R5 5500 vs i7-9700K

Yok onu demiyorum ikisi de ölü soket tamamda AM4 daha güncel derken AM5'imi kastettiniz?
Hayır. Hocam LGA 1151 için son işlemci 2019'da üretildi. AM4 için 2022'de. Umarım anlaşılır olmuştur.
İşlemci, RAM veya ekran kartı gibi istendiği zaman kolaylıkla değişebilen bir parça değil. Bu yüzden direkt ölü soket demek yerine sorulan sorudaki 5500 mü 9700k'mı sorusuna odaklanmak daha mantıklı bence. Arkadaş şimdi 5500 alacağım ileride tekrar yükseltirim dese evet AM4 soket için 5500 düşünülebilirdi. Lakin soruda bu iki işlemci sorulmuş ve kas gücü olarak 9700k biraz daha önde.
Elde varsa değiştirilmez fakat R5 5500 daha iyi bir tercih alınacaksa ve ikinci el ya da sıfır fark etmez.

Hayır. Hocam LGA 1151 için son işlemci 2019'da üretildi. AM4 için 2022'de. Umarım anlaşılır olmuştur.

Elde varsa değiştirilmez fakat R5 5500 daha iyi bir tercih alınacaksa ve ikinci el ya da sıfır fark etmez.

Neden bu kadar yükseltmeye açık olsun konusuna önem veriyorsunuz anlamadım. Ofiste topladığım bilgisayarda forumda bütçeni zorla hadi geleceğe dönük olsun ileride yükseltirsin diye R5 1600 AF + B350 anakart tercih etmiştik, 2020 yılından beri aynı işlemci ile devam ediyoruz :) demem o ki sırf yükseltmeye açık diye şu an kas gücünden kısmaya gerek yok. Zaten 9700k tercih ederse işlemci değiştirme ihtiyacı da duymayacak uzunca bir süre.

Neden bu kadar yükseltmeye açık olsun konusuna önem veriyorsunuz anlamadım. Ofiste topladığım bilgisayarda forumda bütçeni zorla hadi geleceğe dönük olsun ileride yükseltirsin diye R5 1600 AF + B350 anakart tercih etmiştik, 2020 yılından beri aynı işlemci ile devam ediyoruz :) demem o ki sırf yükseltmeye açık diye şu an kas gücünden kısmaya gerek yok. Zaten 9700k tercih ederse işlemci değiştirme ihtiyacı da duymayacak uzunca bir süre.
Yükseltseydiniz? Ayrıca 5 yıllık işlemci ve Thread sayısı daha az. Ayrıca arada uçurum yok iki işlemcinin. 5600 alırsa çok daha iyi hatta. Güncellemeye açık olması çok daha önemli kas gücünden. Bilmiyorsanız Allah için yazmayın. Sabahtan akşama kadar sinir krizi geçiriyorum. Kardeşimi bile camdan atacak noktadayım şuan.

Yükseltseydiniz? Ayrıca 5 yıllık işlemci ve thread sayısı daha az. Ayrıca arada uçurum yok iki işlemcinin. 5600 alırsa çok daha iyi hatta. Güncellemeye açık olması çok daha önemli kas gücünden. Bilmiyorsanız Allah için yazmayın. Sabahtan akşama kadar sinir krizi geçiriyorum. Kardeşimi bile camdan atacak noktadayım şu an.

Siz kullandığınız sokete laf attırmamaya çalışıyorsunuz sanırım :) ve lütfen en yakın sağlık kurumundan bir uzmandan destek alın bu sinir normal değil :)

Yükseltme ihtiyacı yok neden yükseltelim? Arkadaş R5 5500'de alsa, 9700K'da alsa çok uzunca süre yükseltmeyecek bile. 5 yıl sonra "ya yükseltirse" diyerek bulunduğunuz teori baştan aşağı amatörce. Çok uzun yıllardır donanım sektöründeyim, emin olun bilgimi sorgulamak sizin haddinize değil.

Para babamızdan akmadığı için kimseye "yükseltseydiniz?" gibi çocukça bir ithamda bulunmak da benim haddime değil. Bunun için şu an alabileceği en güçlü donanımı almak varken gidip "kardeşim boş ver gücü şunu al güncel belki ileride işlemcini Ryzen 7 yaparsın ama belki" deyip sistem önermek mi bilgili donanımlı birinin yapacağı tavsiye :D işlemciler 2020 yılından 2023 yılına çağ atlamışken siz geleceği görüp sanırım işlemci sektörü değişmeyecek ileride de Ryzen 7 5700 çok güçlü olacak kanısına vardınız ki bunu öne sürdünüz :D

2. el de 9700k fiyatları aşırı fazla peki yine i7 8700K mı Ryzen 5 5500 mü güncellik falan umurum da değil performans ve performans olarak hangisi uzun götürür.

2. el de 9700k fiyatları aşırı fazla peki yine i7 8700K mı Ryzen 5 5500 mü güncellik falan umurum da değil performans ve performans olarak hangisi uzun götürür.

Tahmin ettiğim gibi işlemcide kas gücü sizin için önemli. Lakin işlemciyi 8700K düşürmüşsünüz. Bu durumda Ryzen 5 5500 almanız daha mantıklı olacaktır. Güç bakımından 5500 daha önde. 8. nesil işlemciler maalesef çıktığı zaman da performans bakımından çok iddialı değildi.

Siz kullandığınız sokete laf attırmamaya çalışıyorsunuz sanırım :) ve lütfen en yakın sağlık kurumundan bir uzmandan destek alın bu sinir normal değil :)

Yükseltme ihtiyacı yok neden yükseltelim? Arkadaş R5 5500'de alsa, 9700K'da alsa çok uzunca süre yükseltmeyecek bile. 5 yıl sonra "ya yükseltirse" diyerek bulunduğunuz teori baştan aşağı amatörce. Çok uzun yıllardır donanım sektöründeyim, emin olun bilgimi sorgulamak sizin haddinize değil.

Para babamızdan akmadığı için kimseye "yükseltseydiniz?" gibi çocukça bir ithamda bulunmak da benim haddime değil. Bunun için şu an alabileceği en güçlü donanımı almak varken gidip "kardeşim boş ver gücü şunu al güncel belki ileride işlemcini Ryzen 7 yaparsın ama belki" deyip sistem önermek mi bilgili donanımlı birinin yapacağı tavsiye :D işlemciler 2020 yılından 2023 yılına çağ atlamışken siz geleceği görüp sanırım işlemci sektörü değişmeyecek ileride de Ryzen 7 5700 çok güçlü olacak kanısına vardınız ki bunu öne sürdünüz :D
Hocam kullansam ne yazar? Tamam kullanıyorum ama babam AMD'nin yönetim kurulu üyesi değil. Güncel değil kardeşim. En başta o dediğin gibi yaptım öneriyi fakat anlamakta güçlük çekiyorsun. R5 5600 daha yeni, kaliteli ve güçlü bir işlemci. 5500'ü satar 5600 alır, veya R7 alır veya R9 alır. Adamın kendi kararı. Sonuçta o soketteki bütün işlemcilerden daha yeni ve daha kaliteli olacak. Ayrıca oyun için AMD daha iyi. Şurada mantıklı argüman sunuyoruz mantığımızı öpüyorsunuz. Sonra "yok bize çocukça ithamda bulundu" diyorsunuz. Baya da haddime. Normalde cümlelere girerken "hocam haddime değil ama" ile başlarım fakat bu derece bir bilgisizliği kaldıramıyorum. 9700K'daki sayı ve harf sizi büyülemiş sanırım. O işlemci o kadar güçlü değil. Ryzen 7 2700 veya 2700X'e denk bir performansı var. O kadar güçlüyse çıkarın gösterin! Deli çıkacağım ben bu forumdan.

Hocam kullansam ne yazar? Tamam kullanıyorum ama babam AMD'nin yönetim kurulu üyesi değil. Güncel değil kardeşim. En başta o dediğin gibi yaptım öneriyi fakat anlamakta güçlük çekiyorsun. R5 5600 daha yeni, kaliteli ve güçlü bir işlemci. 5500'ü satar 5600 alır, veya R7 alır veya R9 alır. Adamın kendi kararı. Sonuçta o soketteki bütün işlemcilerden daha yeni ve daha kaliteli olacak. Ayrıca oyun için AMD daha iyi. Şurada mantıklı argüman sunuyoruz mantığımızı öpüyorsunuz. Sonra "yok bize çocukça ithamda bulundu" diyorsunuz. Bayağı da haddime. Normalde cümlelere girerken "hocam haddime değil ama" ile başlarım fakat bu derece bir bilgisizliği kaldıramıyorum. 9700K'daki sayı ve harf sizi büyülemiş sanırım. O işlemci o kadar güçlü değil. Ryzen 7 2700 veya 2700X'e denk bir performansı var.

İlk olarak benim mesajıma bilgisizce diyen kişinin diğer mesajlarına da baktığım için konuyu uzatmak istemiyorum tartışmaya bile girmeye gerek yok :D

8700K, fazlaca ısınan ve hız aşırtma yapıldığında 9700k kıyasla stabilitesi olmayan bir işlemci. İkisini de deneme test etme şansım oldu ve 8700K, 7770k fiyaskosundan sonra gördüğüm en kötü i7 işlemci. Yani sizin gibi 2 site gezip oo nesil atlamışsa iyidir demedim. Ek olarak size güncel 5600G sisteminizle mutluluklar dilerim umarım ileride Ryzen 7, 9 yüksetmesinde fikir alma açısından konu açtığınız günleri de görür ve size yardımcı oluruz hoşça kalın :)

Ha bu arada attığınız site 8400 / 2600 eşlemesi yapmış, 2600 çok daha alınabilir işlemci. Gerek kas gücü gerekse RAM frekansı ve hız aşırtma açısından yani. Hadi iyisiniz AMD övdüm şirket sizin değil ama ilgi duyduğunuz şirket umarım hoşunuza gitmiştir bu yorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı