R5 5600 92 dereceye ulaşıyor

Efe Guler

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün yeni aldığım işlemci Ryzen 5 5600 geldi macununu Arctic MX 4 güzel bir şekilde sürdüm işlemci boşta 50-55 derece çalışıyor. Valorant 10 dakika oynadığımda ise 92 dereceye kadar çıktı. Acaba silikon kalitesi mi kötü ne yapmam lazım iade edeyim mi? Amazon'dan DFS bilgisayardan aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bugün yeni aldığım işlemci Ryzen 5 5600 geldi macununu Arctic MX 4 güzel bir şekilde sürdüm işlemci boşta 50-55 derece çalışıyor. Valorant 10 dakika oynadığımda ise 92 dereceye kadar çıktı. Acaba silikon kalitesi mi kötü ne yapmam lazım iade edeyim mi? Amazon'dan DFS bilgisayardan aldım.
Sıvı soğutma vs. Var mı ?

Stok fan mı kullanıyorsunuz? Fanı tam oturttuğunuzdan emin misiniz?

Kasanızın havalandırması nasıl? Stok soğutucu mu yoksa kendi soğutucunuzu mu takıyorsunuz ve aldığınız macunun sahte olma olasılığı var mı, güvenilir bir yerden mi aldınız (Amazon, Teknobiyotik gibi) ?

Kasanızın havalandırması nasıl? Stok soğutucu mu yoksa kendi soğutucunuzu mu takıyorsunuz ve aldığınız macunun sahte olma olasılığı var mı, güvenilir bir yerden mi aldınız (Amazon, Teknobiyotik gibi)?

Hepsiburada elektro market adlı satıcıdan aldım.

Stok fan mı kullanıyorsunuz? Fanı tam oturttuğunuzdan emin misiniz?

Evet AMD Wraith Stealth kullanıyorum.

Sıvı soğutma vs. var mı?

92 derece hiç normal değil. Ya soğutucun işlemciye değmiyor ya da thermal macun kalitesiz.

Kasamın önü cam yanlarında mesh alanlar var 3 tane önde 1 tane arkada fanı var. Macunu forumun önerisi üzerine MX 4 aldım ama sıcaklık 5,6. dakikalardan itibaren 90'dan aşağı düşmüyor az önce yine denedim 93 derece çıkıyor deathmatch sonunda.

Boşta sıcaklığı 55 derecelerde işlemcinin silikon kalitesinden şüphelendim. Macun forumda okuduğum kadarıyla kaliteli bir macun, düz bir çizgi seklinde sürüp aşağı doğru taşırmadan ince bir şekilde yaydım her tarafına.

Termal macun kutusunun üzerinde bir QR kod olacak. Onu okutup orijinal olup olmadığına bakar mısınız?
Hocam üzerinde iki adet qr kod var birisi bu siteye atıyor. ARCTIC MX-4 - User Manual
Birisde buna:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı