R5 5600 için ek soğutucuya gerek var mı?

yusufbal151

Centipat
Daha fazla  
R5 5600 işlemcisini bugün taktım bilgisayara ve üstünde AMD'nin kule tipi gibi bir soğutucusu var. Boşta 45-50 derece. Daha iyi bir kule tipi soğutucuya veya sıvı soğutucuya gerek var mı?

AMD Wraith Prism LED RGB modeliymiş baktım şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 işlemcisini bugün taktım bilgisayara ve üstünde AMD'nin kule tipi gibi bir soğutucusu var. Boşta 45-50 derece. Daha iyi bir kule tipi soğutucuya veya sıvı soğutucuya gerek var mı?

AMD Wraith Prism LED RGB modeliymiş baktım şimdi.

2. modelin mini versiyonunu kullanıyorum.Kasanız büyükse üsttekini,orta boy ise alttakini alabilirsiniz.Benim gibi eski model küçük kasalardan kullanıyorsanız da bunu öneririm.Ürünler nerdeyse bütün işlemcilerle uyumlu soketle geliyor.İnternetten bakıp kendinizde takabilirsiniz.

Oyunlarda veya stres testinde maksimum kaç dereceyi görüyor?

12400f stok fan ile Peak adlı oyunda 91 dereceyi gördüm.Mini modeli ile sıcaklık 55 56 civarı takılıyor.CS2 de stok fanla fps 60 sayısına sabitlemezsem 81 82 civarında takılıyordu.Şimdi 50 - 52 derece arasında geziyor.Sistem boşta 49 50 derece sıcaklığındaydı.Mini model ile 35 36 derece seviyesine indi. 12400f,5600,7500f gibi işlemciler stok fanla kullanılmazmış.Onu daha net anladım.Stres testine sokmadım çünkü gerek yok.İşlemci hiç bir oyunda ve ya programda yüzde yüz çalışmasına gerek duymuyor.Stres testi yapsaydım da 70-75 derece civarında takılırdı diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı