R5 5600 4.8 GHz ile Cinebench R23 testi dünya rekoru mu?

Sadece Steam PUBG oynuyorum anakart ASUS ROG B550'e / soğutucu Noctua U12a çift fan / +200 verdim o şekilde 4650 oldu grupta bir arkadasin overclock postu vardı ona bakarak yaptim vallahi.

Bileşenler üst seviye görünüyor o yüzden overclocku kolay yapabileceğini düşünüyorum. Şimdi sana başlangıç için ayar önereyim.
  • 4.7 GHz - 1.16v
  • 4.8 GHz - 1.24v
  • 4.85 GHz - 1.275v
Benim işlemcimde stabil bulduğum ayarlar bu şekilde. Senin yapman gereken örneğin işlemcini 4.8 GHz yaptıktan sonra voltajı 1.30-1.35 bandına ayarlaman. Bu aşamadan sonra sürekli test yapacaksın. Örnek olarak Cinebench R23 testinden gidelim. Cinebench uygulamasında sol üstte file -> Advanced benchmark seçeneğini işaretle. Sol ortada "minimum test duration" kısmının "off" olduğundan emin ol ve testi başlat. Her test işlemi bittiğinde voltajı düşür. Örneğin 1.30 voltaj ayarında testi geçti 1.29v yap, testi geçti 1.28v yap. Cinebench hata verene kadar veya mavi ekran yiyene kadar voltajı azar azar düşür. Diyelim ki 1.28'de çöktü, voltajı az bir şey yükseltip bu sefer "minimum test duration" ayarını "30 minutes (test stability)" seçeneğine getir ve stabiliteyi test et. Bu işlemleri yaparken HWiNFO ile işlemci sıcaklıklarını izlemeyi unutma. Eğer her şeyi yaptıysan ve stabilite testini geçtiyse başarılı bir şekilde işlemcini hız aşırttın demektir. Artık geriye sadece oyun oynayıp denemek kalıyor.

Son olarak işlemcin 4.65 GHz'den 4.8'e geçtiğinde dediğim gibi uçurum gibi fark göremeyeceksin. Bu işlem sadece işlemciden maksimum verimi almak için yapılmış bir şey. Son kullanıcının tercihine kalmış bir olay. Ha dersen ki bana 4.7 GHz yeterli sana verdiğim ayarda 1.16v ile işlemcim 45 dereceyi geçmiyordu :D

Bileşenler üst seviye görünüyor o yüzden overclocku kolay yapabileceğini düşünüyorum. Şimdi sana başlangıç için ayar önereyim.
  • 4.7 GHz - 1.16v
  • 4.8 GHz - 1.24v
  • 4.85 GHz - 1.275v
Benim işlemcimde stabil bulduğum ayarlar bu şekilde. Senin yapman gereken örneğin işlemcini 4.8 GHz yaptıktan sonra voltajı 1.30-1.35 bandına ayarlaman. Bu aşamadan sonra sürekli test yapacaksın. Örnek olarak Cinebench R23 testinden gidelim. Cinebench uygulamasında sol üstte file -> Advanced benchmark seçeneğini işaretle. Sol ortada "minimum test duration" kısmının "off" olduğundan emin ol ve testi başlat. Her test işlemi bittiğinde voltajı düşür. Örneğin 1.30 voltaj ayarında testi geçti 1.29v yap, testi geçti 1.28v yap. Cinebench hata verene kadar veya mavi ekran yiyene kadar voltajı azar azar düşür. Diyelim ki 1.28'de çöktü, voltajı az bir şey yükseltip bu sefer "minimum test duration" ayarını "30 minutes (test stability)" seçeneğine getir ve stabiliteyi test et. Bu işlemleri yaparken HWiNFO ile işlemci sıcaklıklarını izlemeyi unutma. Eğer her şeyi yaptıysan ve stabilite testini geçtiyse başarılı bir şekilde işlemcini hız aşırttın demektir. Artık geriye sadece oyun oynayıp denemek kalıyor.
4.65 e aldığım ayarlari nasıl 0 layabilirim? O ayarların uzerine yapılmaz herhalde senin bu onerilerin?

Standart olarak 4.9 ghz değerlerine boostlayan normal bir sürü insan var. Dünya rekoru apayrı bir şey normal soğutucularla ulaşabileceğin bir rekor değil yani.

Standart olarak 4.9 GHz değerlerine boostlayan normal bir sürü insan var. Dünya rekoru apayrı bir şey normal soğutucularla ulaşabileceğin bir rekor değil yani.

1733237497456.png

Hocam lütfen baştan okuyun. "günlük kullanım" kısmını özellikle.

Standart olarak 4.9 GHz değerlerine boostlayan normal bir sürü insan var. Dünya rekoru apayrı bir şey normal soğutucularla ulaşabileceğin bir rekor değil yani.

Ekstra olarak hava soğutma kategorisinde zaten birinciyim.
1733237622296.png

• 4.7 GHz - 1.16v
  • 4.8 GHz - 1.24v
  • 4.85 GHz - 1.275v

Son olarak işlemcin 4.65 GHz'den 4.8'e geçtiğinde dediğim gibi uçurum gibi fark göremeyeceksin. Bu işlem sadece işlemciden maksimum verimi almak için yapılmış bir şey. Son kullanıcının tercihine kalmış bir olay. Ha dersen ki bana 4.7 GHz yeterli sana verdiğim ayarda 1.16v ile işlemcim 45 dereceyi geçmiyordu :D
47 yeterli hocam bunu deneyeceğim :)

Ben de günlük kullanımdan bahsediyorum zaten. Girip sadece donanım arşivin çektiği 4.9ghz boost hızına bile bakabilirsin. Bu seviyelere herkes ulaşabiliyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca 1.sin nerede 1.sin neye göre 1.sin hangi sitede 1.sin sen :D 1. olunca ne oluyor o sitede merak ettim

Ben de günlük kullanımdan bahsediyorum zaten. Girip sadece donanım arşivin çektiği 4.9GHz Boost hızına bile bakabilirsin. Bu seviyelere herkes ulaşabiliyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca 1.sin nerede 1.sin neye göre 1.sin hangi sitede 1.sin sen :D 1. olunca ne oluyor o sitede merak ettim.

Bende diyorum ki sana bu seviyeye ulasmak zor degil zaten onemli olan dusuk voltaj verip bu degerleri alabilmen onemli, 1.35v verip gunluk kullanim diye sunamazsin millete adam videosunda MOSFET'lerin aşırı isindiginida soyluyor farkindaysan. Ayrica bu sitede birinciyim. Benchmate programi kullanarak aldığın skor degerlerini degistirmene veya oynamana olanak vermeyen bir program. Boylece gercek degerleri gorebildigin bir veri sitesi. Kafama gore birinci degilim yani konunun tamamini incelersen anlarsin :D

Bende diyorum ki sana bu seviyeye ulasmak zor degil zaten onemli olan dusuk voltaj verip bu degerleri alabilmen onemli, 1.35v verip gunluk kullanim diye sunamazsin millete adam videosunda MOSFET'lerin aşırı isindiginida soyluyor farkindaysan. Ayrica bu sitede birinciyim. Benchmate programi kullanarak aldığın skor degerlerini degistirmene veya oynamana olanak vermeyen bir program. Boylece gercek degerleri gorebildigin bir veri sitesi. Kafama gore birinci degilim yani konunun tamamini incelersen anlarsin :D
Mosfetlerin ısısı anakarttan anakarta değişir. Hatta yaptığın oc bile anakarta göre değişir. 1.35v inanılmaz öyle yüksek bir volt değeri değil, gayet günlük kullanımda işini görebileceğin bir değer. Anakartının düzgün olması lazım sadece. Bir de dünya rekoru yazmışsın, sitenin verilerinde 1. gözükünce dünya 1.si mi olunuyormuş :D Bir de sanki işi sen yapmışsın da 1. olmuşsun gibi hallere girmişsin o çok komiğime gitti. Demek ki iyi bir anakart ve soğutucun var ve düşük voltajla yüksek frekans elde etmişsin bu kadar yani bununla alakalı niye bir konu açıp da dünya 1. rekorumu falan diye yazdın böyle. İşlemci silikon kaliten de belki yüksektir şansına iyi silikonlu işlemci gelmiştir ve düşük voltajla çalışabilmiştir bunda ne var :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı