R5 5600 için sıvı soğutma değerleri normal mi?

Daha fazla  
RAM
32 GB 3600 MHZ XPG D41
Ekran kartı
Rx 6700xt
Anakart
B550m D3SH
İşlemci
R5 5600
Merhaba, işlemcime LoL oynarken bile 80 85 derecelere ulaştığı için ID-Cooling FrostFlow 240XT snow modelli sıvı soğutma aldım. Şu an da LoL de 55 derecelere indi. Sistem boştayken 45-50 derece arasına geziyor. Sanırım CPB açık çünkü sürekli 4.1 4.2 GHz bandında takılıyor işlemci.

Yaptığım OCCT tesinde ise 20 dakika da maksimum 60 derece gördü. Sizce değerler normal mi? Bursa sıcağında hava almayan bir oda da sadece vantilatörle duruyorum. OCCT de 60 olması normal gibi ama boştayken 45 50 derece abartı gibi geldi. Pompayı Molex ile PSU'ya radyatör fanlarını CPU fana taktım. Montajımın doğru olduğunu düşünüyorum yine de görsel olarak ekliyorum. Macun olarak da kutudan çıkan macunu kullandım, elimde MX4 macun da mevcut onunla da değiştirebilirim. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_6604.jpeg
    303 KB · Görüntüleme: 60
  • efcedf6d-63e8-48cd-9100-a991ab87b3e1.jpeg
    143,3 KB · Görüntüleme: 68

Bende Game Booster'in 240 mmlik sıvı soğutması mevcut oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor boşta 35 derece falan.

Boşta soğutma fazla çalışmadığı ve hava sıcak olduğu için o değerler normal. Yük altındaki maksimum sıcaklığı görmek için Prime95 kullanabilirsiniz.

Boşta soğutma fazla çalışmadığı ve hava sıcak olduğu için o değerler normal. Yük altındaki maksimum sıcaklığı görmek için Prime95 kullanabilirsiniz.
Eve gidince o programla da test edeceğim.

Yükte değerler fena değil. Ek olarak BIOS'tan PBO ayarını açabilirsiniz.

PBO nedir araştırıp eğer bios ayarlarım da mevcut ise etkinleştireceğim.

Bende Game Booster'in 240 mmlik sıvı soğutması mevcut oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor boşta 35 derece falan.
Aynı işlemciyi mi kullanıyorsunuz ?

Eve gidince o programla da test edeceğim.

PBO nedir araştırıp eğer BIOS ayarlarım da mevcut ise etkinleştireceğim.

Aynı işlemciyi mi kullanıyorsunuz?

Bulunduğunuz ortama göre değerler oldukça normal gözüküyor.

PBO nedir araştırıp eğer BIOS ayarlarım da mevcut ise etkinleştireceğim.

Procession Boost OverDrive, işlemciyi daha fazla boostlamak için bir ayar. Varsayılan olarak bazı BIOS'larda kapalı oluyor bu nedenle açarsanız işlemciden daha fazla performans alırsınız, bir de sıcaklıklar bir miktar yükselecek. PBO açıkken test yapın bir de daha net görelim maksimum çıkacağı sıcaklığı.

Tamamdır hocam, akşam eve geçince PBO açıp Prime95 testi yapıp bilgilendireceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…