R5 5600 AIDA64 testinde 80 dereceyi görüyor

XneOn1907

Hectopat
Selamlar. Ryzen 3 3100 işlemcim vardı. Amazon'da DFS bilgisayardan Ryzen 5 5600 aldım. Bugün geldi taktım. AIDA64 testinde 2 dakikada 80 dereceye çıkıyor boşta da 60 derece. Stok fan ile kullanıyorum. Kasam hava almıyor Gamepower Crimson guard. Sizce değerler normal mi iade edeyim mi? Ryzen 3 3100 de bu kadar olmuyordu.

Selamlar. Ryzen 3 3100 işlemcim vardı. Amazon'da DFS bilgisayardan Ryzen 5 5600 aldım. Bugün geldi taktım. AIDA64 testinde 2 dakikada 80 dereceye çıkıyor boşta da 60 derece. Stok fan ile kullanıyorum. Kasam hava almıyor Gamepower Crimson guard. Sizce değerler normal mi iade edeyim mi? Ryzen 3 3100 de bu kadar olmuyordu.
Stock fan ve hava sirkulasyonu olmayan kasada 80 dereceyi görmesi normal. İleride düzgün bir kule tipi soğutma ve mesh kasa alırsanız ısınma diye bir sorun kalmayacaktır.

2 dakikada oluyor ama. Sonra ben kapatıyorum programı kapatmasam daha gidecek
AIDA64 kadar hiçbir program işlemcini yormayacak yani o kadar yükü normal hayatta bindirmeyeceksin. Video edit ve render ile uğraşıyorsan stok yerine başka soğutucu almalısın evet ve yaptığı sesten de kurtulursun ama yaza kadar idare edebilir oyun için yani aciliyeti olmadığını belirtiyorum. Ek olarak soğutucu almak boost frekanslarını arttırdığı için ufak bir performans artışı da yaşarsın PBO ile.

AIDA64 kadar hiçbir program işlemcini yormayacak yani o kadar yükü normal hayatta bindirmeyeceksin. Video edit ve render ile uğraşıyorsan stok yerine başka soğutucu almalısın evet ve yaptığı sesten de kurtulursun ama yaza kadar idare edebilir oyun için yani aciliyeti olmadığını belirtiyorum. Ek olarak soğutucu almak Boost frekanslarını arttırdığı için ufak bir performans artışı da yaşarsın PBO ile.

Yok hocam render falan ilgilenmiyorum. Kasamın yan camını açtım boşta 60'tan 53'e düştü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı