Bileşenler üst seviye görünüyor o yüzden overclocku kolay yapabileceğini düşünüyorum. Şimdi sana başlangıç için ayar önereyim.
- 4.7 GHz - 1.16v
- 4.8 GHz - 1.24v
- 4.85 GHz - 1.275v
Benim işlemcimde stabil bulduğum ayarlar bu şekilde. Senin yapman gereken örneğin işlemcini 4.8 GHz yaptıktan sonra voltajı 1.30-1.35 bandına ayarlaman. Bu aşamadan sonra sürekli test yapacaksın. Örnek olarak Cinebench R23 testinden gidelim. Cinebench uygulamasında sol üstte file -> Advanced benchmark seçeneğini işaretle. Sol ortada "minimum test duration" kısmının "off" olduğundan emin ol ve testi başlat. Her test işlemi bittiğinde voltajı düşür. Örneğin 1.30 voltaj ayarında testi geçti 1.29v yap, testi geçti 1.28v yap. Cinebench hata verene kadar veya mavi ekran yiyene kadar voltajı azar azar düşür. Diyelim ki 1.28'de çöktü, voltajı az bir şey yükseltip bu sefer "minimum test duration" ayarını "30 minutes (test stability)" seçeneğine getir ve stabiliteyi test et. Bu işlemleri yaparken HWiNFO ile işlemci sıcaklıklarını izlemeyi unutma. Eğer her şeyi yaptıysan ve stabilite testini geçtiyse başarılı bir şekilde işlemcini hız aşırttın demektir. Artık geriye sadece oyun oynayıp denemek kalıyor.
Son olarak işlemcin 4.65 GHz'den 4.8'e geçtiğinde dediğim gibi uçurum gibi fark göremeyeceksin. Bu işlem sadece işlemciden maksimum verimi almak için yapılmış bir şey. Son kullanıcının tercihine kalmış bir olay. Ha dersen ki bana 4.7 GHz yeterli sana verdiğim ayarda 1.16v ile işlemcim 45 dereceyi geçmiyordu