R5 5600 4.6 GHz nasıl yapılır?

5000 serisi PBO 2.0 destekliyor. BIOS overclock bölümünden "Advanced CPU Configuration" kısmına gir. Overclocking bölümünden Precision Boost OverDrive kısmını seçip "Advanced" yap.
Power limits = motherboard
Scalar = Auto
Pozitif +200 MHz
Curve optimizer negative -20

Bu ayarları yapıp bir fotoğraf at kaydetmeden önce.

Eğer stress testlerinde hata almazsan - 20 olan yeri - 30a kadar arttırabilirsin.

Böyle.

@Lory7 neresi komik geldi tam olarak? Doğrusunu biliyorsan sen yaz görelim. Manuel overclock yapmaktan daha sağlıklı bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20221223_182822.jpg
    IMG_20221223_182822.jpg
    302,5 KB · Görüntüleme: 135
  • IMG_20221223_182846.jpg
    IMG_20221223_182846.jpg
    262,1 KB · Görüntüleme: 129
  • IMG_20221223_182907.jpg
    IMG_20221223_182907.jpg
    191,2 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
İşlemcin nedir? 5000 serisi ise BIOS overclock bölümünden "Advanced CPU Configuration" kısmına gir. Overclocking bölümünden Precision Boost OverDrive kısmını seçip "Advanced" yap.
Power limits = motherboard.
Scalar = Auto.
Pozitif +200 MHz.

Böyle.

@Lory7 neresi komik geldi tam olarak? Doğrusunu biliyorsan sen yaz görelim. Manuel overclock yapmaktan daha sağlıklı bu şekilde.

Başlıkta kocaman R5 5600 yazıp işlemcin ne diye sorman komik geldi cidden boşluğuma geldi ve güldüm.

İşlemcin nedir? 5000 serisi ise BIOS overclock bölümünden "Advanced CPU Configuration" kısmına gir. Overclocking bölümünden Precision Boost OverDrive kısmını seçip "Advanced" yap.
Power limits = motherboard
Scalar = Auto
Pozitif +200 MHz

Eğer stress testlerinde hata almazsan - 20 olan yeri - 30a kadar arttırabilirsin.

Böyle.

İşlemciyi sormana güldü sanırım 🤣

Percore negatif yaparak da değerler girebilirsin. Ancak uygun değeri bulman biraz zaman alabilir. Bu konuyla alakalı pbo tuner 2 adlı bir program var ancak Türkçe kullanımıyla alakalı çok bir veri bulamadım. Son olarak stabilite testi için corecycler adlı bir program daha var ama bununla ilgili de doğru düzgün bir Türkçe rehber yok.

Percore negatif yaparak da değerler girebilirsin. Ancak uygun değeri bulman biraz zaman alabilir. Bu konuyla alakalı PBO tuner 2 adlı bir program var ancak Türkçe kullanımıyla alakalı çok bir veri bulamadım. Son olarak stabilite testi için corecycler adlı bir program daha var ama bununla ilgili de doğru düzgün bir Türkçe rehber yok.

Per Core tabii ki daha iyi olur ama bu konularda bilgin yoksa zor olabiliyor.

OCCT işlemci stress testi uygun stabilite kontrolü için. Çöktüğü zaman hangi çekirdeğin durduğunu belirtiyor. Ona göre o çekirdeğin değeri düşürülerek ayarlama yapılabilir.

Per Core tabii ki daha iyi olur ama bu konularda bilgin yoksa zor olabiliyor.

OCCT işlemci stress testi uygun stabilite kontrolü için. Çöktüğü zaman hangi çekirdeğin durduğunu belirtiyor. Ona göre o çekirdeğin değeri düşürülerek ayarlama yapılabilir.
Yaklaşık 3 4 gündür veri toplamaya çalışıyorum. Percore ile alakalı aslında biliyorum fps olarak çok etki etmeyecek ama sistemi en maximum seviyede kararlı ve soğuk olacak şekilde çalıştırmak istiyorum. Bu bahsettiiiniz OCCT kullanımı ve benim bahsettiğim corecycler ve pbo tuner 2 ile alakalı bildiğiniz Türkçe kaynak varsa paylaşırsanız çok sevinirim zira ingilizcem yeterli olmadığından çeviri aracılığıyla bilgi toplamak çok zor oluyor.

Yaklaşık 3 4 gündür veri toplamaya çalışıyorum. Percore ile alakalı aslında biliyorum fps olarak çok etki etmeyecek ama sistemi en maximum seviyede kararlı ve soğuk olacak şekilde çalıştırmak istiyorum. Bu bahsettiiiniz OCCT kullanımı ve benim bahsettiğim corecycler ve pbo tuner 2 ile alakalı bildiğiniz Türkçe kaynak varsa paylaşırsanız çok sevinirim zira ingilizcem yeterli olmadığından çeviri aracılığıyla bilgi toplamak çok zor oluyor.
All core -30 yapınca hata alıyor musun? Almıyorsan her çekirdek için ayrı değer bulmaya gerek yok zaten.

All core -30 yapınca hata alıyor musun? Almıyorsan her çekirdek için ayrı değer bulmaya gerek yok zaten.

Deneme amaçlı -30 yaptım ancak Cpu-Z ve R23 testlerinde sistem düşük puan veriyor. Bu yüzden - 15 de kullanıyordum yükteyken bir sorun yok ancak boştayken bir kaç defa sistem yeniden başladı ve bende farklı çözümler bulmak için bilgi toplamaya çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı