R5 5500 & RTX3050 sistem düşük performans veriyor

Joshuaxw

Decapat
Daha fazla  
RAM
16gb 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Adata
Ekran kartı
MSI 3050 GAMINGX 8GB
Anakart
PRIME B450M-A II
İşlemci
Ryzen 5 5500
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Anakart: Prime B450M-A II.
RAM 16 GB RAM 3200 MHz.
Ekran kartı MSI GeForce 3050 Gaming X 8 GB.
SSD: 500GB.

Bilgisayarımın özellikleri bunlar ancak anlamadığım şekilde bilgisayardan gereken performansı alamıyorum. Monitörüm 165Hz. Valorant'ta bazen 160 150 alıyorum, 180 FPS alıyorum ve performansı çok düşük bilgisayarımın. Windows 10 Pro kullanıyorum. Neden olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle anladığım kadarıyla RAM'i tek kanal kullanmışsınız ki bu durum AMD işlemcilerde FPS'i ciddi oranda baltalar ve ekran kartınız açıkçası çok güçlü bir kart değil RTX serisinin enerjisini taşımayan bir kart 2060 dahi 3050 kafasında bir kart, bunun dışında bilgisayarı yüksek performansa alıp bir nevi oradan FPS alabirsiniz ve NVIDIA ayarlarından kartınızı yüksek performansa çekiniz.

Ölçeklendirme ayarı kısmı dışında geri kalanı yapınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Anakart: Prime B450M-A II.
RAM 16 GB RAM 3200 MHz.
Ekran kartı MSI GeForce 3050 Gaming X 8 GB.
SSD: 500GB.

Bilgisayarımın özellikleri bunlar ancak anlamadığım şekilde bilgisayardan gereken performansı alamıyorum. Monitörüm 165Hz. Valorant'ta bazen 160 150 alıyorum, 180 FPS alıyorum ve performansı çok düşük bilgisayarımın. Windows 10 Pro kullanıyorum. Neden olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Ben 1660 kartımla 300fps görüyorum :D

Öncelikle anladığım kadarıyla RAM'i tek kanal kullanmışsınız ki bu durum AMD işlemcilerde FPS'i ciddi oranda baltalar.

İnsanlara yanlış bilgi vermeyin ciddi oranda değil 3-5 FPS fark bile zar zor eder. Senin dediğin APU işlemcilerde oluyor APU VRAM olarak sistem RAM'lerini kullandığı için.

1080p açsana bi knk kendi kullandğım sistemden biliyorum tek kanaldan ram verirsen fps i dar keseden alırsın.
1677179702869.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1080p açsana bi knk kendi kullandğım sistemden biliyorum tek kanaldan ram verirsen fps i dar keseden alırsın.
Eki Görüntüle 1679777

çift slot 2 ve 4'e taktım ama yine böyleydi o attığın videoyu yaptım biraz daha arttı ancak hala bana az gibi geliyor böyle bir sistemde

MSI Afterburner açıkken ekran görüntüsü alıp buraya koyarsan bakarız yanlış bir şeyler var mı.
1677183402869.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı