R5 5500 ve RX 6600'lü sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan Ron3x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 1.471
@Caner Uncu maksimum 15000'e kadar çıkabilirim. Sistemin anakart ve RAM değiştirilmiş son hali 13900 oluyor. Bu parçayı geliştirebilirsin diyebileceğiniz bir şey var mı peki?

@Caner Uncu maksimum 15000'e kadar çıkabilirim. Sistemin anakart ve RAM değiştirilmiş son hali 13900 oluyor. Bu parçayı geliştirebilirsin diyebileceğiniz bir şey var mı peki?

@Prime777 @Caner Uncu 1200 TL fark verip 5600 işlemci alınır mı? Değer mi? Stok soğutucunun 5600'e yeterli gelmeyeceğini okudum, bir de soğutucu almam gerekirse fark daha fazla olacak o yüzden kararsız kaldım.

Sahsen 15k ile 6650XT sistem cikmasini bekle derim.

Sahsen 15k ile 6650XT sistem cikmasini bekle derim.
Beklemeye kalkarsam ne olacağı hiç belli olmuyor. İşlemciyi 5500 yerine 5600 seçmemin nedeni işlemci odaklı oyunlar oynamam ve önbelleği düşük kalıyor diye görmem. Zaten bunun da daha fazla üzerine çıkamam.

Beklemeye kalkarsam ne olacağı hiç belli olmuyor. İşlemciyi 5500 yerine 5600 seçmemin nedeni işlemci odaklı oyunlar oynamam ve önbelleği düşük kalıyor diye görmem. Zaten bunun da daha fazla üzerine çıkamam.
Elinizde para varsa 5600'de olabilir fakat onun için ekstra soğutucu almanız gerekeceğini unutmayın.

Overclock yapmadan kullanacağım. Stok soğutucu yetmez mi diyorsunuz? Soğutucu masrafı da eklenirse bütçemi fazla aşıyorum.
5600 ile stok soğutucuyla Valorant vs. oynarsanız sıcaklıklar 80-85'i falan geçer. Render falan alıyorsanız 95 gördüğünüzde şükredin zaten. Stok soğutucuyla bir süre idare edersiniz 3-5 ay fakat sonra soğutucu almanız gerekir bunu dikkate almak lazım. Yine de stok soğutucuylada kullanmak mümkün. Performanstan ödün vererek undervolt vs. deneyedebilirsiniz. Ben soğutucuyla kullanıyorum overclock yapılmış haliyle 4.7 GHz'de kullanıyorum.

5600 ile stok soğutucuyla Valorant vs. oynarsanız sıcaklıklar 80-85'i falan geçer. Render falan alıyorsanız 95 gördüğünüzde şükredin zaten. Stok soğutucuyla bir süre idare edersiniz 3-5 ay fakat sonra soğutucu almanız gerekir bunu dikkate almak lazım. Yine de stok soğutucuylada kullanmak mümkün. Performanstan ödün vererek undervolt vs. deneyedebilirsiniz. Ben soğutucuyla kullanıyorum overclock yapılmış haliyle 4.7 GHz'de kullanıyorum.
İşlemci üzeri standart bi soğutucu yeterli olur mu peki?

Şahsen RAM değiştirmektense A520'den, B450A en azından OC desteği için-ki B450 olsa da hani çıplak anakart ama en azından OC'a izin veriyor, ya da daha iyi desteği var, geçilebilir.

Agi SSD tamam ama RAM'i de koymuşlar, bilemem orasını. Ben böyle yapardım.

A320/A520/B450'nin pek bir farkı yok hocam. Agi SSD'nin pek sorunu olmaz ama RAM'i çöp. Piyasadaki en berbat IC'lerden dolduruyorlar büyük ihtimalle. Anakarttan daha büyük bir problem.

1200 TL fark verip 5600 işlemci almalı mıyım? Değer mi?
Değer, R5 5500 ile 5600 arasında saf işlemci gücü olarak bayağı fark var. R5 5500, i3 12100F'in rakibiyken R5 5600 ile 12400F karşı karşıya geliyor.

Evet, stok soğutucu R5 5600'e yetmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı