Abstrack99
Hectopat
- Katılım
- 9 Ocak 2021
- Mesajlar
- 3.132
- Çözümler
- 9
Konuyu oluşturan arkadaş da zaten yaptığı overclockun gündelik kullanıma uygun olmadığını belirtmiş. 1.4v zaten yüksek bir voltaj. Ben günlük kullanıma uygun bir ayar çıkarmaya çalıştım ki sanırım elimdeki işlemci golden sample olmalı. Yine konu sahibinden örnek verecek olursam 4.8 GHz hızları ben 1.23V'da sorunsuz çalıştırabiliyorum. RAM timinglerini ayarlayabilseydim günlük kullanım için en iyisi olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
@KOHNELI
Eki Görüntüle 2359676
Hocam selam gece 12:30 gibi müsait olursanız benim r5 5600 e de bı ayar cekermiyiz?Yaptığım testler sonucu aldığım skor 12.493. Kullandığım soğutucu Thermalright Phantom Spirit ve sessiz ayarda olmasına rağmen 70 dereceyi geçirmedi. İşlemci maksimum 105W çekti. Birçok foruma bakındığımda daha fazla skor alabileni henüz görmedim. Düşünceleriniz?
[4.8 GHz - 1.2437v]
Eki Görüntüle 2359107
Hocam oc için yardımcı olurmusunMuhteşem skor!! Elinize sağlık hocam.
Hocam selam gece 12:30 gibi müsait olursanız benim R5 5600'e de bir ayar ceker miyiz?
Hocam OC için yardımcı olur musun?
Hocam kusura bakmayın evde değildim yardımcı olayım buyur
Şu an 4.65'te problemsiz çalışıyor ama manuel bir şey yapmadim ısılarda 70 derecelerde cinebenchtede 11300 falan puan aldı 4.8'e falan cikartmaya gerek var mı sence? PUBG de FPS fark ettirir mi?
Sadece Steam pubg oynuyorum anakart Asus rog b550 e / soğutucu noctua u12A çift fan / +200 verdim o şekilde 4650 oldu grupta bı arkadasin overclock postu vardı ona bakarak yaptim vallaElbette artış olur ama her oyunda olacağının garantisini veremem. Örnek olarak rekabetçi oyunlarda Valorant gibi FPS artışı iyi oluyor, çünkü işlemci bazlı bir oyun. Öncelikle şunları sorayım sana, anakart marka, model? 4.65 GHz hıza hangi voltaj değerinde çıktın? İşlemci soğutucun nedir? Kasanın hava sürkilasyonu iyi mi? Bu sorulara cevap verirsen yardımcı olurum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.