R5 5500 RX 6600 ekranın piksel piksel olması

lyuchin

Decapat
RAM
8x2 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON
Ekran kartı
AMD RX6600
Anakart
ASUS A320M-F
İşlemci
RYZEN 5 5500
İyi günler yaklaşık 1 ay önce yeni bir sistem dizdim ve içeriği şu şekilde:
Ryzen 5 5500 işlemci.
AMD RX 6600 8 GB ekran kartı.
8x2 3000 MHz HyperX RAM.
ASUS A320M-F anakart.
Rampage 600W PSU.
Kingston 500 GB SSD.

Problem genelde video izlerken ve oyun oynarken ortaya çıkıyor. Ekrandaki pikseller birden kayıyor aşağı doğru ve saçma sapan bir görüntü ortaya çıkıyor. Sorunun ekran kartı kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama bir ihtimal HDMI kablosu da olabileceğini düşünüyorum çünkü çok iyi bir marka değil kablom. Aşağıya da fotoğraflarını koyacağım nasıl bir görüntü çıktığına dair. Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi sosyaller.

Ek olarak:

Fareyi bir yere hareket ettirdiğimde ya da tekerleği kaydırdığımda sorun o anlık çözülüyor.

Dosya Ekleri

• c0adae0c-8a98-4ee4-9e90-d5ce4978c47e.jpg
    c0adae0c-8a98-4ee4-9e90-d5ce4978c47e.jpg
    211,7 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Donanım sıkıntısı. Farklı bir kablo ile dene, çözülmezse ekran kartındandır servise gider değişim çıkar yeni kartını alırsın.

RAM'de bir sorun olabilir, siz o anakartta RAM ayarlarıyla değiştiremezsiniz ama ben bu görüntüyü en son RAM ayarlarıyla oynadığımda almıştım. Önerim önce monitörde girişi varsa kaliteli bir DisplayPort kablosu almanız, yoksa HDMI alın.

RAM böyle yapıyor mu yahu, hiç bilmiyordum bak.

RAM'de bir sorun olabilir, siz o anakartta RAM ayarlarıyla değiştiremezsiniz ama ben bu görüntüyü en son RAM ayarlarıyla oynadığımda almıştım. Önerim önce monitörde girişi varsa kaliteli bir DisplayPort kablosu almanız, yoksa HDMI alın.

RAM'ler ilk geldiğinde 2666 olarak gelmişti onları 3000 MHz'ye çektim onun haricinde RAM'lerde bir oynama yapmadım ve maalesef monitörüm sadece HDMI izin veriyor bu yüzden DisplayPort ile sağlıklı bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.

Donanım sıkıntısı. Farklı bir kablo ile dene, çözülmezse ekran kartındandır servise gider değişim çıkar yeni kartını alırsın.

RAM böyle yapıyor mu yahu, hiç bilmiyordum bak.
Evet daha iyi bir HDMI kablosu ile deneme yaptıktan sonra aynı hatayı alırsam garantisine yollayacağım, teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı