniz indirebilirsiniz o size kalmış. Hacimsel Öğe yi de Ortaya alın. Tesselasyon kalitesini yine ortaya yapın. DLSS açabilirsiniz isterseniz. Yumuşak gölgeleri en düşüğe alın. Çim gölgesini ortaya alın. Uzun gölgeyi kapatın (isteğe bağlı) Su ve kırılma kalitesini 1 tık düşürün. Yansıma kalabilir. Ağaç kalitesini Yükseğe alın veya ortaya da alabilirsiniz. İz kalitesi ortaya alın. Diyeceklerim bu kadar. Oyuna girdiğinizde kaç fps aldığınızı ve GPU/CPU kaç derece olduğu yazarsınız.

Hocam sıcaklığı bilmiyorum ama dediklerinizi uygulayınca kesinlikle 45 den 61 bandına kadar çıktı bu karlı bölgedeki. Bataklıkta 68, kasabada ise 73 civarı ben biraz daha araştıracağım ilaveniz olursa yazarsınız ama kesinlikle katkısı oldu. (Başka önerisi olacak arkadaşlar yazabilir..)

İstediğiniz FPS değeri nedir ?

FPS'i etkileyen ayarları düşürün.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. YouTube'da karşılaştığım bir video sonucu istediğim performansı elde ettim. Dediğiniz gibi FPS'i etkileyen ve görüntüde etkisi olmayan ayarları düzeltmiş oldum.

Rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…